Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník narazil v derby s Týnem, magnet v Oseku o druhé místo pro Prachatice

 
neděle, 20. března 2022, 13:28

Jihočeský kraj – Rudolfov v opožděné jarní premiéře (minule měl volno) prohrál na vlastním trávníku s béčkem Táborska. První bezgólový výsledek jara se zrodil mezi Dražicemi a Strakonicemi, byť hosté skórovali dvakrát, ale vždy z ofsajdu. Tahákem kola byl duel Oseka s Prachaticemi o 2. místo, v němž hostující Tatran dokonal obrat v přesilovce po hodině hry. A znovu u toho byl Tomáš Pecka. Další debakl utržily Čimelice. V okresním derby v Protivíně dostaly „kanára“. Olešník nejprve v derby přišel v první půli o dvě zraněné opory (Szó s Lafatou) a v nastavení při početní výhodě i o všechny body. Hrdinou se stal týnský kapitán Pavel Vařil, který prokázal železné nervy a proměnil pokutový kop. Český Krumlov prohrál i druhý jarní zápas a čelo tabulky se srovnalo.

Rudolfov měl v předchozím kolem volný los a v prvním ostrém zápase přivítal na svém hřišti béčko Táborska. Rezervě druholigového týmu jarní premiéra zhořkla po domácí porážce s Osekem, na hřišti obávaného Rudolfova však Táborsko minulou ztrátu napravilo a domů si odvezlo plný počet bodů. V úrodné první půlhodině se nejprve trefil do vlastní brány domácí David Říha a Rudolfov prohrával 0:1. O šest minut později už jeho spoluhráč Marek Sládek mířil do správné sítě a bylo vyrovnáno. Ve 30. minutě poslal hosty do vedení 1:2 Marek Škrleta a tento stav vydržel až do konce utkání. "Druhá půle již moc šancí nepřinesla a těsné vítězství jsme uhájili," řekl k zápasu trenér táborské rezervy Miroslav Jelen.

Zajímavé věci se děly v Oseku, kde čtvrtý tým přivítal druhé Prachatice. Nejprve diváci viděli tři góly během dvou minut. V 21. minutě domácí Martin Carda zužitkoval brejk dvou na jednoho ve vedoucí gól Oseku. Odpověď Prachatic byla blesková, když o minutu později centr Makoše přetavil ve vyrovnávací branku Adam Srch. Jenže neuběhla ani minuta a domácí zastihli obranu Tatranu opět v nedbalkách. Prachatičtí zadáci zapomněli ve vápně na neobsazeného Davida Říského, který ve 23. minutě vrátil Oseku vedení. Domácí si však ve 36. minutě pořádně zkomplikovali situaci. David Kubiš zastavil těsně před velkým vápnem unikajícího Sedláčka jen za cenu faulu a rozhodčí Kaštánek fotbalistu Oseku po druhé žluté kartě vyloučil. Kubiš obdržel dva žluté kartónky během dvou minut. Ve druhé půli Prachatičtí výhodu jednoho muže v poli využili k otočení vývoje utkání. V 61. minutě vyrovnal krásnou střelou Jan Makoš a v 70. minutě obrat dokonal další výstavní trefou po neméně hezké kombinaci Tomáš Pecka.

K překvapení došlo v Týně nad Vltavou, kde domácí Olympie oloupila o body Olešník. Hosté šli podle očekávání ve 23. minutě do vedení zásluhou Martina Miklíka. Domácí však nakopl gól do šatny v podání Dominika Dumbrovského, který dokázal ještě v prvním poločase vyrovnat. Týnští dlouho drželi nerozhodný stav, pět minut před koncem ale přišla komplikace. V rozmezí čtyř minut vyfasoval dvě žluté karty Martin Procházka a poroučel se předčasně pod sprchy. Tak, jako se minulý týden k Olešníku v posledních minutách přiklonilo štěstí, tentokrát se od něj odvrátilo. V hektickém závěru odpískal sudí proti Olešníku penaltu, kterou s přehledem proměnil Pavel Vařil a jeho gólem z 91. minuty tak Týn vyhrál 2:1. „Důležité bylo, že se nám podařilo vyrovnat těsně před přestávkou,“ uvedl domácí kouč Václav Mareš. „My jsme nepředvedli nic. Ale vůbec nic,“ zareagoval trenér poraženého Olešníku Roman Chlumecký.

Jednoznačný průběh měl duel mezi Protivínem a Čimelicemi. Domácí potvrdili na vlastním hřišti roli favorita a vyhráli vysoko 6:0. Základ k výhře položili Protivínští již v prvním poločase, který vyhráli 4:0. Dva góly zaznamenal Zbyněk Vorel. Ani za velice nepříznivého stavu nebyli ve druhé půli hosté odevzdaným soupeřem, jenže v 62. minutě brankář Šípek chyboval a domácí Martin Říha měl snadnou práci uklidit míč do prázdné brány. Na pro hosty krutých 6:0 upravil v poslední minutě zápasu z přímého kopu Zbyněk Vorel.

