Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roman Lukáč: Priorita je pro nás setrvání v soutěži

 
čtvrtek, 23. prosince 2021, 20:43

Jindřichův Hradec - Divizní FK 1910 se nachází v polovině sezóny na dvanáctém místě s náskokem jedenácti bodů na poslední Hořovice a devíti na předposlední Beroun. S výsledky i postavením v tabulce podle slov trenéra Romana Lukáče panuje v klubu mírná spokojenost. „Jsme na nesestupové pozici, ale zároveň musíme být velmi ostražití a skvěle se připravit do druhé poloviny soutěže,“ zdůrazňuje.

„Zásadní překvapení se nekonalo, řekl bych,“ odvětil k průběhu divizního podzimu a uvítal, stejně jako všichni, že se kvůli covidu stihl dohrát. „Tohle je možná malinké překvapení,“ usmívá se jindřichohradecký kouč.

Výkony jednotlivců nechtěl konkrétně rozebírat. „U nás to máme založené na týmovém výkonu, takže si ani nedovolím někoho vyzdvihnout, byť na tom má někdo větší či menší zásluhu,“ říká na konto omlazeného mužstva, v němž nosí kapitánskou pásku Filip Votava a spoléhá na střelecké schopnosti rychlíka Martina Tomana.

Svěřenci Lukáče vstoupili do soutěže nadmíru úspěšně a po první třetině okupovali čtvrtou příčku s 10 body. „Začátek soutěže byl slušný, pak ale přišly zápasy se silnými soupeři a po dvou debaklech jsme se opravdu trápili. Potěšilo mě, že jsme se z toho dokázali do konce podzimu dostat a urvat ještě nějaký ten bod,“ komentuje podzimní vystoupení, v němž nastřádali 17 bodů.

Hradecké provázela smůla, mezi tyčemi se vystřídalo několik jmen. Ve třech zápasech zaskakoval internacionál Jaroslav Drobný, který se proměněnou penaltou s Doubravkou zapsal mezi střelce. „Oba naši kmenoví brankáři se nám zranili a vlastně skoro každý týden jsme měli v bráně někoho jiného. V patnácti zápasech jsme nakonec vystřídali asi šest brankářů,“ říká Lukáč k peripetiím na brankářském postu.

V zimní přestávce by mohlo dojít ke změnám v týmu. Hradečtí hodlají posílit. „Kádr se snažíme pochopitelně doplnit, chtěli bychom přivést alespoň tři hráče,“ přiznává Lukáč, že pracují na příchodu nováčků.

K vyhlídkám jindřichohradeckého týmu se trenér Lukáč vyjádřil následovně. „Priorita je pro nás stále zachránit se v soutěži a také stabilizovat tým pro další ročníky tak, abychom se pohybovali více ve středu tabulky bez sestupových starostí.“

Přípravu fotbalisté od Vajgaru zahájí 18. ledna, převážně v místních podmínkách, v plánu mají také soustředění v Borovanech a odehrát sedm přípravných zápasů.

 
 
Napsal(a) Václav Kucul | Foto Jan Škrle