Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hluboká začala dávat góly až v oslabení. S Chýnovem se trefili Hájek s Fundou

 
pondělí, 28. března 2022, 22:11

Hluboká nad Vltavou - Chýnovští fotbalisté sehráli s favoritem vyrovnanou partii, ale závěr utkání se jim nepovedl a domácí v oslabení dokázali vstřelit v posledních deseti minutách dva góly!

Hostující celek ještě před utkáním ani trochu nepotěšila zpráva od domácích, že se zápas odehraje pouze na umělé trávě. Přesto vstoupili chýnovští do utkání aktivně a již v 11. minutě měl gól na noze aktivní Král, ale jeho střelu vyrazil na brankové čáře domácí Antoš.

Domácí celek byl viditelně zaskočen důrazným napadáním hostujících hráčů a tak se hrálo vyrovnané utkání s minimem šancí na obou stranách. Ve 29. minutě se prezentoval tvrdou ranou z úhlu hlubocký Hájek, ale brankář hostů Průša jeho pokus vyrazil na rohový kop. Ve 33. minutě se objevil před Průšou osamocený Kadlec, ale i s jeho nebezpečným pokusem si hostující opora v brance poradila.

Ve 42. minutě zahrávali hosté trestný kop z dvaceti metrů, ale pokus Vl. Hrušky hlubocký brankář Konečný také dokázal na brankové čáře zkrotit a ve 44. minutě ještě vyrazil Průša gólovou střelu domácímu útočníkovi Kadlecovi.

Druhý poločas začal náporem domácích, ale střela Hájka v 58. minutě se pouze otřela o břevno chýnovské branky.

V 65. minutě pak měli velmi blízko k otevření skóre hosté, ale Královu prudkou střelu z voleje brankář Konečný zázračným zákrokem vyrazil. V 70. minutě naopak podnikli krásnou kombinační akci domácí fotbalisté, ale v rozhodující chvíli dokázal chýnovský stoper Doubrava srazit gólovou střelu domácího Hájka na rohový kop, ale pak se v posledních dvaceti minutách začaly dít v areálu v hlubockém podzámčí věci…

Nejdříve zahrávali v 72. minutě domácí fotbalisté penaltu za ruku hostujícího Vl. Hrušky v pokutovém území, ale výborný Průša své mužstvo podržel a nepříliš povedenou Fundovu střelu vyrazil na rohový kop. Po té uviděl v 76. minutě za zajetí do brankáře Průši druhou žlutou kartu a tím i červenou domácí Kadlec a vypadalo to na to, že domácí budou rádi i za remízu.

Pak však v 80. minutě vymetl z pětadvaceti metrů levý horní roh chýnovské branky fantastickou střelou domácí Pavel Hájek a dostal svůj celek do vedení 1:0.

Otřeseným hostům pak nezbývalo nic jiného, než vše vsadit do útoku a dopředu se vysunul i obránce Mareš. A právě on měl v 85. minutě na noze vyrovnání, když po krásném úniku zcela sám před Konečným zamířil jen těsně vedle jeho levé tyče a obrovské vydechnutí ze zklamání od hostující lavičky bylo slyšet možná až v Č. Budějovicích…

V 89. minutě pak nechal dopít kalich hořkosti hostům až do dna domácí Jiří Funda, který po rychlém brejku do otevřené chýnovské obrany umístěnou střelou zvýšil vedení domácích na 2:0.

Potom se již utkání pouze dohrávalo a v 90. minutě si vysloužil za faul druhou žlutou kartu a následně i červenou také chýnovský Král a po té sudí Nedvěd zápas ukončil.

Hlubočtí fotbalisté tak nakonec i v oslabení vybojovali v posledních deseti minutách všechny tři body, které je stály velké množství sil, neboť určitě neočekávali tak tuhý odpor od hostujícího mužstva. Stínem utkání je zranění hostujícího Ursachera (klíční kost), který pobyl na hřišti necelých pět minut, a po té musel odjet na vyšetření do nemocnice.

Ladislav Táborský (trenér Hluboké): "Věděli jsme dopředu, že nás čeká s Chýnovem těžké utkání, ale pro nás teď bude každé utkání těžké. Hosté hrozili hodně ze standardních situací, které jsme ale naštěstí vždy dokázali ubránit. V zápase jsme si vypracovali více gólových příležitostí, a tak si myslím, že je naše vítězství zasloužené i když bylo hodně ubojované."

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "Soupeř má hodně kvalitní mužstvo, a věděli jsme, že nás na Hluboké čeká hodně těžká práce. Přesto jsme ještě deset minut před koncem sahali po bodu a musím naše hráče za odvedený výkon v celém zápase pochválit. Po neproměněné penaltě domácích jsem si i myslel, že můžeme zápas převrátit na naši stranu. Rozhodl však první gól domácích, kdy ke střelci branky nikdo z našich bránících hráčů včas nepřistoupil a on toho dokázal využít a krásnou střelou zdálky dostal domácí celek do vedení."

TJ Hluboká n/Vlt. – FC Chýnov 2:0 (0:0)

Góly: 80. Hájek, 89. Funda. Rozhodčí: Nedvěd - Herzog, Ernst, delegát Hruška. ŽK 6:5 , ČK 1:1 (76. Kadlec - 90. Král). Rohové kopy 4:5. Diváků: 100.

Hluboká: Konečný – Otepka, Antoš, Křiváček, (89. Kokeš), Krejčí - Rottenbom, (75. Kossl), Škoda, Funda, Kolafa, (88. Suchan) – Hájek, Kadlec. Trenér: Ladislav Táborský.

Chýnov: Průša – Mareš, Doubrava, Rytíř, Vl. Hruška – D. Havlík, (32. O. Hladík), Mládek, (58. J. Hladík), Václ. Hruška, Štrouf (65. Ursacher, 70. Lhoták) – Král, F. Zadražil, (82. Pták). Trenér Petr Holota.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Petr Vlasák