Cenný bod vybojoval Junior Strakonice na hřišti Dražic. Utkání ovlivnil nepříjemný vítr, který se nepříznivě podepsal na úrovni utkání. Silný vítr mírně pomáhal v první půli domácím, po změně stran zase hostům. Ani jeden z týmů však nedokázal tuto „výhodu“ využít a zápas tak skončil bezbrankovou remízou, se kterou byli spokojenější hosté ze Strakonic. „Na dobře připraveném trávníku s dal očekávat kombinační fotbal, ten vítr ale vše pokazil,“ zmínil vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka.

Nejvíce gólů viděl návštěvník duelu mezi Milevskem a Blatnou. V tomto utkání se činili zejména střelci Milevska, kteří blatenského gólmana Chlandu pokořili celkem sedmkrát. Nejvíce se dařilo autoru tří branek Jaroslavu Hadáčkovi. Zápas se hrál na umělé trávě a odpočátku připomínal hru kočky s myší. Hostě v první půli běhali bez balónu a Milevsko vedlo o tři góly již po šestnácti minutách hry. Ve druhé půli se Blatná sympaticky snažila o co nejlepší výsledek a za stavu 5:0 se jí podařilo zaznamenat čestný úspěch zásluhou Martina Jiřince. Jinak ale poslední tým tabulky na svého soupeře v neděli odpoledne jednoduše neměl. V závěrečných pěti minutách přidal další dva góly Jaroslav Hadáček a zkompletoval tak hattrick.  

Na začátku jara se nedaří fotbalistům Českého Krumlova. Ti prohráli i druhý zápas, tentokrát neuspěli na půdě Jankova, který je naopak na jaře zatím stoprocentní. Hrdinou utkání byl domácí útočník Martin Popelka, jenž vsítiil dvě branky. Jankov vedl po hodině hry jeho zásluhou 2:0. V 72. minutě vykřesal jiskérku naděje pro Slavoj Dominik Kořínek, když snížil na  2:1, ale domácí už tři body nepustili. "My jsme měli větší šance než hosté a z toho pohledu jsme vhráli zaslouženě," míní vedoucí mužstva SK Jankov Petr Maxa. Na Český Krumlov už se bodově dotáhl Tatran Prachatice, který  vyhrál v Oseku.

Výsledky 17. kola krajského přeboru


FK Olympie Týn n/Vlt. - FK Olešník 2:1 (1:1)

Góly: 45. Dumbrovský, 91. Vařil (pen.) - 23. Miklík.
Rozhodčí: Krčín - Albert, Macko. Delegát: Šafránek.  ŽK: 3:1 (Procházka 2, Mravec – Rys). ČK: 1:0 (85. Procházka). Diváků: 150.


TJ Dražice - FK Junior Strakonice 0:0

Rozhodčí: Jevčák - Němec, Kollmann. Delegát: M. Urban. ŽK: 2:1 (Veselý, Novotný – Funda). Diváků: 70.


SK Rudolfov - FC MAS Táborsko B 1:2 (1:2)

Góly: 18. Sládek - 12. Říha (vlastní), 30. Škrleta.
Rozhodčí: Nedvěd - Boček, Vican. Delegát: Kučera. ŽK: 2:1 (Pouzar, Dvořák – Ott). Diváků: 120.


TJ Osek - FK Tatran Prachatice 2:3 (2:1)

Góly: 21. Carda, 23. D. Říský - 22. Srch, 61. Makoš, 70. Pecka.
Rozhodčí: Kaštánek - Pravda, Žemlička. Delegát: Přibyl. ŽK: 2:1 (Kubiš 2 – Kupka). ČK: 1:0 (36. Kubiš).  Diváků: 80.


FK Protivín - SK SIKO Čimelice 6:0 (4:0)

Góly: 38. a 90. Zb. Vorel, 17. Nedvěd, 21. Zeman, 40. J. Vorel (pen.), 62. M. Říha.
Rozhodčí: Šimek - Mach, Ondřej. Delegát: Němeček. ŽK: 2:4 (Štěpka, M. Říha – Š. Říha, Listopad, Rambous, Viták). Diváků: 123.


FC ZVVZ Milevsko - TJ Blatná 7:1 (4:0)

Góly: 16., 85. a 90. Hadáček, 5. Kortan, 10. Dvořák, 45. Marvan, 53. Sedláček - 70. Jiřinec.
Rozhodčí: Votava - Macko, Peterka. Delegát: Švarc. Bez karet. Diváků: 150.


SK Jankov - FK Slavoj Č. Krumlov 2:1 (1:0)

Góly: 27. a 59. Popelka - 72. Kořínek.
Rozhodčí: Polák - Panský, Přibyl. Delegát: Grobár. ŽK: 2:1 (Řehoř, Hanzlík - Kuna). Diváků: 338.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle