Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bavorovice hladce porazily T. Sviny a vyfoukly jim první místo

 
úterý, 2. května 2017, 11:02

Bavorovické nezaskočila nepřízeň počasí a na trhák soutěže vzorně připravili hrací plochu. V utkání o přímé vedení A skupiny I. B třídy nastupovaly Trhové Sviny, hrající na jaře bez ztráty kytičky (domácí ztratily dva body s Kaplicí) a s vědomím zasloužené tříbrankové výhry na podzim, v roli mírného favorita. Zápas v sobotním dopoledni jim však zjevně nesedl a početné fotbalové příznivce předvedeným výkonem zklamaly. Naopak domácí hráči se překonávali v bojovnosti, nasazení i obětavosti a uhráli překvapivě vysoké vítězství, které je katapultovalo do čela tabulky.

Začátek mače přinesl zákonitě opatrnost na obou stranách, i když výhoda domácího prostředí přece jen hnala do útoku více domácí. Po čtvrthodině hry vybojoval Šafránek ztracený balon, přihrál do běhu R. Hanouskovi a ten z úrovně šestnáctky nekompromisně prostřelil vybíhajícího Vrábka.

Hosté se nestačili oklepat, když Valut zaháknul pronikajícího R. Hanouska a z následného pokutového kopu s jistotou zvýšil stav zápasu Granov. Do třetice ve 29. min. potrestal R. Hanousek z trestného kopu zbytečný faul hostů před velkým vápnem přesnou střelou do šibenice. Soupeř se pokusil s nečekaným výsledkem něco udělat, ale v prvé půli nedokázal vyslat na protivníkovu bránu jedinou přímou střelu.

Druhá půle začala kočkováním bavorovického F. Šafránka s Petrem. V 54. min. mohl definitivně rozhodnou R. Hanousek, avšak ve vyložené šanci přestřelil svinenskou klec. O pět minut později předvedli Bavorovičtí nejkrásnější akci zápasu, když krásný Granovův pas si zpracoval Hurný a ideální náhrou našel před brankou volného Kučeru, jenž ještě předběhl beka a z voleje rozjásal domácí fanoušky počtvrté.

Hosté začali střídat a posílat na hřiště čerstvé síly, tlačili se do zakončení, ale z přímočarých brejků hrozili naopak domácí borci, zejména rychlonohý Kučera. Čtvrthodinku před koncem vyrazil domácí gólman první střelu na svoji branku na rohový kop. Ke konci zápasu tempo začalo pochopitelně uvadat, ale nadšeně bojující domácí fotbalisté udrželi vysokou výhru, která jim přihrála čtvrtý bod za lepší skóre z vzájemných duelů. Zápas s přehledem odřídila nominovaná trojice rozhodčích, která nepřipustila zbytečné dohady.

FC Mariner Bavorovice - FK Spartak Trhové Sviny 4:0 (3:0)

Branky: 15. a 29. R. Hanousek, 22. Granov (pen.), 59. Kučera. Rozhodčí: Ťupa - Lepič, Landík. DS Makovička. ŽK: 3:3 (46. F. Šafránek, 69. R. Hanousek, 88. Boubal – 21. Valut, 47. Petr, 67. Valter). Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:18. 100 spokojených diváků

Bavorovice: Sýkora – Trnka, J. Hanousek, Granov, Koranda – Hurný (83. Šálek), Boubal, F. Šafránek, Jakeš – R. Hanousek (87. Klíma), Kučera.

Trh. Sviny: Vrábek – J. Šafránek, Chromčák, Valut, Ebenhöh (70. Perfoll) – Kolář, Brůha, Hruška (46. Petr), Kodras - Z. Šafránek (80. Macák), Kurali (57. Valter).