Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krátký oddych končí. Fotbalisté Písku se budou připravovat ještě měsíc

 
čtvrtek, 11. listopadu 2021, 08:47

Písek - Poslední ligový zápas odehráli fotbalisté třetiligového Písku 28. října, podzim ale pro ně ještě zdaleka neskončil. Po závěrečném utkání s Rakovníkem naordinoval trenér Milan Nousek svým svěřencům desetidenní volno, nyní se ale písečtí fotbalisté opět scházejí k tréninkům.

„Budeme trénovat dvakrát týdně a k tomu hrát v pátky zápasy,“ prozrazuje náplň nejbližších dnů Nousek. Cílem je udržet fotbalisty v kondici a dát příležitost několika talentovaným dorostencům zatrénovat si a zahrát s A-mužstvem. „Samozřejmě, pokud to dovolí situace,“ sleduje kouč se znepokojením narůstající čísla nemocných.

Ostatně právě covid, který předčasně ukončil dva minulé ročníky, se podepsal pod brzké zahájení sezony. Hrát se začalo už na konci července, aby se podzim stihl dohrát dřív než virus naplno udeří.

Polovina soutěže se na rozdíl od loňska v pravý včas dohrála, do zahájení zimní přípravy ovšem zbývá ještě hodně dlouhá doba, kterou se v Písku snaží smysluplně využít. „Dvouměsíční pauza by byla příliš dlouhá. Proto se budeme připravovat ještě zhruba měsíc a pak budou mít hráči až do ledna volno,“ vysvětluje Milan Nousek.

Nejbližší zápas sehrají písečtí fotbalisté již tento pátek a soupeřem jim bude divizní Sokol Lom. Písek se dále utká s béčky Dynama, Dukly a Bohemians. Hrát se bude každý pátek v Písku a podzimní program by měl pro fotbalisty Písku skončit 3. prosince.

Program přípravných zápasů

pátek 12.11. 18:00 FCP - Sokol Lom (UO + VT) - zrušeno
pátek 19.11. 18:00 FCP - Dukla Praha B (UO + VT)
pátek 26.11. 18:00 FCP - Dynamo Č.B. B (UMT)
pátek 03.12. 16:00 FCP - Bohemians B (UMT)
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle