Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice inkasovala v Semicích tři góly během dvou minut

 
pondělí, 18. dubna 2022, 09:51

Semice - Kapličtí se poprvé ve své historii představili na hřišti v Semicích. Postavení v tabulce favorizovalo domácí. Na bodový zisk pomýšleli ale i Spartakovci.

V chladném sobotním počasí hráčům stěžoval hru i nepříjemný silný vítr. Jako první zahrozil v duelu favorit. V deváté minutě se po zablokované střele Šourka dostal k hlavičce z dobré pozice Valach, ale míč poslal jen do náruče připraveného gólmana Schneidera.

V osmnácté minutě po nepovedeném odkopu brankáře Dvořáčka se ve středu hřiště dostal lacino k balónu Smolen, pokusil se střelou z dálky překonat vyběhnutého brankáře, ale šanci na úspěch mu vzal silný protivítr. O tři minuty později už se ale skóre měnilo. Vedení se ujali hostující fotbalisté. Pastier před vápnem posunul míč Jiřímu Divokému, ten se zpoza vápna opřel do balónu a na přízemní skákavou a umístěnou ránu Dvořáček nedosáhl – 0:1.

Radost však hostům vydržela jen krátce. Po faulu Aibla dostali domácí výhodu přímého kopu. K míči se postavil Pavel Keclík a povedenou střelou na bližší tyč překvapil a i překonal brankáře Schneidera – 1:1.

Inkasovaný gól Spartakovce úplně vykolejil a v následujících minutách prakticky ztratili během chvíle celý zápas. Prakticky ihned po rozehrávce přišli Kapličtí o balón, domácím hráčům nabídli dostatek prostoru ke kombinaci na jejímž konci byl zcela osamocený před brankářem Marek Valach a nabídnutou šancí nepohrdl – 2:1. Navíc krátce na to se situace opakovala. V gólové příležitosti se objevil Radek Veleman, střelu po zemi by patrně gólman Schneider lapil, bohužel pro hosty bránící Štěpánek ve snaze střelu skluzem zablokovat míč přizvedl mimo brankářův dosah – 3:1. Pro hosty to byla tříbranková studená sprcha.

Hostující trenér sáhl ke střídání a po něm se hra hostů po výpadku zkonsolidovala. Přesto se po půlhodině hry po rohovém kopu Hraly dostal na zadní tyči k zakončení Trantina, bez přípravy však poslal balón pouze nad bránu Spartaku. Ve 35 minutě se na pravé straně uvolnil Valach, pronikl až do vápna, zpětnou přihrávkou oslovil Pavla Keclíka, ten střílel po zemi, křížný pokus se mezi tři kaplické tyče nevešel. Do kabin tak odcházeli nakonec o dva góly spokojenější Semičtí.

Do druhé půle lépe vstoupili hosté. Kapličtí zlepšili hru i kombinaci, a byli to oni, kdo byl v dalším průběhu aktivnější. Po dvou minutách hry Divoký rychle rozehrál trestný kop na Smolena, ten vyslal prudkou táhlou ránu, s tou si však Dvořáček poradil. V 51. minutě ale podruhé v zápase přece jen kapituloval. Ve středu hřiště se k odraženému balónu dostal Josef Gondek a z velké vzdálenosti se rozhodl ke střele a na utěšenou ránu pod břevno se Dvořáček natahoval marně – 3:2.

Spartakovci byli při chuti. V 58. minutě pálil tvrdě zpoza vápna Divoký, Dvořáček však jeho ránu dokázal vyboxovat. O chvíli později pokoušel střelecké štěstí Jan Smolen, rána zpoza šestnáctky jen o kousek minula levou tyč.

Až poté zahrozili ve druhém dějství i domácí. Po centru z pravé strany hlavičkoval v gólové pozici nad bránu Pavel Keclík. V 64. minutě trestný kop ze strany z hlouby pole zahrával Zborník, na křížný centr si do vápna naběhl kapitán Jakub Keclík, ale jeho zakončení postrádalo větší razanci i přesnost.

Jak na světelné tabuli přibývaly minuty, tak se hosté tlačili více a více do útočení, ale domácí obrana fungovala téměř bezchybně a otevřenou obranu Spartaku naopak Semičtí využívali k rychlým kontrům. V 76. minutě zahrával trestný kop ze strany Gutheis, k hlavičce se prodral Gondek, tísněný však zakončil nepřesně. Deset minut před koncem mohli domácí výhru zpečetit, když po nahrávce Velemana měl gól na noze Valach, ale křížný přízemní pokus zastavila tyč. O chvíli později Kapličtí před vlastní šestnáctkou zcela zbytečně přišli o balón, ve vápně se následně pěkně uvolnil Valach, předložil míč před branku Jakubu Hralovi, který skluzem dopravil míč do sítě – 4:2.

Krátce před koncem mohl ještě výhru domácích zvýraznit Pavel Keclík, ale gólman Schneider jej vychytal.

Kapličtí se domů vraceli s prázdnou. Dobře rozehraný zápas ztratili během několika minut, když třikrát v krátkém sledu inkasovali. I když se po změně stran zlepšili, dočkali se jen snížení. Navíc Semičtí v závěru využili otevřené obrany hostů a svou výhru ztvrdili čtvrtým gólem.

FC AL-KO Semice – TJ Spartak Kaplice 4:2 (3:1)

Branky: 24. P. Keclík, 24. Valach, 26. Veleman, 82. Hrala – 21. Divoký, 51. Gondek. ŽK 2:2 (Peroutka, P. Keclík – Gutheis, Aibl). Rozhodčí: Herzog – Jarolím, Kotnauer. Diváků: 80.

Semice: Dvořáček – Mendel, Trantina, Zborník, Peroutka (71. Hadáček), Šourek, J. Keclík, Hrala (87. Holub), P. Keclík, Veleman, Valach (90. Zamazal).

Kaplice: Schneider – Gondek, Kuchař, Aibl (27. Štrbačka), Daniel (74. Pál),Divoký (86. O. Říha), Gutheis, Smolen, F. Štěpánek (59. Svoboda), Pastier, Lesňák.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec