Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetí gól byl zlomový, říká Muž prvního jarního kola Tomáš Pecka

 
pátek, 18. března 2022, 10:23

Prachatice - Pro prachatického Tomáše Pecku začalo jaro výborně. Tatran porazil Milevsko 3:2 a náskok vedoucího Českého Krumlova stáhl na tři body. Sám Pecka přitom k výhře svého týmu přispěl třemi vstřelenými góly a právem byl vyhlášen Mužem kola.

Proti Milevsku jste dal tři góly. Zdá se, že jste se v zimě na jaro dobře připravil?
Byla to naopak jedna z mých nejhorších zimních příprav, které jsem kdy absolvoval. Moc jsem toho nenatrénoval, ať už z důvodů pracovních nebo osobních. Změnila se řada věcí. Pracuji jako asistent trenéra u mládeže v Dynamu, takže tréninky jsem moc nestíhal. Snažil jsem se připravovat sám.

Loňská zimní příprava v Olešníku byla jiná?
Ano, tam to bylo jiné. To jsem ještě třikrát v týdnu trénoval s píseckým týmem a na předzápasové tréninky jsem jezdil do Olešníku.

Když porovnáte Olešník a Prachatice, oba kluby mají v krajském přeboru cíle nejvyšší. Podmínky jsou ale, předpokládám, odlišné?
Pokud jde o zázemí, to je samozřejmě nesrovnatelné. Parta kluků je ale skvělá v Prachaticích stejně jako v Olešníku. Nebylo problém rychle se adaptovat.

Jakým soupeřem bylo Milevsko?
Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Už na podzim v Milevsku to bylo těžké. Tam jsme zápas otáčeli až v závěru. Nyní jsme v první půli dominovali, ujali jsme se vedení a měli i další šance. Kdybychom v poločase vedli 3:0, nikdo by se asi nedivil, poločas ale skončil 1:1. Bohužel jsme dostali nešťastný gól a to nás trochu svázalo.

Druhá půle už byla lepší?
O přestávce jsme si něco v kabině řekli a po pauze jsme začali šlapat. Dali jsme gól na 2:1, ale pak jsme se dopustili individuální chyby, která nám zase trochu zlomila vaz. Rychle jsme se z toho ale otřepali a dali třetí gól. Mohli jsme jich dát ještě víc, některé standardní situace bychom ale museli vyřešit lépe. 3:2 je ale nakonec zlatý výsledek.

Který z těch vašich tří gólů byl pro vývoj utkání nejdůležitější?
Musím říct, že ten třetí byl zlomový, potřetí jsme šli do vedení. V předchozích dvou případech jsme vedení neudrželi, ale po tom třetím gólu jsme se semkli a dotáhli to do konce.

Co té vaší třetí brance předcházelo?
Kopali jsme roh. Bylo to kuriózní, protože obvykle chodím zahrávat standardní situace já. Tentokrát jsem to však šel zavírat na zadní tyč. Míč ke mně propadl a břichem jsem ho dorazil do brány.

Už se vám někdy podařilo dát tři góly v jednom utkání?
V mistrovských zápasech to byl jeden z mých prvních hattricků. Mluvím o mužské kategorii a nepočítám přípravné zápasy.

V mládežnických kategoriích pamatujete víc takových zápasů?
Tam jsem dal v několika utkáních tři góly, zase tolik jich ale nebylo.

Mluví se v Prachaticích o útoku na první místo a případném postupu?
V naší situaci se o tom mluví a i já bych byl rád, kdybychom zaútočili na čelo tabulky. Vzhledem k tomu, že jsme se teprve minulý rok sloučili s Lažištěm, považuji za úspěch i to, že se nyní nacházíme mezi nejlepšími třemi týmy. Krumlov má navíc výborné mužstvo. Teď sice v Olešníku prohrál, ale své kvality jistě v dalších utkáních ukáže. Budeme se Slavoji snažit konkurovat, zároveň si ale myslím, že Český Krumlov má zkušené mužstvo a bude dominovat.

Ještě před třemi roky jste nastupoval za Písek v České fotbalové lize. Toužíte si ještě třetí ligu zahrát?
Asi už ne. Přesunul jsem se do role trenéra a trénování mě velice chytlo. Chci se věnovat mládeži a tyhle ambice už nemám. Měl jsem taky málo času na rodinu, krajský přebor mi v tomto ohledu vyhovuje.

Ideální jedenáctka 16. kola krajského přeboru

Michal Baka (Dražice)

Vojtěch Štěpka (Protivín), Jakub Kalášek (Olešník), David Kubiš (Osek) 

Václav Novák (Č. Krumlov), Vladimír Dobal (Týn), Robert Szó (Olešník), Aleš Hanzlík (Jankov), Jakub Kortan (Milevsko) 

Jan Hoch (Osek), Tomáš Pecka (Prachatice)

 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle