Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V bitvě jihu proti západu hostí Absolut Jerigo

 
středa, 5. ledna 2022, 19:58

Černý Dub - Druhá nejvyšší futsalová soutěž se po krátké pauze znovu vrací! V premiérovém utkání nového roku přivítá Absolut Černý Dub plzeňské Jerigo.

V souboji aktuálně třetího celku tabulky s posledním jsou papírovými favority domácí. Potvrdí však svou roli? Odpověď se dozvíme tento pátek od 20:30 v českobudějovické Sportovní hale!

V posledním utkání roku 2021, které bylo na programu 17. 12., byl pro příchozí fanoušky přichystán „dáreček“ v podobě divácky zřejmě nejatraktivnějšího utkání sezony, v němž domácí futsalisté hostili zahraničními posilami prošpikovaný celek Boca Juniors Krupka, zřejmě největšího aspiranta na celkové prvenství.

A byli to právě hosté, kteří v úvodu utkání dominovali a po deseti minutách vedli již o tři branky. Ve 12. minutě však vrátil Absolut zpět do hry Pacholík, na něhož navázal po přihrávce M. Staňka Kadlec. Vyrovnávací branku vsítil v minutě 17. znovu Pacholík, vedení na stranu hostů však vrátil Caio a do šaten se tak odcházelo za stavu 3:4.

O poločasové přestávce jako by trenér R. Staněk polil své svěřence živou vodou a začaly se dít neuvěřitelné věci!

Pouhé čtyři vteřiny po změně stran se dělovkou pod břevno trefil Pasecký – 4:4. Poprvé do vedení se domácí dostali jen o třicet vteřin později, kdy se z dorážky zapsal mezi střelce M. Staněk.

To nicméně stále nebylo vše! Povedený vstup do druhé půle korunoval v čase 21:54 brankou Sova a z poločasového stavu 3:4 rázem svítilo na tabuli, ke spokojenosti burácejícího publika, skóre 6:4 pro domácí!

Na nepříznivý stav favorit utkání zareagoval hrou bez brankáře, která mu i přes počáteční nezdary postupně přinesla kýžený efekt. V 27. a 30. minutě ji dokázali zužitkovat Caio s Tavaresem, o další dvě minuty později se přidal ještě Goes a vedení bylo zpět na straně Krupky.

Absolut se však nevzdával a svou aktivní hrou si postupně vynutil dvě červené karty na straně hostů. Ani jednu z přesilovek však i přes mohutnou podporu publika nedokázal využít a tým ze severu Čech se tak stal v této sezoně prvním, který dokázal dobýt domácí tvrz.

V úvodním utkání nového kalendářního roku je na programu bitva jihu pro západu, Absolutu proti Jerigu 1994 Plzeň.

Oběma, v soutěži jediným zástupcům svých regionů, se v probíhající sezoně vede rozdílně. Zatímco domácí jsou jedním z překvapení sezony a okupují aktuální třetí místo tabulky, hosté z Plzně zatím zůstávají za očekáváními a se ziskem sedmi bodů jsou bod za předposledními Teplicemi.

Ačkoli papírové předpoklady tak hovoří ve prospěch jihu, futsalista Absolutu Jan Hornát si dobře uvědomuje, že mohou být zrádné. „Bude nezbytné před zápasem správně nastavit hlavy a soupeře s ohledem na postavení v tabulce nepodcenit. Pokud chceme zůstat v kontaktu s čelem tabulky, musíme zápasy s týmy pod námi zvládat za tři body,“ říká.

Utkání je na programu tento pátek, 7. 1. 2022, tradičně od 20:30 hod ve Sportovní hale v Českých Budějovicích.

Do začátku utkání je navíc možné v tipovačce soutěžit o doplňky stravy od partnera klubu společnosti NaturaMed na facebookových stránkách Absolut Černý Dub. Další ceny jsou pro vylosované diváky připraveny o poločasové soutěži a všichni příchozí pak mají na požádání možnost získat zdarma vstupenku do hudebního klubu Maxim Music club, dalšího z partnerů klubu.

Na utkání Vás tímto zve jak celý Absolut, tak i celá redakce našeho portálu!

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama