Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Absolut hraje opět doma. Tentokrát hostí Turnov

 
čtvrtek, 13. ledna 2022, 14:20

Černý Dub – Po úspěšném vstupu do roku 2022 výhrou nad Jerigem, Absolut přivítá na své palubovce FC Dalmach Turnov. Utkání je na programu již tento pátek v tradičních 20:30 ve Sportovní hale v Českých Budějovicích. Proti devátému celku tabulky by měli být domácí opět favoritem.

V minulém utkání, přesněji ve 13. kole, Absolut hostil Jerigo Plzeň, celek z úplného dna tabulky. Více než stovce diváků byl nabídnut dramatický zápas od začátku až do konce. Na domácích bylo vidět, že do utkání chtějí vstoupit aktivně, ale bohužel, hned po minutě a pár vteřinách se Jerigo dostalo do vedení 0:1. Absolut byl však i nadále více na míči a vyústěním byl gól Zdeňka Kuny v 6. minutě utkání – 1:1. Po zbytek poločasu bylo k vidění více šancí na „futsalkách“ Absolutu, ale byli to znovu Plzeňané, kteří udeřili z dalšího protiútoku a dali tedy poločasovému výsledku podobu 1:2.

Ve 2. poločase to byli právě domácí, kteří hned po minutě srovnali se soupeřem krok, tentokrát Hornát po krásné kombinaci přehodil brankáře hostů. Do 30. minuty se odehrávalo utkání s velkým množstvím faulů na obou stranách, těsně před 30. minutou a poté chvilku po ní 2x skóroval hostující tým, a tak Absolut musel znovu dotahovat, tentokráte už 2brankovou ztrátu. A jak bylo rychlé Jerigo, tak byl rychlý Absolut. Netrvalo ani 30 vteřin, aby dal Jiří Funda svou premiérovou branku v domácím dresu a přesně minutu poté srovnal svou 2. brankou v utkání Zdeněk Kuna, jenž proměnil penaltu.

Že se bude jednat o dramatický závěr, bylo jasné díky srovnávající trefě již zmiňovaného Kuny a o to větší náboj tomu dal hostující Kuhajda, který zkompletoval hattrick necelých šest minut před koncem. Hostům z Jeriga to však nebylo nic platné, protože Absolut zásluhou Tůmy nejenže dokázal srovnat, ale během minuty otočil výsledek na konečných 6:5. V závěru byla vidět i hostující power play a desetimetrový kop, který brankář Kříž nadvakrát kryl. Domácí udrželi výhru 6:5 a radovali se tak ze zisku prvních 3 bodů v novém roce.

V následujícím utkání Absolut vyzve již zmiňovaný Dalmach Turnov. V prvním vzájemném utkání vyhrál celek z jihu Čech na severu 7:0. Bude se jednat o další celek z 2. poloviny tabulky a tak Absolut bude chtít opět naplno bodovat, což dokazuje i očekávání jednoho z hlavních aktérů Milana Staňka: „Chceme vyhrát každý zápas a jinak tomu nebude ani tentokrát. Zápas odjezdíme, snad se vyvarujeme hloupých chyb, přidáme nadstavbu ve hře dopředu a věřím, že nějaké body uhrajeme. Minulý zápas musel lidi bavit a nejinak tomu bude jistě i tentokrát, proto bych chtěl všechny naše fanoušky na utkání pozvat.“

Utkání je na programu tento pátek od 20:30 hod. ve Sportovní hale v Českých Budějovicích.

Do začátku utkání je navíc možné v tipovačce soutěžit o doplňky stravy od partnera klubu NaturaMed na facebookových stránkách Absolut Černý Dub. Další ceny jsou pro vylosované diváky připraveny o poločasové soutěži a všichni příchozí mají pak možnost na požádání získat zdarma vstupenku do hudebního a tanečního klubu Maxim Music club, dalšího z partnerů klubu.

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach