Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jednoznačně se pokusíme dohnat ztrátu a zaútočit na postup, říká trenér Tichai

 
úterý, 7. prosince 2021, 20:22

Rezerva českobudějovického Dynama zakončila fotbalový podzim v Divizi A na slušném třetím místě. Svěřenci Jindřicha Tichaie na první Přeštice ztrácí pět bodů. „Po špatném začátku a posledních dvou kolech, kde byla vidět nezkušenost s mužským fotbalem, celkem slušný podzim,“ chválí svůj tým hlavní trenér béčka Dynama.

V posledních letech této soutěži dominuje ambiciózní tým z Přeštic. Tak tomu bylo i na podzim a Západočeši si vytvořili čtyřbodový náskok na druhý Lom, za kterým se hned o bod nachází právě Dynamo B. A tak otázka, zda trenéra Tichaie v této sezóně něco překvapilo, měla jasnou odpověď. „Nepřekvapilo mě nic, možná jen některé ztráty Přeštic.“

Soutěž letos začala o něco dříve než obvykle a kvůli brzkému začátku se naštěstí stihla dohrát. „Je dobře, že se fotbal hraje a s covidem se musíme naučit žít,“ říká Tichai, jehož mužstvu šéfoval v roli hrající asistenta Jiří Kladrubský.

Někteří jednotlivci na podzim ukázali, že je dospělý fotbal výkonnostně posunul nahoru a vyčnívali nad ostatními a mohli by se přihlásit o slovo i ve vyšších soutěžích. „Ano, někteří hráči udělali velký posun ve výkonnosti, ale jestli to bude stačit na posun do profi fotbalu, ukáže až čas a pracovitost jednotlivců,“ dodává. „Nejvíce nás trápilo neproměňování šancí a dlouhodobá zranění,“ pokračuje trenér dále tím, co je třeba v jarní části jednoznačně zlepšit.

V zimní přestávce by se měl mladý kádr černobílých okysličit. „V B týmu dochází vždy k posunům, nejdříve si vyhodnotíme a zvážíme, co bude nejlepší pro hráče, abychom jim umožnili kvalitní tréninkový proces a výkonnostní růst,“ nastiňuje Tichai, který je zároveň asistentem trenéra u ligového A-týmu.

Zahájení přípravy pro jarní část sezóny je naplánované na 10. ledna 2021 v domácích podmínkách na Složišti, kde Dynamo B sehraje sedm přípravných utkání.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Ján Honza