Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divácký tahák v Nové Vsi sledovala řada ligových hráčů Dynama

pondělí, 18. dubna 2022, 10:43

Nová Ves - Čtvrté jarní kolo svedlo k souboji týmy Nové Vsi a Plané. Hostující Planá chtěla odčinit porážku z minulého kola a domácí Nová Ves zase navázat na výhru z předchozího zápasu.

Divácký tahák sledovala velmi slušně zaplněná novoveská aréna. A protože tým z Nové Vsi přivedl do svých řad zkušenou posilu Ivo Táborského, našlo se mezi diváky pár zajímavých jmen (van Buren, Čolić, Penner, Šípoš, Vorel či Tomášek). Když ještě připočteme v hostujícím týmu Fujdiara nebo Lengyela a na domácí straně Táborského, Procházku a Maceje, sešlo se v Nové Vsi mnoho zajímavých fotbalových osobností.

Po krátkém oťukávání se začal hrát velmi slušný fotbal. V prvních minutách měli několik šancí domácí hráči, ale nedokázali je proměnit v gólovou radost. Sice měli víc střel na bránu, ale gólově se dokázali prosadit až při premiérovém startu a premiérovém gólu Iva Táborského z 15. minuty. Tomu na velké vápno poslal míč domácí kapitán Holý a Táborský již svou šanci využil - 1:0.

Plánští fotbalisté se stále nemohli dostat k žádné větší šanci a tak se obraz hry neměnil. V další velké šanci domácích se v 19. minutě objevil domácí Jiránek, ale zblízka branku gólmana Hotového přestřelil.

Ve 21. minutě se po rohovém kopu dostali do šance i hosté, ale nic z toho nebylo. Skóre zápasu se opět měnilo ve 33. minutě, kdy hosté nedokázali dobře rozehrát, míč se dostal k Novákovi,který vyslal do šance Jiránka, a ten střelou z velkého vápna rozvlnil
plánskou síť podruhé - 2:0.

Hosté z Plané si žádné větší šance v první půli nevvytvořili. Výsledkem jejich snahy bylo pouze několik rohových kopů. 

Druhý poločas měl stejný obraz hry jako ten první, jen ubylo jasných šancí na obou stranách. V 56. minutě měl možnost skórovat hlavou plánský Tibitanzl, ale svou hlavičku nasměroval pouze ke gólmanovi Cábovi. Na hostech bylo vidět, že chtějí něco s výsledkem udělat, ale pozorná obrana domácích jim toho moc nedovolovala.

Další velkou šancí hostů měl po centru Lengyela opět Tibitanzl, ale z velkého vápna přestřelil. Z protiútoku zahrozili domácí, když těsně nad hlavičkoval Táborský. V další velké šanci domácích Pech nedokázal u tyče zpracovat centr a míč mu utekl do zámezí.

Pojistku pro domácí a tím i stanovení konečného výsledku 3:0 zařídil střídající Martin Vodák v 83. minutě, když dostal na nohu přesný centr od Holého. Poté ještě nepřesně střílel kolem tyče novoveský Macej. 

Tento zápas přinesl kvalitní utkání hodné 1. A třídy a oba celky podaly velmi slušný výkon. Novoveští hráči však na rozdíl od Plánských dokázali vsítit tři branky, a proto zaslouženě vyhráli a hosté odjeli bez bodů. Novoveský brankář Cába s přispěním obrany drží již 261 minut čisté konto.  

TJ Nová Ves – SK Planá 3:0 (2:0)

Góly: 15. Táborský, 33. Jiránek, 83. Vodák. Rozhodčí: Leiš - Tauber, Juráň. ŽK 4:3 (Cába, Novák, Holý, Táborský – Carda, Lexa, Hotový). Diváků: 100.

 
 
Napsal(a) Petr Lexa | Foto Miloslav Kusbach