Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborský Josef Balík slaví jubileum – sedmdesát let

 
středa, 12. ledna 2022, 13:25

Uteklo to jako voda a sedmdesátka je tu. Významného životního jubilea se ve středu 12. ledna 2022 dožívá dlouholetý klubový lékař a funkcionář fotbalistů Vodních staveb, FK Tábor a nyní FC MAS Táborsko doktor Josef Balík.

Téměř celý svůj život zasvětil fotbalu. Narodil se ve Lhýšově a s mládežnickým fotbalem začínal v Sokolu Mladá Vožice. Do odchodu na studia byl členem ligového týmu dorostu Vodní stavby Tábor.

Po ukončení lékařské fakulty si našel v Táboře životní partnerku a natrvalo tu zakotvil. Z časových důvodů pověsil kopačky na hřebíček, ale u své velké lásky - fotbalu zůstal a stal se lékařem u týmu Vodních staveb Tábor. Jeho pověstné zlaté ručičky pomohly k urychlenému návratu na zelený trávník mnoha fotbalistům, a to nejen z Tábora.

K rozvoji fotbalu v Táboře pomáhal jako člen výboru FK a v určité fázi jako prezident tohoto, tenkrát nejlepšího fotbalového klubu táborského regionu.

Spolupodílel se na výchově takových fotbalistů jako Petr Holota, Honza Šimák, Martin Vozábal, Milan Barteska, Petr Hruška, Martin Bárta, Martin Zeman, Jakub Navrátil a bratři Nesvačilové.

V současné době doktor Balík působí ve funkci klubového lékaře druholigových fotbalistů FC MAS Táborsko.

V roce 2012 se spolu s Jiřím Smržem nejvíce zasloužil o spojení dvou letitých rivalů FK Tábor a FK Spartak MAS Sezimovo Ústí. Vznikem nového silného klubu pod názvem FC MAS Táborsko byla zahájena nová etapa táborského fotbalu.

A na závěr nám dovolte jménem redakce popřát doktoru Balíkovi.

Napsal(a) Karel Ilčík | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama