Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Skálova Třeboň pomýšlí na klidný střed tabulky. Po polovině je zatím desátá

 
středa, 22. prosince 2021, 12:14

Třeboň – Pět výher, pět remíz a pět porážek. Taková je podzimní bilance klubu od rybníka Svět. Po polovině soutěže se třeboňská Jiskra usadila na desáté příčce. Zkušený trenér Petr Skála, který mužstvo trénuje druhou sezónu, očekával bodové konto o něco tučnější.

Jak jste spokojený s vaším postavením po konci podzimu?
S desátým místem moc spokojený nejsem. Mrzí mě, že nám některé zápasy nevyšly, protože jsme klidně mohli mít o pět bodů víc. A právě pět bodů nás dělí ve vyrovnaném středu tabulky od pátého místa.

Které zápasy máte na mysli?
Škoda ztráty dvou bodů v Rudolfově, kde jsme vedli a v poslední minutě jsme inkasovali gól z penalty. Tam jsme ale hráli velice slušně. Pak mě mrzí, jak jsme odehráli domácí zápas s Jankovem a taky venkovní duely v Milevsku, ve Strakonicích a v Českém Krumlově. V těchto utkáních jsme podali špatný výkon.

Kdy jste byl naopak spokojený?
Odehráli jsme několik dobrých zápasů. Především ten poslední s Olešníkem, pak taky s Osekem a výborně jsme zvládli i těžké duely v Protivíně a doma s Týnem. Dařilo se nám především v závěru podzimu v posledních třech zápasech, ve kterých jsme hráli s manšafty z horních pater tabulky. Říkal jsme si, že by bylo dobré uhrát v nich aspoň tři body a my jsme jich získali pět. Celkově jsme na podzim mohli čtyřiadvacet bodů uhrát, ani těch dvacet ale není špatných, když vezmu v úvahu, s jakými problémy jsme se potýkali.

Povídejte, co vás trápilo?
Šlo o problémy v hráčském kádru, málokdy jsme měli k dispozici optimální sestavu. Plný počet zápasů odehráli vlastně jen brankář Jakub Skála a Jan Bartoš. Slušnou minutáž měli ještě Dominik Collin a Leoš Hromádka. Jinak se hráči střídali často na marodce, zdravotní problémy dlouho trápily například kapitána Jana Matouška. Potřebovali bychom širší kádr. Podobné problémy však mají i naši soupeři.

Je reálné, že by se vám podařilo během zimní přestávky kádr rozšířit?
Hrozí nám nějaké odchody do Rakouska, tak uvidíme. Přál bych si, aby se nám uzdravili marodi a rád bych zapojil dva dorostence. Přivést někoho nového je ovšem složité.

Co říkáte na průběh soutěže?
V krajském přeboru je několik velice kvalitních mužstev. Nadstandardní je Český Krumlov, jehož kádr drží pohromadě už delší dobu. Zkušené hráče má Olešník a dobrý tým má Osek. Líbil se mi také Rudolfov, kde zraněné opory Radima Pouzara a Jiřího Hrbáče výborně zastoupili mladí fotbalisté. Dobré mužstvo v čele s Tomášem Kupkou daly dohromady i Prachatice, kde se osvědčilo sloučení tří manšaftů. Na opačném pólu tabulky výrazně zaostávají Sezimovo Ústí a Blatná. Nevidí se často, aby dva manšafty uhrály dohromady jen tři body.

Čím si to vysvětlujete?
Je to dáno současnou dobou. Dřív byli hráči, ale ti neměli tak kvalitní podmínky k trénování. Dnes je trend opačný. K dispozici jsou hřiště s umělými trávníky, osvětlení, ale zase nejsou lidi.

Solidní zázemí a dobré podmínky třeboňští fotbalisté rozhodně mají. Co brání tomu, aby Třeboň hrála výš?
Chybí nám zkušení fotbalisté, které naopak mají jiné týmy. Těmi je nabitý například Olešník, kde hrají takový fotbalisté jako Lafata, Nohava, Dudek, Tomášek nebo Kalášek, což jsou nadstandardní hráči. V Krumlově je Vávra nebo Růžička, kteří hráli i v Třeboni. V Oseku zase chytá Zdeněk Křížek. My sázíme na třeboňské odchovance. Chtěl bych, aby se prosazovali mladí místní kluci jako Jan Zavadil nebo Karel Bicenc. Jsem rád, že jsme v létě dotáhli příchody Dominika Collina a Jana Bartoše, kteří nám hodně pomohli. Jinak není vůbec jednoduché někoho přivést, hodně nám konkuruje sousední Rakousko.

I Jiskra Třeboň vyprodukovala řadu kvalitních fotbalistů. Jistě by bylo pro klub přínosem, kdyby se odchovanci, jako například Karel Poborský, do Třeboně na závěr kariéry vraceli.
Samozřejmě. Několik našich kluků hraje v Dynamu. Jmenoval bych dorostence Michala Rezka, který hostoval i v Táborsku. Za Vltavín zase hraje bratr Karla Bicence Ondřej. Bylo by fajn, kdyby jednou v Třeboni zase hráli. Na druhou stranu je ale dobře, když se tak šikovní hráči mohou realizovat v lepších soutěžích.

Jak bude vypadat vaše zimní příprava?
Trénovat začneme 18. ledna a na hřiště budeme chodit dvakrát v týdnu. Od února začneme trénovat třikrát týdně a na programu máme také čtyři přátelské zápasy. Utkáme se s Jankovem, Novou Vsí, Roudným a Vodňany.

Řekněte, jaké cíle si dáváte do druhé poloviny soutěže?
Chtěli bychom navázat na výkony z konce podzimu, hrát hezký fotbal a vylepšit naše postavení v tabulce. Na čelo asi nemáme, ale rádi bychom se pohybovali v lepším středu.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama