Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapitán Táborska Jakub Navrátil: Z domácího hřiště musíme opět udělat nedobytnou tvrz

 
středa, 1. prosince 2021, 11:00

Tábor – Sedmatřicetiletý Jakub Navrátil je kapitánem A týmu FC MAS Táborsko a jako stoper pilířem obrany. Velmi často se stadionem rozléhá jeho ryčný hlas, kterým povzbuzuje spoluhráče. Na hřišti má velkou autoritu. Následující rozhovor se točí kolem prohraného zápasu s Příbramí, výměny trenéra i blížících se Vánoc.

Rozlučka s trenérem Brožkem v zápase s Příbramí (2:3) se výsledkově nepovedla, kde hledat kořeny porážky?
Kořeny budou asi v tom, že jsme dali o gól méně než soupeř. V první půlce jsme měli dobré šance na navýšení jednobrankového náskoku, ale místo toho jsme si nechali dát vyrovnávací gól. Nesložilo nás to. Poločas byl 1:1. Rozhodl gól na 2:1 ze standardní situace, která nemusela vůbec vzniknout a následně se dala lépe bránit.

Zápas jistě mohl dopadnout i obráceně, kterých šancí teď litujete? 
Všech, které jsme neproměnili. Někde jsme mohli být důraznější nebo přesnější v zakončení a taky dobře zasahoval příbramský gólman. Já osobně jsem mohl také dát gól, když jsem sledoval vyražený balon, ale nezachoval jsem chladnou hlavu a trefil jsem jen boční síť, místo abych buď dal rovnou gól, nebo přihrál.

Zcela jistě byla pro vás škoda, že Příbram ke konci prvního poločasu po hezké kombinaci vyrovnala, že?
Určitě by se nám hrálo lehčeji, kdybychom do přestávky neinkasovali, ale poločas byl 1:1, takže jakoby se nic nestalo. Rozhodla druhá půlka.

Velké emoce vzbudily dvě penalty odpískané bezprostředně po sobě. Jak jste viděl obě situace?
Emocí tam byla spousta a nejen kvůli penaltám. První penaltový zákrok byl podle mého názoru před vápnovým územím, takže to žádná penalta nebyla. Druhý zákrok, u kterého jsem nebyl, vznikl ze snahy zabránit vstřelení gólu poté, co Adam Zadražil penaltu vyrazil. Z mého pohledu bych to nechal být. Měli výhodu penalty, tu nedali. Potom si tam Pilík zpracovává balon pod nohou, místo aby rovnou střílel. Nevím, na videu jsem to neviděl, ale je otázkou, co a kdy zapískat. Takže emoce byly a jsou. To k tomu patří.

I když Příbram v tu chvíli vedla 1:3, tým jste výrazně burcoval: Modrá, jedeme. Věřil jste, že tým dokáže vstřelit dva góly, aby vyrovnal?
Jasně, že věřil. Kdybych nevěřil, tak bych nemohl být na hřišti, nemohl bych být ani součástí týmu. Bylo na nás vidět, že chceme vyrovnat.

V utkání jste obdržel čtvrtou žlutou kartu, což znamená, že první jarní kolo se vás týkat nebude. Jak moc vás to mrzí?
Víc mě mrzí, za co jsem tu čtvrtou žlutou kartu dostal, ale nechci to rozebírat. Ano, mrzí mě, že nebudu moci hrát první kolo po zimní pauze, ale co nadělám.

S Příbramí to byla čtvrtá domácí porážka během podzimu, přitom se říká: Můj dům, můj hrad. Kde se týmu hrálo lépe? Venku, nebo doma?
Nějak tuhle statistiku nesleduji, ale čtyři domácí prohry nejsou dobré. Musíme na tom zapracovat a udělat z domácího hřiště nedobytnou tvrz.

Po podzimu má mužstvo 22 bodů, loni jich získalo jen 8. Jak jste s podzimem jako kapitán spokojen?
V tomto porovnání jsme určitě spokojeni, ale po průběhu podzimu si musíme přiznat, že těch bodů mělo být minimálně 25. Takže to má dvě roviny.

Do jarní části půjdete bez trenéra Brožka, který bude pracovat pro Slavii. Nově tým povede Sergejs Golubevs. Co od této změny čekáte? 
Jelikož s námi trenér Sergejs Golubevs je už delší dobu, tak trochu víme, co nás čeká. Samozřejmě každý trenér má svůj pohled na fotbal a ten se snaží vtisknout týmu, který trénuje. Ale výsledek by měl být vždy stejný – tým a trenér musí táhnout za jeden provaz a musí je to oboustranně bavit. A musí to přinášet žádoucí výsledky. A myslím, že to tak bude.

Blíží se Vánoce. Tak máme osobní otázku na závěr. Nakupujete rád dárky, co máte na Vánocích rád, jaké zvyky dodržujete, na co těšíte?
Nakupuji dárky, ale že by to bylo s velkou radostí, to se říci nedá. Nemám rád nakupování dárků na povel – teď musíš koupit dárky, tak nakupuj. Jelikož jsem velký jedlík, tak mám rád vše, co můžu sníst. Ale na druhou stranu, jak nemusím to nakupování, tak mám potom rád, když děti a manželka ty dárky rozbalují a mají z nich radost. (úsměv) Zvyk, co dodržuji, je spojen s jídlem: na vánočním stole nesmí chybět rybí polévka a kapr se salátem…(úsměv)

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková