Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pokud kraj vyhrajeme, budeme chtít postoupit, říká kouč podzimního vítěze Václav Domin

 
středa, 1. prosince 2021, 12:46

Český Krumlov - Primát v krajském přeboru drží po podzimu fotbalisté českokrumlovského Slavoje. Klub z podzámčí své soupeře přehrával vesměs suverénně, klopýtl pouze ve dvou venkovních zápasech s Táborskem B a Rudolfovem. Podzimní část rozehrané sezony hodnotí trenér Václav Domin (59). „I porážky jsou pro nás obohacující,“ zmínil kormidelník týmu, který si v příštím roce připomene 90. výročí od založení.

Získali jste nejvíc bodů ze všech, jste první, nastříleli jste nejvíc gólů a nejméně jich obdrželi. Můžete být vůbec s něčím nespokojeni?
Důvodem k nespokojenosti může být fakt, že koronavirové restrikce nám už třetí sezonu narušují soutěž. Musíme doufat, že tentokrát ji dohrajeme. Jinak ale máme radost, že jsme první a že i po odchodu střelce Tomáše Taubera zůstáváme produktivní a dáváme góly. Vzadu se nám vykrystalizovala trojice obránců, máme dobrého brankáře, takže dostáváme i málo gólů.

Zmínil jste obávaného kanonýra Tomáše Taubera. Na koho spoléháte v ofenzivě nyní?
Měli jsme trochu obavy, jestli se nám podaří Taubera nahradit. Přece jenom nastřílel polovinu našich gólů. O ty se teď ale podělilo celé mužstvo. Skórovali obránci i záložníci, což je lepší, než kdyby branky obstarávali pouze dva hráči. I tak je David Růžička nejlepším střelcem přeboru.

Jediný ukazatel, ve které nejste nejlepší, je počet prohraných zápasů. Lépe je na tom Olešník, který prohrál jen jednou. Považujete ty dvě porážky za zbytečné?
Porážka s Rudolfovem nás mrzí, tam jsme prohráli zbytečně. Jiné to bylo s Táborskem. Zrovna jsme se trefili do reprezentační přestávky a domácí jí využili k výraznému posílení béčka o hráče z A týmu. Bylo to pěkné utkání, které jsme prohráli hlavně kvůli neproměňování šancí především v prvním poločase. Takový je ale fotbal a porážky k němu patří. Vrátí nás na zem a přesvědčíme se, že musíme pracovat dál.

Co říkáte na dosavadní průběh soutěže?
Svými výkony i počtem získaných bodů mě překvapil Rudolfov. Bohužel, některá mužstva měla problémy se složením kádru. Zřejmě se pod tím podepisuje covid. Jak už jsem říkal, snad se soutěž na jaře kompletně dohraje a bude konečně regulérní.

Mělo mužstvo Českého Krumlova na podzim vůbec nějaké slabiny?
Každý tým má své slabiny. My jsme třeba občas dostávali zbytečné góly po standardních situacích. Naší výhodou však je, že máme už zhruba tři roky stabilizovaný kádr, do něhož se nám daří úspěšně začleňovat nadějné dorostence, a podáváme tedy vyrovnané výkony.

V minulých sezonách jste možnost postoupit do divize nevyužili. Jak tomu bude tentokrát, pokud na jaře vedoucí pozici udržíte a krajský přebor ovládnete?
Pokud krajský přebor vyhrajeme, určitě budeme chtít postoupit. Kluci jsou ve věku, kdy potřebují o něco hrát. V kabině cítím, že hráči mají motivaci a chuť za postupem jít.

Chystáte během zimní pauzy nějaké změny v kádru?
Od vedení mám slíbené nějaké posily. My potřebujeme kádr hlavně rozšířit. Druhý brankář nám odešel kvůli pracovnímu vytížení do Zlaté Koruny, takže především tento problém musíme řešit. Jinak bychom rádi na každý post přivedli jednoho hráče. S možnými posilami jsme hovořili, ještě ale budeme muset jednat s jejich kluby. Proto bych teď konkrétní jména nerad prozrazoval.

Jak bude probíhat vaše zimní příprava?
Přípravu zahájíme druhý týden v lednu. Čeká nás soustředění na Svatém Tomáši a k tomu bychom rádi odehráli pět přípravných zápasů, pokud to situace dovolí. V plánu máme duel s Vimperkem, rakouským Schremsem, Roudným a Trhovými Sviny. Soupeře pro generálku teprve hledáme.  

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle