Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pod Libínem panuje velká spokojenost. Fúze sousedů přinesla první ovoce

 
středa, 22. prosince 2021, 13:41

Prachatice – Před sezónou se na Prachaticku děly velké věci. Tatran se spojil síly s rivalem z Lažišť a do Prachatic se po letech vrátila nejvyšší krajská soutěž. A po podzimu skončila pro svěřence Josefa Raušera nad očekávání. Skončili druzí s šestibodovou ztrátou na první Český Krumlov, domácí trávník proměnili v nedobytnou tvrz.

Podzimní část, na rozdíl od loňského roku, dojela do cíle, a to lodivod prachatického týmu samozřejmě kvitoval. „Jsem rád, že podzim jsme celý dohráli. To je myslím ta nejpozitivnější věc, že jsme si celý podzim mohli téměř bez omezení užít jak na tréninku, tak při zápase,“ říká na úvod prachatický kormidelník.

„Pozitivním překvapením pro mě byly výsledky Rudolfova, a tak trochu i ty naše,“ odpovídá na otázku, jestli ho v první polovině krajského přeboru něco překvapilo. „Jinak sezóna proběhla bez zbytečných excesů a celkem v klidu, za což jsem rád,“ doplňuje.

Mančaft se spousty změnami si vedl velice dobře. „Fotbal je kolektivní sport a za našimi výsledky stojí týmová práce. Hodnocení jednotlivců zůstává v kabině. Každopádně první společný půlrok Prachatic a Lažišť potvrdil jeho smysluplnost a doufám, že se budeme krůček po krůčku ještě zlepšovat,“ věří Raušer v další plody vzájemné spolupráce.

Zranění a časté nemoci, to je věc, která tým z města, jehož jméno nese i označení brána Šumavy, trápily. I z tohoto důvodu by byli Prachatičtí rádi za nějaké posily. „Kádr potřebujeme rozšířit, takže bychom určitě rádi nějaké kvalitní fotbalisty, kteří budou ochotní trénovat a hrát za Prachatice, přivedli. Na jména je brzo a doba je těžká, přesto bychom ale dva až tři hráče přivést mohli,“ věří Raušer, že v zimě získají nové tváře.

Přípravu začne Tatran druhý týden v lednu a trénovat plánují v domácích podmínkách i s krátkým soustředěním a čtyřmi nebo pěti přípravnými zápasy. „Prioritou zůstává záchrana B a C mužstva a z pohledu A týmu a jeho dosavadního postavení zabojovat o první trojku,“ zakončuje přáním do jarní části, ve které mají Prachatice zastoupení ve všech krajských soutěžích.

 
 
Napsal(a) Václav Kucul | Foto Jan Škrle