Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko opět remizovalo, tentokráte s Jihlavou 1:1

 
pondělí, 18. dubna 2022, 10:06

Tábor - Kapitán Táborska Jakub Navrátil na sebe vzal v posledních dvou mistrovských zápasech úlohu střelce. Jak proti Opavě (2:2), tak proti Jihlavě jeho hlavičkové zásahy do černého vždy přinesly alespoň bod.

Na velikonoční neděli chtělo Táborsko ve 24. kole F:NL zvítězit a více se odpoutat od spodku tabulky, jenže jeho výkon v první půli moc dobrý nebyl. V rozletu ho zabrzdila i 17. minuta, kdy brankář Zadražil ve vápně podrazil Křivánka a velezkušený exslávista Belaid, který jinak skoro neopustil prostor kolem středového kruhu, penaltu suverénně proměnil - 0:1.

Táborsko až do přestávky tahalo za kratší konec zápasu, snad jedině Tijani, který se ve 24. minutě řítil na branku jako tank mohl vyrovnat. Jeho oblouček ale proskákal vedle pravé tyče. Pak se táborský brankář Zadražil vykoupil, když zastavil průnik a přízemní střelu Selnara a odmítl tak, aby Jihlava navýšila skóre.

Ve druhém dějství už bylo na hřišti jiné Táborsko, pracovitější, drzejší. Krátce po obrátce jedovatě pálil Vozihnoj. O vyrovnání se postaral zmíněný stoper Navrátil, který v 65. minutě po rohovém kopu prostřelil Vejmolu u jeho pravé tyče - 1:1. Táborsko se nadechlo, za pár minut nebyl daleko od gólu Plachý. Plány na domácí vítězství zabrzdila červená karta pro Tusjaka, který zatáhl za dres unikajícího Talla a sudí levého obránce Táborska vyloučil.

Soupeři se rozešli výsledkovým smírem. Táborsko si připsalo už osmou remízu v soutěži. V dalších nadcházejících dvou kolech táborské mužstvo vyrazí dvakrát ven: do Líšně a do Prostějova.

Hodnocení trenéra FCT Sergejse Golubevse: "První poločas byl pro nás těžký, nevím, proč jsme byli tak nervózní. Utkání s Jihlavou jsou vždycky náročná. Už přes zápasem jsem říkal, že bez vykartovaného Holiše se nám hraje špatně, je to pro nás klíčový hráč. To byl první problém. Druhý vznikl, když jsme dostali gól z penalty, která byla zbytečná. Tím pádem jsme se dostali ještě do větší nervozity. Druhý poločas už byl z naší strany jiný, děkuji hráčům, že se zvedli a dosáhli jsme alespoň na remízový výsledek. Měli jsme i šance na to vyhrát. Bod je dobrý, ale samozřejmě že jsme chtěli doma zvítězit. Teď pojedeme do Líšně, která hraje o špičku tabulky. Scházet nám bude vyloučený Tusjak, ale zase se vrátí zpátky Holiš. Uvidíme, budeme bojovat."

FC MAS Táborsko - FC Vysočina Jihlava 1:1 (0:1)

Branky: 65. Navrátil – 18. Belaid (pen.). Rozhodčí: Kotala – Dresler, Žurovec. ŽK: 26. Tijani, 90. Javorek. ČK: 82. Tusjak. Diváci: 650.

Táborsko: Zadražil – P. Plachý, Navrátil, Mezera, Tusjak – Liepa (57. Krch), Javorek – Vozihnoj (90. Šplíchal), Mach, Provazník (77. Kosek) – Muhamed Tijani.

Jihlava: Vejmola – Křišťál, T. Vlček, D. Krčík, T. Svoboda – Tureček, Belaid (75. L. Arroyo) – Selnar (67. Peřina), Křivánek (67. Fila), Lacko  – Vedral (75. Tall).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková