Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Remízu v dalekém Chebu zachraňoval Lomu střídající Do Trung

 
neděle, 17. dubna 2022, 08:37

Cheb - Podzimní herní pohoda je pryč. Fotbalisté Lomu stále nemohou navázat na výborné výsledky z podzimu a v sobotu odpoledne ztratili další body. Na hřišti třináctého Chebu pouze remizovali, když alespoň bod zachránil devět minut před koncem střídající David Do Trung.

„Bohužel již nepatříme k lídrům soutěže a musím se smířit se skutečností, že i týmy z konce tabulky nás mohou připravit o body,“ těžko kouše trenér Marek Císař fakt, že Sokol po porážkách v Berouně a v Hořovicích neuspěl ani v Chebu. „Bod je málo, ale samozřejmě je to lepší, než kdybychom prohráli. Vezeme bod, ztráta to ale každopádně je,“ hodnotí remízu 1:1 kouč.

První poločas byl vyrovnaný, do kabin šel ale spokojenější Cheb, jemuž ve 32. minutě zajistil vedení po rohovém kopu Dominik Kubinec. Po přestávce už Lom dokázal domácí tým zatlačit, vytvořit si i šance, skórovat se hostům ale podařilo jen jednou, a tak se svěřenci trenéra Císaře museli spokojit pouze s remízou.

David Do Trung se po čtyřech minutách pobytu na hřišti uvolnil ve vápně a střelou na vzdálenější tyč vyrovnal na konečných 1:1. „Ve druhém poločase jsme byli nebezpečnější a soupeř se jenom bránil. Bohužel jsme nedokázali dát víc než jeden gól, a proto zápas skončil remízou,“ říká k zápasu Marek Císař.

Kromě nepříznivého výsledku ho naštvaly některé verdikty rozhodčích a především pak skutečnost, že se zápas nevysílal přímým přenosem na internetu. „Už je to v této sezoně poněkolikáté a začíná mě to trochu iritovat. Zápasy se mají vysílat živě, a nechápu, proč někdo tuto povinnost může splnit a jinde na to kašlou,“ nebere si servítky Císař.

Trenér věří, že na dobrý výkon z druhé půle navážou jeho svěřenci v příštím domácím utkání proti Doubravce a na Svépomoci napraví nepříznivou venkovní bilanci. „Pořád hrajeme pod nějakým tlakem, ale musíme se s tím poprat,“ spoléhá na výhodu domácího prostředí trenér Císař.

FK Hvězda Cheb – Sokol Lom 1:1 (1:0)

Góly: 32. Kubinec - 81. Do Trung. Rozhodčí: Flade - Míč, Suchánek. ŽK: 2:1 (Kubinec, Janda – Vysušil). Diváků: 150.

Lom: Pavelec – Janů, Mácha, Slavík, J. Rabiňák – Novák, Grobár (77. Do Trung), Šimák, Vysušil (68. M. Rabiňák) – Frizoni, Musiol.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař