Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo obrátilo výsledek proti Bohemians a bude hrát nadstavbu o 7. až 10. místo

 
neděle, 17. dubna 2022, 21:24

České Budějovice – V předposledním kole základní části Fortuna ligy přivítali fotbalisté Dynama na Střeleckém ostrově pražský celek Bohemians 1905 a přestože prohrávali, dokázali otočit výsledek a zajistili si účast v nadstavbové skupině Střed o 7. až 10. místo v konečném pořadí.

Teoreticky byli černobílí ještě ve hře o účast v boji o titul, ale také reálně hrozil pád do skupiny o udržení. Šlo tedy o hodně a proto obětavě nastoupil nedoléčený stoper Lukáš Havel, jenž odvedl na hřišti velmi cennou službu. V očekávání velkého počtu osobních soubojů dostal v sestavě přednost Patrik Čavoš před Jakubem Horou, který zasáhl do boje až v závěru. Rovněž tento tah se ukázal jako správný.

Do utkání proti třináctým Bohemians vstoupilo Dynamo aktivněji, v první desetiminutovce kopali hráči dva rohy, ale první vážnou šanci měl až ve 14. minutě Michal Škoda, jehož přízemní rána prošla těsně kolem pravé tyče. Stejný hráč o čtyři minuty později hlavičkoval do břevna. Jenže potom zaútočili hosté a domácí Van Buren v pokutovém území zahrál rukou. Nařízenou penaltu ve 20. minutě bezpečně proměnil Roman Květ, jenž mířil k levé tyči do protipohybu brankáře Davida Šípoše.

Splnili předsezonní cíl

Za dalších osm minut mohli Pražané zvýšit. Po levé straně pelášil osamocený Jakub Fulnek, který převzal křižný pas od Romana Květa, ale jeho pokus o zakončení nadvakrát zastavil David Šípoš. „V tomto momentu se lámal zápas. Kdybychom přidali druhý gól, soupeř by znervózněl a my bychom měli snazší roli,“ poznamenal trenér „klokanů“ Jaroslav Veselý. Domácí se rychle oklepali a z jejich rostoucího tlaku vzešla vyrovnávací trefa Van Burena v 39. minutě, na jehož dorážku z pravé strany nedosáhl brankář Roman Valeš.

Po obrátce zůstala větší aktivita na kopačkách černobílého týmu. V akci pokračující po rohovém kopu hlavičkoval Michal Škoda do náruče Romana Valeše, z trestného kopu napálil břevno Benjamin Čolić. K dalším trestnému kopu z pravé strany se v 64. minutě znovu postavila dvojice Benjamin Čolić – Lukáš Skovajsa, ale tentokrát se levačkou opřel do míče druhý jmenovaný a rozvlnil síť u levé tyče.

Pražané zahájili ofenzivu a David Šípoš musel nejméně ve dvou nebezpečných případech zachraňovat situaci. Na protější straně zahrozil také Benjamin Čolić, jenž zprava zacentroval vysokým obloukem, načež se míč odrazil od spojnice břevna a pravé tyče. „Postupem do skupiny o 7. až 10. místo jsme splnili cíl, který jsme si dali před sezonou. Ale bylo to těžké, museli jsme otáčet nepříznivý stav. Naštěstí jsme dokázali vyrovnat ještě do poločasu. Ve druhé půli jsme jednoznačně přehrávali soupeře. Podali jsme hodně dobrý výkon,“ ocenil trenér David Horejš.

SK Dynamo Č. Budějovice – Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)

Góly: 39. Van Buren, 64. Skovajsa – 20. Květ. Rozhodčí: Zelinka – Podaný, Pfeifer. ŽK: 2:1 (89. Valenta, 91. Hora – 63. Vondra). Rohy: 9:5. Diváků: 4 113.

SK Dynamo: Šípoš – Čolić, Havel, Králik, Skovajsa – Van Buren, Valenta, Čavoš (77. Hora), Brandner (81. Penner) – Mihálik, Mich. Škoda (81. Hais). Trenér David Horejš.

Bohemians: Valeš - Dostál, Křapka, Vondra, Hašek - Jindřišek, Mareček (65. Köstl) - Fulnek (74. Kovařík), Hronek (65. Vaníček), Květ (56. Chramosta) - Bartek (56. Beran). Trenér Jaroslav Veselý.  

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Petr Vlasák