Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Boj o čelo bude zase zajímavější. Vedoucí Český Krumlov padl v Oseku, druhé Prachatice zase v Třeboni

 
neděle, 17. dubna 2022, 14:34

Jihočeský kraj – Situace na čele tabulky se opět malinko vyrovnává. Český Krumlov utrpěl třetí jarní porážku, pátou v sezoně. Na druhé Prachatice si ale i nadále udržuje tříbodový náskok. Tatran totiž zaváhal v páteční dohrávce 19. kola v Třeboni a v aktuálním kole měl volný los. Týmy na třetím a čtvrtém místě si naopak připsaly plný počet bodů. Olešník vyhrál v Táboře a Osek právě nad Českým Krumlovem.

​Fotbalisté Táborska měli v duelu s Olešníkem výborný začátek. Již v 7. minutě poslal Jakub Kubovský svůj tým do vedení. Ve 29. minutě po jeho pasu zvyšoval Kabeš na 2:0. Naštěstí pro Olešník přišel kontaktní gól brzy. Už o dvě minuty později sehráli hosté dobře standardní situaci a David Lafata byl na správném místě. Druhý poločas už patřil zcela hostům z Olešníku. Hned po příchodu ze šaten Lafata umístěnou střelou k tyči vyrovnal. Pak se činila letní posila Pavel Hezoučký. Nejprve dal po nahrávce Davida Lafaty gól na 2:3 a tři minuty před koncem pečetil krásnou hlavičkou výhru Olešníku na konečných 2:4. „Bohužel se projevila nezkušenost našich hráčů, kterou zkušený Olešník potrestal,“ posteskl si kouč domácího týmu Miroslav Jelen.

Na velikonočním menu se objevilo také jedno dohrávané utkání. Na Velký pátek si poprvé na jaře zahrála před vlastním publikem Jiskra Třeboň. Předtím ve třech venkovních zápasech ani jednou nebodovala a zvlášť po porážce v Blatné bylo u rybníka Svět neveselo. Třeboň navíc hostila rozjetý Tatran Prachatice. Solidní návštěva, 220 diváků, se nakonec dočkala velkého překvapení. O výhře domácí Jiskry rozhodl jediný gól, jehož autorem byl ve 27. minutě Martin Průcha. Tatran útočil, na zkonsolidovanou obranu Třeboně však recept nenašel a poprvé na jaře vyšel střelecky naprázdno. Prachatice poprvé na jaře ztratily body, ty naopak poprvé na jaře získala Třeboň.

Zajímavý duel se hrál v Týně nad Vltavou. Domácí Olympie se na jaře nachází v dobrém rozpoložení a soupeřem jí byla lepšící se Blatná, která poslední dva zápasy vyhrála. V Týně nad Vltavou však zlepšenou formu nepotvrdila a naopak se ukázalo, proč je Blatná v tabulce poslední. Její obrana doslova hořela a v útoku byli hosté neškodní. Týn po celých devadesát minut bavil své fanoušky pohlednými kombinacemi a při hostech několikrát stálo i štěstí. V utkání se blýskl autor tří branek Tomáš Houska a velmi dobrý zápas odehrál i dvougólový Vladimír Dobal. Premiéru mezi třemi tyčemi si odbyl mladičký talentovaný gólman Daniel Škvařil, který na posledních jedenáct minut za stavu 6:0 vystřídal zkušeného Vachutu. „Věděli jsme, že Blatná přijede po dvou výhrách do Týna sebevědomá, dobře jsme se ale připravili,“ řekl trenér Týna Václav Mareš.

Ve šlágru kola se radovali z výhry fotbalisté Oseku, kteří porazili doma vedoucí Český Krumlov 3:1. Základ k vítězství položili fotbalisté Oseku již v prvním poločase, ve kterém skórovali během první půlhodiny hned třikrát. Poprvé českokrumlovský Štefan Beránek kapituloval ve 3. minutě z kopačky Jakuba Říského. Osek byl v úvodu produktivní a gólem skončila i akce z 24. minuty, na jejímž konci byl Martin Carda. Smůla se hostům lepila na paty a další gól si Českokrumlovští dali sami. Vlastního brankáře překonal po rohovém kopu domácího týmu Jakub Kabele. „Ve třicáté minutě bylo rozhodnuto,“ rekapituluje kouč Českého Krumlova Václav Domin. Ještě do poločasu sice stihl hostující Ladislav Vávra snížit na 3:1, na víc se ale Slavoj nezmohl. Nepomohlo mu ani vyloučení domácího Matěje Čapka, který se poroučel předčasně do sprch již ve 37. minutě utkání. Osek se ve druhé půli soustředil na bránění a další komplikaci již nepřipustil.

Dražice mají pověst mužstva, kterému se góly dávají těžko, což je podloženo i faktem, že Dražice mají druhou nejlepší obranu v soutěži. Protivínu se ale v sobotu povedlo něco zřídkakdy vídaného. Dražicím nastřílel čtyři góly a ještě k tomu na jejich hřišti. Jindy skálopevná obrana Dražic poprvé chybovala ve 37. minutě a Zbyněk Vorel se snadno dostal k vedoucímu gólu. První poločas nabídl jedinou branku, ale ve druhé půli se s góly doslova roztrhl pytel. Dražice dokázaly třikrát vyrovnat. Naposledy se to povedlo čtvrt hodiny před koncem Michalu Hojdarovi hlavou po standardce Veselého. Hojdar tím odčinil vlastní gól, díky kterému se Protivín dostal podruhé v utkání do vedení. Jenže nerozhodný stav 3:3 vydržel pouhou minutu. Protivínu vyšel brejk a Patrik Hrachovec vrátil Protivínu vedení. Z této rány už se domácí tým nevzpamatoval a hosté z Protivína se odvezli cenné vítězství.

Třeboň povzbudila výhra v páteční dohrávce s Prachaticemi a z nedělního duelu se Strakonicemi očekávali fanoušci Jiskry další přísun bodů. Byli ale zklamáni, protože domácí výkon z pátku nezopakovali. Vyrovnaný první poločas moc vzruchu nepřinesl, blíže ke vstřelení branky však byli domácí. V jednom případě hosty zachránilo břevno a podruhé výborný zákrok brankáře Lukáše Lízala. Druhá část utkání rozhodně nebyla výživnější, padl v ní ale gól. Zápas nevalné úrovně rozhodl moment z 85. minuty, kdy nedorozumění v domácí obraně využil Josef Šourek a zajistil Strakonicím tři body za hubenou výhru 0:1.

Výsledek zápasu Rudolfov – Čimelice určil již první poločas. Hosté přijeli jen s jedním gólmanem a jedenácti hráči do pole. Skóre utkání otevřel již ve 12. minutě Štěpán Prokeš, hosté ale odpověděli v 18. minutě vyrovnávací brankou Martina Nekla z penalty. Ve 28. minutě ale Filip Peiger vrátil Rudolfovu vedení a tentýž hráč přidal chvíli před odchodem do kabin třetí gól Rudolfova. Tím gólové představení na Rudolfově skončilo. Ve druhém poločase už diváci góly neviděli a zápas skončil stejně tak jako první poločas, tedy 3:1.

Poprvé na přírodní trávě se hrálo v Milevsku, kam zavítal v neděli odpoledne Jankov. Na umělce "vzduchtechnici" své soupeře válcovali, přírodní tráva ale jakoby Milevsku neseděla. Jankov však hraje na jaře ve famózní formě a potvrdil to i na půdě silného Milevska. V domácím dresu nastoupila v základní jedenáctce, podruhé na jaře, zimní posila Ondřej Kosobud, jeden z elitních střelců Milevska Kryštof Süsmelich zůstal jen na lavičce. Úvodní gól střetnutí vstřelil ve 30. minutě z penalty jankovský Jan Schönbauer, a ukázalo se, že jeho branka byla rozhodující. Milevští recept na gólmana Komrsku nenašli a ve druhém utkání po sobě vyšli střelecky naprázdno. Jankov zůstává na jaře jediným neporaženým týmem a z páté příčky už atakuje vedoucí čtveřici. 

​Výsledky 21. kola krajského přeboru:


​FC MAS Táborsko B - FK Olešník 2:4 (2:1)

Góly: 7. Kubovský (pen.), 29. Kabeš – 31. a 47. Lafata, 67. a 87. Hezoučký.
Rozhodčí: Jevčák - Němec, Kaštánek. Delegát: Šafránek. ŽK: 2:3 (Škrleta, Voneš – Tomášek, Miklík, Nýdl). Diváků: 72.


​FK Olympie Týn/Vlt. - TJ Blatná 6:0 (4:0)

Góly: 5., 34. a 37. Houska, 11. a 72. Dobal, 49. Vařil (pen.).
Rozhodčí: Ondřej - Polák, Panský. Delegát: Tupý. ŽK: 0:1 (Bulka). Diváků: 100.


​TJ Osek - FK Slavoj Č. Krumlov 3:1 (3:1)

Góly: 3. J. Říský, 24. Carda, 28. Kabele (vlastní) – 32. Vávra.
Rozhodčí: Nedvěd - Žemlička, Boček. Delegát: Krauskopf. ŽK: 1:4 (Rybák – Svoboda, Kuna, M. Švec, Růžička). ČK: 1:0 (37. Čapek). Diváků: 300.


​TJ Dražice - FK Protivín 3:4 (0:1)

Góly: 51. Řezník, 65. J. Štecher (pen.), 75. Hojdar – 37. a 69. (pen.) Z. Vorel, 60. Hojdar (vlastní), 76. Hrachovec.
Rozhodčí: Macko - Krčín, Votava. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:1 (J. Štecher, Novotný, L. Stuchlík – Vojta). ČK: 1:0 (87. J. Štecher). Diváků: 80.


​TJ Jiskra Třeboň - FK Junior Strakonice 0:1 (0:0) 

Gól: 85. Šourek.
Rozhodčí: Albert - Izugrafov, Votava. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:0 (Cimerhanzl). Diváků: 100.


​SK Rudolfov - SK SIKO Čimelice 3:1 (3:1)

Góly: 28. a 41. Peiger, 12. Prokeš – 18. Nekl (pen.).
Rozhodčí: Pravda - Dunovský, Žemlička. Delegát: Vrchota. ŽK: 0:2 (Listopad, Dubský). Diváků: 82.


​FC ZVVZ Milevsko – SK Jankov 0:1 (0:1)

Gól: 30. Schönbauer (pen.).
Rozhodčí: Kollman – Vican, Panský. Delegát: M. Urban. ŽK: 3:2 (Marvan, Málek, Martin Hejl - Schönbauer, Hanzlík). Diváků: 100. 


Dohrávka 19. kola:

TJ Jiskra Třeboň – FK Tatran Prachatice 1:0 (1:0)

Gól: 27. Průcha.
Rozhodčí: Boček –  Krčín, Ondřej. Delegát: Haškovec. ŽK: 2:0 (Schneider, Kubín). Diváků: 220.


Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle