Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rudolfov udělal dojem, i když trenér Nárovec lepil sestavu celý podzim

 
neděle, 19. prosince 2021, 19:15

Rudolfov – Pokud budeme hledat tým, který se v krajském přeboru postaral o největší překvapení, nemusíme od jihočeské metropole chodit daleko. SK Rudolfov se na rozdíl od minulých sezon, kdy se tým pohyboval převážně v dolní polovině tabulky, dokázal dlouho držet mezi nejlepší trojicí a to se musel několikrát obejít bez klíčových opor. Do jara vstoupí z pátého místa. Trenér Jiří Nárovec mohl být s podzimem nadmíru spokojený.

Jak byste zhodnotil podzimní výsledky a postavení svého týmu v polovině soutěže?
Páté místo je pro nás velmi lichotivé. Mimo jednoznačné prohry v Čimelicích, nepovedeného domácího zápasu s Protivínem a druhého poločasu v Týně jsme odehráli kvalitní zápasy. Celý podzim se spekulovalo, zda nejde o náhodu, protože to určitě nikdo nečekal. Jsem rád, že jsme dokázali svými výsledky potvrdit, že to žádná náhoda není.

Co říkáte na celkový průběh soutěže a podzimní tabulce? Překvapilo vás něco?
Soutěž má jasného favorita, kterým je po zásluze Český Krumlov. Podle mého očekávání jsou nahoře i Olešník a Prachatice. Své ambice zatím asi nenaplnil Osek. Překvapením pro mě jsou výkony a umístění Čimelic.

Soutěž se kvůli brzkému začátku stihla dohrát. Naštěstí…
To ano, ale bavíme se pouze o polovině soutěže. Uvidíme, jak se bude covidová situace vyvíjet, a jestli se nebude opakovat scénář z předchozích ročníků, kdy musela být po podzimní části, resp. po 9. kole ukončena.

Jak hodnotíte výkony jednotlivců? Šel někdo výkonnostně nahoru či vyčníval nad ostatními?
V naprosté většině zápasů jsme se prezentovali týmovým výkonem, přesto bych rád za všechny vyzdvihl Ondru Hajného, Honzu Kovačiče a Máru Sládka.

Co se vás během podzimní části nejvíc potěšilo a naopak trápilo?
Celý podzim – stejně jako ostatní mužstva – jsme se potýkali s různými absencemi, ale trápila nás hlavně zranění, především ta dlouhodobá. Byly zápasy, kdy nám scházela polovina hráčů základní sestavy. De facto jsme celý podzim odehráli bez Radima Pouzara, ve třetím kole se zranil David Říha, v sedmém Jirka Hrbáč a Honza Šindelář, pouze pár zápasů odehrál Tonda Rampa. Bylo proto velmi příjemným zjištěním, že jsme tyto hráče dokázali nahradit.

Poohlížíte se po posilách? Dojde v zimě k nějakým změnám v týmu?
V tuto chvíli posílení týmu neplánujeme.

Kdy plánujete zahájení zimní přípravy pro jarní část sezóny a jak bude probíhat?
Zimní přípravu zahájíme v pátek 21. ledna. Příprava bude probíhat v našem areálu, její součástí bude také několik přípravných zápasů.

Jak vidíte vyhlídky vašeho týmu v jarních bojích?
Samozřejmě bychom rádi navázali na podzimní výkony a udrželi se v horní polovině tabulky. Na závěr chci všem popřát klidné a pohodové Vánoce, vše nejlepší do nového roku a doufám, že se všichni ve zdraví potkáme při jarních odvetách.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach