Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 15. kole KP

 
středa, 10. listopadu 2021, 20:35

Jihočeský kraj – Podzimní porce 120 zápasů skončila závěrečným 15. kolem. Prachatice si šestou domácí výhrou zajistily druhé místo, Olešník přezimuje třetí jen o skóre před Osekem. Nejlepší obranu a útok má zasloužený vítěz první poloviny z Č. Krumlova. Naopak nejpropustnější zadní řady a nejhorší produktivitu má poslední Blatná. Nejlepším snajprem soutěže je slavojácký útočník David Růžička se 14 góly, o dva méně vsítil Jakub Toth z Olešníka, jedenáct nastřílela dvojice Vladimír Dobal (Týn) a Jan Hoch (Osek). Nejčastěji viděli žlutou kartu (9x) týnský Dumbrovský s prachatickým Hornátem. Dvě červené karty obdrželi během podzimu Marvan (Milevsko) a táborský Škrleta. Odvetná část zahájí o víkendu 12. – 13. března 2022.

Výsledky 15. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B - FC ZVVZ Milevsko 1:2 (0:0)

Góly: 73. (pen.) Tijani - 80. Kortan, 87. Málek. Rozhodčí: Hrkal - Polák, Přibyl. Delegát: Grobár. ŽK: 1:2 (Činčura – Málek, Hejl). Diváků: 56.

Táborsko B: Lukeš – Lazarchyk (55. Švec), Mácha, Kabeš (32. Fulei) - Almeida, Jansa, Činčura, Brabec, Zeman (84. Marcolla) - Tijani, Škrleta. Trenéři Jelen a Vesecký.

Milevsko: Dvořák – P. Novotný, Vakoč, Hejl, Málek – Souček, Marvan, Barda, Přibyl (84. Kálal) – Hadáček (81. Velek), Kortan. Trenér Petr.

Nejlepší hráč: Almeida – celý tým.

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Zápas jsme měli dobře rozehraný, byli jsme častěji na balonu, vytvořili jsme si několik brankových příležitostí. Bohužel jsme neuhráli těsné vedení, a po našich chybách soupeř utkání otočil. V koncovce zápasu na nás bylo vidět, že jsme hodně mladý tým.“

Martin Petr (trenér Milevska): „Utkání se mi hodnotí dobře. Nastoupil proti nám silný tým posíleny o hráče A-týmu, ale i tak jsme si z Tábora odvezli velice cenné tři body. První půli byli lepší domácí, když nás podržel gólman Dvořák. Tam se asi utkání lámalo. Přestáli jsme tlak domácích. A i když se jim povedlo v druhé půlce skórovat, tentokrát to náš tým nabudilo a dokázali jsme skóre otočit. Chci klukům poděkovat za bojovný výkon, který je odměnil vítězstvím.“


FK Olympie Týn n/Vlt. - SK Rudolfov 3:2 (0:1)

Góly: 57. T. Maxa, 60. Štos, 88. Vachuta - 36. Sládek, 81. Janák. Rozhodčí: Ondřej - Mach, Panský. Delegát: Holub. ŽK: 3:3 (L. Maxa, Dvořák, Hudeček – Šindelář, Pouzar – na střídačce), Říha). ČK: 0:1 (75. Kocina). Diváků: 150.

Týn: Kubík – M. Boček (39. P. Dvořák), Vařil, L. Maxa, Meidl – Stoklasa, Dobal, T. Maxa (58. Vachuta), Hudeček, Dumbrovský – Štos. Trenér Mareš.

Rudolfov: Teringl – Janák, Novotný, Hajný, Prokeš – Sládek, Kocina, Rampa (46. V. Dvořák), Kovačič, Říha (82. D. Boček) – Šindelář. Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: Vařil – Kovačič.

Václav Mareš (trenér Týna): „Zápas dvou rozdílných poločasů. V první půli jsme nehráli dobře. Neměli jsme pohyb, hráli jsme hrozně komplikovaně, dostali lacinou branku po standartní situaci a dvě velké šance zazdili. Po domluvě v kabině jsme hru ve druhé půli zjednodušili. Je pravda, že kdyby hosté za stavu 0:1 proměnili svoji šanci, mohl zápas vypadat jinak. Ale neproměnili ji. Od té doby jsme přebrali otěže zápasu a šli jsme si za vítězstvím, které jsme vybojovali třemi brankami. Za druhý poločas musím hráče pochválit.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „První poločas jsme odehráli velmi dobře. Domácí sice měli v úvodu dvě šance, nicméně do vedení nás po půlhodině dostal hlavou po rohu Marek Sládek. Další příležitosti, zejména po výborně zahrávaných standardkách Honzy Kovačiče, jsme ale nedokázali využít. Druhý poločas byl pro mě asi největším zklamáním celého podzimu. Nejprve zazdil tisíciprocentní šanci Kocina, potom domácí dvěma góly během čtyř minut otočili výsledek, a v 75. minutě se Kocina po nesmyslném faulu nechal vyloučit. I v deseti jsme ale dokázali vyrovnat, když zřejmě tečovaná střela Lukáše Janáka skončila v domácí brance. Remízu jsme bohužel neudrželi, protože dvě minuty před koncem domácí vstřelili vítězný gól. Vzhledem k průběhu zápasu by asi remíza byla spravedlivá, ale za předvedený výkon ve druhém poločase jsme si ji nezasloužili.“


SK SIKO Čimelice - FK Slavoj Č. Krumlov 0:5 (0:3)

Góly: 25. a 90. Strapek, 19. (pen.) Kuna, 37. Vávra, 72. Růžička. Rozhodčí: Krčín - Němec, Landík. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:1 (Káš 2, Listopad – Růžička). ČK: 1:0 (33. Káš). Diváků: 100.

Čimelice: Nosek – Smetana, Listopad, Bednařík, Pšenička (23. Varhan) – Káš, Hegenbart – Hák (84. Kostohryz), Říha, Dubský (81. Ulč) – Mezera. Trenér Smrčina.

Č. Krumlov: Št. Beránek - Švec, Kabele, Kuna – Strapek, Svoboda (81. Ryneš), Novák, Vávra (81. Šára), Tůma – Růžička (74. Poláček), Vaněk (65. V. Beránek). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Listopad, Smetana – nehlášeno.

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Prakticky celý zápas jsme hráli proti Krumlovu v desíti a to proti takovému mužstvu je neřešitelná situace. Klukům můžu poděkovat za bojovnost v druhé půli, a že to nezabalili.“

Jiří Černý (asistent trenéra Č. Krumlova): „K poslednímu utkání podzimu jsme jeli pro vítězství. Po celý zápas jsme měli hru pod kontrolou a domácím nedovolili vůbec nic. Navíc zápas znehodnotil svým chováním vyloučený domácí hráč Káš. Čimelice statečně bojovaly a utkání dohrály. Druhou poločas jsme přidali ještě dvě branky a dohrávalo se již v poklidu.“


TJ Blatná - FK Protivín 2:4 (1:2)

Góly: 19. Peleška, 76. Uldrich - 26. a 51. Zb. Vorel, 30. a 49. Říha. Rozhodčí: Izugrafov - Dunovský, Klátil. Delegát: Skalák. ŽK: 2:1 (Kůst, Čadek – J. Vorel). Diváků: 200.

Blatná: Chlanda – A. Hrádek, Hlaváč, J. Sedláček, Levý – Král (59. Čadek), Šimůnek, Prokopec, Říha - Kůst, Peleška (68. Uldrich). Trenér Voříšek.

Protivín: Hanus – Zach, Štěpka, Barbotkin - Buko Leroy (63. Hrynevich), Bečvář, Zb. Vorel, Nedvěd (63. Kvasnička) – Hrachovec (71. Dan), J. Vorel, Martin Říha (55. Urban). Trenér Mir. Říha.

Nejlepší hráči: nikdo - Zach, Zb. Vorel, Říha.

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Hned v úvodu jsme pustili hosty do několika vyložených šancí, ale díky Chlandovi v bráně a nepřesném zakončení zůstalo skóre až do 18. minuty nezměněné. A byli jsme to my, kteří se také konečně v utkání ujali první vedení. Po asistenci Kůsta otevřel skóre lobem Peleška. Naše tradiční pozdní reakce a nepozornost vedla mezi 26. a 30. minutou k obratu. Na začátku druhé půle se Protivínští opět během dvou minut snadno trefili. V 75. minutě nacentroval Říha a Uldrich hlavou snížil na konečných 2:4. Zkušení hosté byli po celé utkání pohyblivější, fotbalovější a zaslouženě si na dokopnou odváželi tři body. Na druhé straně jsme naše bodové konto v podzimní části neposkvrnili…“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Povinné, důležité a zároveň těžké vítězství, které jsme si sami zkomplikovali. Do desáté minuty jsme zahodili tři gólové příležitosti a za to nás domácí potrestali v 19. minutě úvodním gólem. Nám se naštěstí dvěma slepenými góly podařilo skóre ještě do poločasu otočit v náš prospěch. Ten samý kousek se nám podařil i na úvod druhého poločasu stejnou dvojicí hráčů Zbyňkem Vorlem a Martinem Říhou a odskočili domácím na rozdíl tří branek. Domácím se již pouze podařilo korigovat na konečných 2:4.“


Sokol Sezimovo Ústí - TJ Osek 0:5 (0:4)

Góly: 13. Hoch, 17. J. Říský, 24. Hosnedl, 35. Kubiš, 51. D. Říský. Rozhodčí: Votava - Přibyl, Panský. Delegát: Brož. ŽK: 1:1 (J. Škarda – Šrámek). Diváků: 80.

S. Ústí: Sedloň - Škrábek, Vilímek, Říha, Sazma (31. Brůžek) – J. Škarda (55. Hladík), Pavelka (77. V. Škarda), Podroužek (31. Trantýr), Koníř, Hoffmann – Irsa (46. Doubek). Mužstvo vedl předseda Šebek.

Osek: Křížek - Rybák, Němeček, Kubiš, Gondek – Hosnedl (70. Kuneš), Šrámek, Hoch, J. Říský, Sigmund – D. Říský. Trenér Mráz.

Nejlepší hráči: nikdo - Němeček, Kubiš, celý tým

Ladislav Šebek (předseda Sokola S. Ústí): „Bohužel, zápas byl rozhodnutý do 25. minuty. Osek byl prostě ve všem lepší. Tři body za celý podzim svědčí o všem. My si teď musíme jako výbor sednout a rozhodnout, co dál.“

Josef Mráz (trenér Oseka): „K poslednímu zápasu podzimu jsme odjížděli s odhodláním získat tři body. Všichni hráči k němu přistoupili od první minuty plně soustředěni. Za třicet pět minut jsme vedli 4:0 a bylo rozhodnuto. V druhé půli jsme náskok ještě navýšili a měli několik dalších šancí, které jsme neproměnili. V závěru zápasu jsme už nebyli tak důslední a domácí si vytvořili také šance. Pozorná obrana v čele s brankářem Křížkem ale domácím skórovat nedovolila. Za přístup k zápasu zaslouží celý tým pochvalu.“


FK Tatran Prachatice - TJ Dražice 1:0 (0:0)

Góly: 57. Makoš. Rozhodčí: Žemlička - Lepič, Albert. Delegát: Dvořák. ŽK: 4:2 (Kovář, Pravda, Hornát, Kasík – L. Stuchlík, Turek). Diváků: 100.

Prachatice: Hopfinger – Jar. Rauscher, Hušek, Pravda, Makoš - Hornát, Sova, Kovář (70. Wagner), M. Sedláček – Babka (23. Linhart), Kasík. Trenér Raušer.

Dražice: Baka – Bareš (46. Novotný), Veselý, D. Štecher, Turek - Pinc, J. Štecher, Šimák, Studenovský (86. Horka) - L. Stuchlík (65. Mareš), M. Stuchlík (83. Běhoun). Trenéři Hořejší a Kodad.

Nejlepší hráči: Makoš, Pravda – celý tým.

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Zápas jsme odehráli s torzem mužstva, když nám chybělo pět hráčů základní sestavy. Tři hráči pak museli odehrát i dopolední zápas za béčko a na výkonu to bylo znát. Zápas spíše remízový jsme uhráli charakterem mužstva a bojovností, což mě moc potěšilo. Rozhodnutí pak přišlo krásnou individuální akcí Jana Makoše, který s Pravdou patřili k našim nejlepším hráčům. V závěru jsme pak přestáli několik šancí tradičně bojovných Dražic a protáhli tak naši domácí šnůru vítězství. Mužstvo za přístup i za celou sezónu zaslouží velkou pochvalu.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „Proti mužstvu, které figuruje na druhém místě v tabulce, jsme odehráli vyrovnaný zápas, když v první části ani na jedné straně toho fotbalového moc k vidění nebylo. Domácím se nakonec podařilo skórovat z ojedinělé střely v druhé části, kdy jsme měli sice optickou převahu, ale opět jsme jako v předešlém zápase byli bezzubí v koncovce. I přes tuto prohru je třeba klukům poděkovat za výsledky v celé podzimní sezóně.“


TJ Jiskra Třeboň - FK Olešník 2:2 (2:2)

Góly: 11. Radosta, 28. Týnavský - 29. Miklík, 32. Toth. Rozhodčí: Brom - Němec, Vican. Delegát: Haškovec. ŽK: 2:2 (Bicenc, J. Skála – Lafata, Šíma). Diváků: 200.

Třeboň: J. Skála – Bartl, Cimerhanzl (85. T. Tůma), Zavadil, Bartoš – Schneider (19. Bicenc), Collin, Kubata, Týnavský – Radosta, P. Tůma. Trenér P. Skála.

Olešník: Miřátský – Miklík (46. Tomášek), Nohava, Kalášek, Vojta – Beko (46. Dudek), Szó, Lafata, Štěch, Šíma – Toth (75. Řehoř). Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: J. Skála, Týnavský, Bicenc – Šíma.

Petr Skála (trenér Třeboně): „Přijel k nám soupeř, který u nás hrál nejlepší fotbal, podle toho vypadal průběh utkání. Olešník měl často míč v držení a my jsme spoléhali na rychlé protiútoky a do 30. minuty jsme vedli 2:0. Olešníku se podařilo vyrovnat během tří minut a to vždy z dorážky. Druhý poločas se odehrál za převahy soupeře, ale my jsme dobře bránili a v některých situacích jsme měli také štěstí. Podnikali jsme rychlé protiútoky, z nichž jsme si vypracovali i šance. Závěrem bych chtěl říct, že jsem po problémech před zápasem se sestavou spokojený za bod.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Věděli jsme, že nás v Třeboni čeká mladý a běhavý mančaft. Na druhou stranu bylo jasný, že kvalita je na naší straně. Začátek zápasu byl z obou stran poznávací. Poté udeřili domácí, když dvakrát zaskočili naši pravou stranu včetně brankáře. Zbraně jsme nesložili, naopak jsme během tří minut skóre srovnali. Druhá půle byla festivalem neproměněných šancí. Domácí měli tutovku, kterou zlikvidoval náš gólman. Co jsme ale zahodili my, to bylo neskutečné. Myslím si, že ještě dneska bychom gól nedali. Tak to prostě někdy je a my jsme ztratili dva body.“


FK Junior Strakonice - SK Jankov 1:1 (1:1)

Góly: 19. Krýsl - 8. Sypal. Rozhodčí: Polák - Žurek, Votava. Delegát: Brož. ŽK: 0:2 (Lošek, Mizera). Diváků: 92.

Strakonice: Lízal – Říha (46. Zoubek), Rozhoň, Šimek, Zahrádka – Benedikt, Chalupa (46. Zelenka) – Máška, Krýsl, Nosek (73. Doležal) - Krejčí. Trenéři Čakrt a Cimrhanzl.

Jankov: Šturma – Fajtl, Lošek, Bláha, Klíma – Řehoř (90. Jirkovský), Kollár, Kroneisl, Sypal, Mizera (78. Lovička) – Benda. Trenér Kadlec.

Nejlepší hráči: Krýsl, Lízal, Krejčí – Sypal, Benda, Šturma.

Jiří Cibulka (vedoucí týmu Strakonic): „Poslední zápas podzimu na domácí půdě měl být tříbodový, ale pravda byla jiná. Sice jsme udrželi domácí neporazitelnost, ale ztráta dvou bodů mrzí. Do zápasu jsme vstoupili opět vlažně a hosté nás hned druhým útokem potrestali. V 18. minutě se nám podařilo vyrovnat krásnou střelou Krýsla. Do konce poločasu se střídaly šance před oběma brankami. Do druhého poločasu jsme vstoupili mnohem aktivněji a rodily se i příležitosti ke skórování, ale bohužel nám nebylo přáno dosáhnout branky.“

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Na těžkém terénu se hrál oboustranně jednoduchý fotbal bez nějaké větší mezihry v poli, ale za to s množstvím šancí na obou stranách. Herně pro nás vyzněl lépe poločas první, ve kterém jsme se v samotném úvodu ujali vedení. Domácí se však do utkání vrátili povedenou střelou ze střední vzdálenosti. Druhý poločas vyzněl lépe pro Strakonice, ale šance byly na obou stranách. Celkově tedy zasloužená dělba bodů.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama