Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Měli jsme určitě navíc, mrzí kouče Čimelic Tomáše Smrčinu

 
čtvrtek, 23. prosince 2021, 21:53

Čimelice – Devátou sezonu v krajském přeboru mají rozjetou čimeličtí fotbalisté. První polovinu si ale za rámeček nedají. Byla totiž jedna z nejhorších při účinkování SIKA mezi jihočeskou elitou. Mužstvo trenéra Tomáše Smrčiny skončilo třetí od konce, získalo 13 bodů a zvítězilo jen ve třech případech. Do jara musí přidat ve všech směrech. Absolutorium naopak zaslouží veteráni Hegenbart (39) s Rambousem (41).

Hodnocení podzimního účinkování asi nebude příznivé, že?
Nemá cenu se schovávat za nějaké fráze nebo výmluvy. Myslím, že všichni cítí, že tenhle tým má na víc. Na druhou stranu se nám trochu vrací to, že co tomu dáváš, to z toho získáš. U nás to rozhodně platí.

A co celkově říkáte na průběh soutěže?
Překvapilo mě naše postavení v tabulce. Z toho jsem zklamaný. Máme kádr určitě na lepší umístění. Překvapilo mě umístění Prachatic a Rudolfova.

Kvůli možné třetí vlně se v létě začínalo podstatně dřív. Dohrálo se, byť třetí vlna přišla…
No, co k tomu dodat. Naštěstí. Uvidíme, jak to bude vypadat na jaře.

Jak si vedli jednotlivci v čimelickém týmu? Vyčníval někdo nad ostatními?
Jsou hráči, kteří si dlouhodobě udržují stejnou výkonost. Je občas neskutečný, co si ve svém věku dovolí hráči jako Hegenbart nebo Rambous. To klobouk dolů. Za mě je hodně pozitivní, jak se za poslední půlrok posunul Hák. Je vidět, že mu přesun do A týmu prospěl.

Najdete na uplynulém podzimu nějaké klady a zápory?
Určitě nejsem spokojený s tím, jak přistupujeme k tréninkům a jak skládáme každý víkend sestavu. Až na pár výjimek, kdy se to teda opakovalo u stejných jmen, mě potěšil výkon rozhodčích. Je vidět změna v jejich přístupu. Neodpustím si ale jednu „vtipnou“ příhodu, když za mnou před zápasem v Oseku přišel rozhodčí Jan Krčín, že kluci nemůžou mít vidět bílé ponožky pod stulpnami, že má takové nařízení a že s tím nic neudělá. Při vysvětlování byl poměrně arogantní. Všichni naši kluci se teda upravili a při nástupu hned první hráč Oseka měl vidět bílé ponožky. Na náš dotaz, proč my se musíme převlíkat, odpověděl, že se máme soustředit na hru…

Budete se poohlížet po posilách?
Nějaké hráče máme vytipované, ale chuť hráčů obětovat čas fotbalu není v tuhle chvíli na vysoké úrovni.

Kdy začnete s přípravou na jaro?
Protože začínáme prvním zápasem 12. března, chtěl bych zahájit přípravu 18. ledna. Chystáme sehrát šest přátelských zápasů. Soustředění v plánu není.

Jaké máte plány do druhé poloviny sezony?
Neřešíme nějaké umístění v tabulce. Samozřejmě se chceme vyhnout sestupovým příčkám, ale mluvit o nich by bylo alibistické. Kádr máme na to, abychom hráli vyrovnané utkání s každým. Je to ale o tom, abychom se dvakrát sešli potrénovat a na zápas jeli ve více než jedenácti lidech. To se nám na podzim ale moc nedařilo.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama