Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Porážka na závěr přípravy. Písek s řadou mladíků podlehl béčku Bohemians

 
sobota, 4. prosince 2021, 17:59

FC Písek zakončil sérii přátelských zápasů duelem proti třetiligové rezervě pražských klokanů. Po divokém průběhu a devítigólové přestřelce zvítězili Bohemians po obratu na konci střetnutí. To ale nic neubralo na večerní předvánoční rozlučce Píseckých.

Byla to pořádná divočina. Fotbalisté Písku nezachytili začátek a ve svém posledním přípravném duelu s týmem Bohemians Praha B brzy prohrávali 0:2. Herně pak měli domácí navrch a dvěma zásahy Koreše vyrovnali. Ve druhém poločase dokonal Písek obrat, když se povedené ráně Kalouska a úniku Bílého dostal do vedení 4:2. Předtím ještě domácí dvakrát nastřelili tyč.

Závěr však znovu patřil klokanům, kteří třemi góly překlopili vítězství na svoji stranu. Farkaš završil hattrick a tři minuty před koncem rozhodl hlavou po centru střídající Kadlec.

„Výsledek je pro nás krutý, pro oko diváka to ale byl zajímavý zápas,“ říká k průběhu utkání písecký trenér Milan Nousek, který dal opět příležitost řadě mladých fotbalistů. „V poločase jsme sestavu prostřídali. Později jsme do sestavy sáhli znovu a na hřišti už zůstali prakticky akorát mladíci. Těm už se příznivý stav nepodařil udržet a nakonec jsme prohráli,“ dodal kouč.

Šanci dostalo několik mladých hráčů, které neměl Milan Nousek v předchozích duelech k dispozici. „Některé věci si potřebují ještě v zápasech zažít, jinak si ale myslím, že celkově obstáli,“ ohlíží se za sérií přípravných utkání trenér Nousek.

Nyní už se hráči i realizační tým těší na zaslouženou přestávku. „Za celý podzim toho máme všichni dost, bylo to náročné. Doufám, že načerpáme čerstvé síly a v lednu se s chutí pustíme do přípravy na jarní pokračování sezony,“ prohlásil na závěr tréninkového bloku kormidelník Písku.

FC Písek - Bohemians Praha B 4:5 (2:2)

Góly: 12. a 28. Koreš, 60. Kalousek, 70. Bílý - 3., 80., 85. Farkaš, 10. Zeman, 87. M. Kadlec. Rozhodčí: Kaštánek. ŽK: 0:1 (Farkaš).

FC Písek: Satrapa (46. Lalák) – Sajtl, K. Kulík, Volf, Kotrba – Kalousek, Hrachovec, Pineau, Voráček – Koreš, Petr. V poločase střídali Stejskal, Vojta, Bílý, Pícha, Baďura, V. Kulík, Kynkor a 61. Hadáček

Bohemians B: Pchelovodov - Lehovec, Dostál, P. Vala, D. Vala - Farkaš, Mareš - Havránek (60. M. Kadlec), Koutský (60. Jirsa), Le (68. Zeman) - Zeman (46. Musil)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle