Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sluníčko a přírodní tráva budou nejlepšími léky proti covidu, doufá kouč Jindřichova Hradce

 
čtvrtek, 10. března 2022, 20:50

Jindřichův Hradec - Fotbalisté Jindřichova Hradce touží hrát divizi i příští rok a do jara vstupují s jednoznačným cílem, a tím je záchrana. Tým od Vajgaru je dvanáctý a na sestupové pozice má slušný náskok, začátek jara ale bude pro Hradec nesmírně důležitý. V prvních třech kolech hrají Jindřichohradečtí s Berounem, Sedlčany a s Hořovicemi, tedy s týmy, které by rády unikly z pásma sestupu. Jak je Jindřichův Hradec připravený, o tom jsme si popovídali s trenérem Romanem Lukáčem.

Jarní pokračování divize je doslova za dveřmi. Jak jste připraveni?
To ukáže jaro. Příprava byla rozháraná kvůli nemocem nebo pracovním povinnostem. Dva přátelské zápasy jsme museli z těchto důvodů odříct. Když to ale shrnu, tak se toho nebojíme.

Jak vlastně ta vaše příprava vypadala?
Měli jsme čtyřdenní soustředění v Borovanech a odehráli jsme čtyři zápasy, z toho dva na turnaji v Kamenici nad Lipou. Výsledky bych nerad hodnotil. Od toho soustředění, kde jsme měli mimochodem výborné podmínky, jsme ale trochu rozbolavělí. I kvůli tomu covidu na nás dolehla únava, takže se z toho nyní dáváme dohromady. Ale věřím, že sluníčko a přírodní trávník nám pomohou.

I jindřichohradecké mužstvo potrápil covid?
I naším mužstvem virus prošel a trochu se na nás podepsal. Někteří hráči si stěžují na potíže s dýcháním. Snad se to zlepší, až se oteplí. Jsem optimista.

Prošel kádr nějakými změnami?
Ze Sezimova Ústí přišel Jakub Škarda a z Pelhřimova Patrik Fical. Dále se po čtyřech letech strávených v Německu vrátil domů Filip Hňup, takže máme nového gólmana.

Na podzim jste měli velký problém právě s brankáři, když jste nikdy nevěděli, kdo bude chytat příště. Tento problém je vyřešen?
Pevně věřím, že ano. Už se uzdravil i náš kmenový brankář Jakub Hulík.

Jaké máte plány na jaro?
Divizi chceme hrát i příští rok, takže se ji budeme snažit zachránit. Neříkám, že jsme na tom velmi dobře, ale nějaký základ jsme si na podzim vytvořili a nyní jde o to, abychom do soutěže dobře vstoupili. Hned na začátku se utkáme s mužstvy ze spodku tabulky, tak doufám, že budeme bodovat, abychom si závěr soutěže mohli v klidu užít. Bude třeba, abychom byli v pořádku po zdravotní stránce.

Je ve vašich silách podzimní umístění vylepšit a posunout se tabulkou vzhůru?
Chtěli bychom, ale divize je pro nás těžká soutěž. Jak už jsem říkal, příprava úplně ideální nebyla, tak uvidíme, jak na tom budeme.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Stanislav Hladík