Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Odešel Josef Bajčík, dlouholetá duše lenorského fotbalu

 
úterý, 30. listopadu 2021, 12:20

V sobotu ráno přišla z Lenory velmi smutná zpráva. Po dlouhé těžké nemoci zemřel ve věku 73 let Josef Bajčík. Velký fotbalový nadšenec.

Krátce hrál ve Čkyni, ale po přestupu do Lenory strávil celou kariéru ve zdejším klubu. Společně s bratry Vladimírem a Václavem vytvořili silné fotbalové trio. Na tuto raritu po letech navázali, již za Bejčíkovo předsedování, bratři Jančovičové (kanonýr Lukáš to dotáhl až do béčka Dynama ČB).

Po ukončení aktivní činnosti se stal Josef Bajčík funkcionářem lenorského fotbalu. Vyzkoušel si i nepopulární roli okresního a krajského rozhodčího. Nabité zkušenosti dokázal uplatnit jako delegát krajského fotbalového svazu. Jeho zkušeností si všimli mnozí zástupci klubů na okrese a v roce 2003 ho na čtyři roky zvolili místopředsedou OFS Prachatice a nějaký čas byl zastupujícím předsedou.

Ve funkci šéfa klubu byl u historického úspěchu a postupu „sklářů“ z okresu až do I. A třídy, kde strávili tři sezony (2004/05 – 2006/07).  Pro malý klub to byl významný okamžik, na který byl právem pyšný. Výrazně se podílel na vybudování nových kabin. Kromě běžné soutěže měl v Lenoře velký zvuk Memoriál otce a syna Ády Popových.

Velké zklamání prožil zánikem klubu v Lenoře, který po pádu z A třídy přihlásil jen okresní přebor. Pro nedostatek hráčů nakonec po pár rocích zanikl.

Josef Bajčík se uchýlil k životu penzisty. Milovaný fotbal ale sledoval dál, jak sám říkal už jen jako divák. Ale stále si jej užíval. Jenže letos v létě na něj dolehla slabost a začaly vleklé zdravotní komplikace. S nemocí bojoval dlouho. Bohužel přišly velké komplikace a po dlouhém zápase zvítězila dlouhotrvající vysilující nemoc.

K fotbalu přivedl syny Pavla a Petra. Petr byl výborným hráčem a úspěšným rozhodčím, Pavel začínal v Lenoře a poté pokračoval v Tatranu Prachatice, odkud zamířil na zahraniční angažmá v Německu a Rakousku. Na fotbal se dala i vnučka Simona v dívčím oddíle FK Lažiště.

Poslední rozloučení s Josefem Bajčíkem se uskuteční ve čtvrtek 2. prosince 2021 v 9.30 hod. ve smuteční síni hřbitova ve Volarech.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama