Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Absolut proti Perštejnu touží po odplatě a jeho 2. místu!

 
čtvrtek, 27. ledna 2022, 18:51

Přesně po 14 dnech se do českobudějovické Sportovní haly (Pá 28. 1. 2022; 21:00 hod.) opět vrací 2. Futsal liga západ. V jejím 16. kole hostí domácí Absolut Černý Dub Spartak Perštejn. Utkání nabízí hned několik příběhů – v sázce je průběžné 2. místo tabulky, odplata za první vzájemné utkání, ale i 14 zápasová šňůra hostí bez porážky.

Úspěšný vstup do nového roku potvrdili s Turnovem

Rok 2022 začínal pro jediného jihočeského zástupce v 2. nejvyšší futsalové soutěži utkáním s Jerigem Plzeň. Dramatické utkání se nakonec s vypětím všech sil podařilo překlopit na domácí stranu v poměru 6:5. Na úspěšný start do nového roku se povedlo navázat hned v dalším, taktéž domácím, utkání proti Turnovu. V zápase se střelecky ukázal zejména Švec, který zaznamenal hattrick. Dvě branky si připsal Kuna a po jednom zásahu přidali M. Staněk, Hornát, Novotný a Pacholík. Za zmínku stojí zejména branka Novotného, který stál na konci akce, jež začala u brankáře Kříže a po oku lahodící spolupráci celé čtyřky, která musela potěšit všechny příznivce futsalu, dával patičkou do prázdné branky hostí. Tato akce asi nejlépe ilustrovala pohodu domácích, kteří měli celé utkání pod kontrolou. Turnovští v závěru upravili 2 brankami na konečných 9:4.

Pro 11. vítězství v sezoně si dojeli do Prahy

O týden později čekalo na Absolut v novém roce premiérové utkání na hostující palubovce. K němu zajížděli do hlavního města, kde změřily síly s Wizards. Pražský celek je doposud spolu s Krupkou jediným týmem, který se z Českých Budějovic nevracel s prázdnou, a tak se očekávalo vyrovnané utkání. A předzápasové prognózy se do puntíku potvrdily. Černodubští odcházeli do šaten s jednogólovým mankem, kdy se i přes několik výborných zákroků Kříže nakonec radoval domácí Nedvěd. V taktickém, ale přesto pohledném a férovém utkání se podařilo hostům vyrovnat až v 30. minutě, kdy famózní individuální průnik Kadlece zužitkoval po odrazu od břevna hlavou Kuna. Kadlec, jeden z nejlepších hráčů utkání, měl prsty i v další brance. Necelé 3 minuty před koncem jeho nezištnou přihrávku přetavil ve vedoucí branku Grigera. Radost však netrvala dlouho, neboť prakticky hned z rozehrávky inkasovali vyrovnávající branku na 2:2. Za znovu nerozhodného stavu zbývaly do konce utkání necelé dvě minuty, přičemž Wizards měli na svém kontě již 5 akumulovaných faulů. A byly to právě prohřešky proti pravidlům, které se jim nakonec staly osudnými. Sám faulovaný Kuna vzal zodpovědnost na sebe a nekompromisní ranou do šibenice vystřelil Absolutu výhru 3:2 a celkově jedenácté vítězství v sezoně.

Ve šlágru kola proti Perštejnu

O tucet vítězství budou usilovat svěřenci trenéra R. Staňka v zápasu kola proti Spartaku Perštejn. Utkání nabízí hned několik příběhů. Jeden z nich se začal psát již v 1. vzájemném utkání, kdy Perštejn o svém vítězství 3:2 rozhodl penaltou 30 vteřin před koncem utkání. Jihočeši se tak vraceli z daleké Kadaně s hořkostí a s prázdnou, přičemž se jednalo o jejich úplně první porážku v sezoně. Další náboj utkání dodává aktuální postavení obou týmů v tabulce. Hrát se vedle 3 bodů totiž bude i o průběžné 2. místo. Třetí Absolut ztrácí na druhý Perštejn pouhé 2 body. K tomu, aby se futsalisté Absolutu na 2. místo dostali, však budou potřebovat přerušit 14 zápasovou sérii hostů bez porážky!

Příchozí fanoušky čeká jedinečný zážitek

Jak vyplývá z výše uvedeného, tento pátek se (pozor netradičně!) od 21:00 hod. bude v českobudějovické Sportovní hale servírovat lahodné futsalové menu. Již standardem domácích utkání Absolutu je bohatý doprovodný program pro fanoušky. Vedle vstupenek do Maxim Music clubu, tipovačky a poločasové soutěže o doplňky stravy od společnosti Naturamed, se tentokrát mohou příchozí fanoušci těšit na unikátní předzápasovou show. „V souboji o 2. místo budeme potřebovat více než kdy jindy fanouškovskou podporu. Pro příchozí fanoušky jsme si tak jako klub připravili – troufám si říct – v tuzemských futsalových poměrech unikátní předzápasovou show. Více k tomu neprozradím, přijďte si to užít spolu s námi do Sportovky!“ zve na utkání manažer klubu Radim Staněk.

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach