Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Za půlmistrem Č. Krumlovem přezimují druhé Prachatice. Milevsko zvrátilo v závěru duel s béčkem Táborska

 
neděle, 7. listopadu 2021, 15:12

Jihočeský kraj – V posledním vystoupení přeboru kraje se hrálo o přední příčky. Olešník jen remizoval v Třeboni a nepředstihl doma stoprocentní Prachatice, které těsně udolaly Dražice Makošovým gólem a do jarních odvet půjdou z druhého místa. Na čtvrté příčce skončil jen o skóre Osek, další ztrátu v S. Ústí z minulých sezon už nedopustil a Sokolu uštědřil „bůra“. Stejným výsledkem 5:0 zakončil podzim lídr Č. Krumlov v Čimelicích, kde si za 25 minut vytvořil tříbrankový náskok a více než hodinu hrál přesilovku. Početní výhodu využil v posledních minutách Týn s Rudolfovem, byť hosté v oslabení vyrovnávali na 2:2. Protivín nezaváhal u poslední Blatné. Kolo zakončilo utkání ve Strakonicích, odkud si Jankov odvezl bod.

I přes porážku v Týně je Rudolfov největším překvapením podzimu. Poslední partii měl slibně rozehranou, Olympie dvě šance zazdila, zatímco Sládek prodloužil hlavou po rohu míč na zadní tyč. Poločas vyhráli hosté 1:0. Po přestávce se domácí vzchopili, i když v 53. minutě přečkali tutovku rudolfovského Kociny. Čtyři minuty nato propálil houštinu těl T. Maxa, který musel ihned střídat kvůli zranění, a zakrátko přidal druhý gól Radim Štos, jenž těžil z ideální přihrávky Dumbrovského. Čtvrt hodiny před závěrem hostující Kocina nesmyslně na půlce skosil zezadu unikajícího Dvořáka a šel se sprchovat o něco dříve. Šok pro domácí přišel v 81. minutě. Hosté i o desíti vyrovnali po Janákově střílené přihrávce z vápna, kterou brankář Kubík podcenil. Olympie šla vítězství naproti a i na druhé straně chyboval strážce svatyně, když Dvořákovu přihrávku z autové čáry brankář Teringl nezachytil a zblízka dorazil Vachuta, náhradní gólman zaskakující v poli.

Na Soukeníku to od 73. minuty, kdy proměnil penaltu za faul pendl Tijani, směřovalo k plnému bodovému zisku domácího béčka Táborska, které do té doby své příležitosti zahazovalo. Avšak Milevsko bylo v závěrečné desetiminutovce mimořádně produktivní a předvedlo povedený obrat. V 80. minutě vzduchotechnici potrestali Kortanem chybnou rozehrávku brankáře Lukeše. Tři minuty před koncem zakroutil Málek trestný kop z vápna levačkou přesně přes zeď a zajistil hostujícímu týmu tři body. „V koncovce zápasu na nás bylo vidět, že jsme hodně mladý tým,“ povzdechl si táborský kouč Miroslav Jelen, jehož svěřencům to jde lépe venku než doma.

Předposlední sezimovoústecký Sokol hostil oblíbeného soupeře, kterého ve dvou předchozích sezonách (ani jedna se kvůli koroně nedohrála) doma vždy porazil v poměru 2:1. Do třetice už Osek žádné překvapení na vlastní účet nedopustil a od prvních minut měl taktovku pevně ve svých rukou a soustředěným výkonem šel za vítězstvím. Již ve 2. minutě zahájil kanonádu kapitán Hoch technickou ranou z dálky, na kterou se brankář Sedloň marně natahoval. A pak už to šlo na trávníku jako po másle. V 17. minutě zachytil Jakub Říský (Muž 14. kola) špatný odkop domácí zadáka, prošel přes dva soupeře a v poklidu zavěsil. O sedm minut později se prosadil osamocený Hosnedl a převahu završil po půlhodině po rohu hlavičkující Kubiš. Druhý poločas se dohrával z povinnosti, po čtyřzápasovém půstu skóroval pohotovou střelou David Říský a uzavřel střelecký účet.

Nepovedený podzim zakončily Čimelice na domácí půdě vysokou porážkou s vedoucím Č. Krumlovem a v posledních třech zápasech obdržely 15 gólů. S lídrem musel poněkolikáté zaskočit v brance matador Nosek. SIKO se drželo téměř dvacet minut, než přišel faul na Tůmu v šestnáctce a Kuna z penalty nezaváhal. Ve 25. minutě dostal přihrávku za obranu Strapek a zblízka zvýšil na 2:0. Pak se nechal zbytečně vyloučit domácí Káš, jehož debata se sudím Krčínem vyústila ve dvě žluté a červenou. Přesilovku zúročili Krumlovští po pár minutách střelou Vávry v plném běhu z hranice šestnáctky.  Po přestávce se ještě střelecky zapsali kanonýr přeboru Růžička dorážkou do prázdné branky a v nastavení podruhé v utkání Strapek, po jehož střele se brankář Nosek červenal.

Fotbalisté Prachatic porazili ve svém posledním podzimním utkání nejtěsnějším rozdílem Dražice a posunuli se v tabulce na druhé místo před Olešník, který pouze remizoval v Třeboni. Prachatičtí mají třetí nejlepší útok v soutěži, Dražice zase třetí nejlepší obranu. Vyrovnaná první půle moc šancí nenabídla a gól tak přibližně stovka diváků v prvních pětačtyřiceti minutách neviděla. Prokřehlé fanoušky Tatranu zahřál až v 57. minutě nádhernou střelou z pětadvaceti metrů obránce Jan Makoš. Bohužel to byl jediný gólový moment utkání. Hosté odehráli pod Libínem více než vyrovnanou partii, v zakončení však předvedli nulovou efektivitu. Prachatičtí si tak mohli po závěrečném hvizdu rozhodčího zhluboka oddechnout a oslavit sedmou domácí výhru v řadě.

O první bodový zisk v sezoně se pokoušeli fotbalisté Blatné v domácím utkání proti Protivínu. Favorizovaný Protivín byl od počátku lepším mužstvem, nicméně první gól se podařilo vstřelit v 19. minutě Blatné zásluhou Pelešky. Hosty ale obdržený gól nedeprimoval a ve 30. minutě už vedli. V 26. minutě předvedli hosté přímočarou akci, která začala už u brankáře, a na jejím konci byl Zbyněk Vorel – 1:1. O čtyři minuty měl snadnou práci po nabídce Jaromíra Vorla Martin Říha, který upravil na 1:2. Jasno bylo po šesti minutách druhé půle. V dresu Protivína se prosadili stejní střelci jako v prvním poločase a v 51. minutě to bylo po brankách Martina Říhy a Zbyňka Vorla 1:4. Blatná ještě v 76. minutě snížila Uldrichem, k bodovému zisku však měla daleko.

Po gólové smršti v první půli už fanoušci na stadionu v Třeboni žádnou branku neviděli. Zápas skončil remízou 2:2, když Olešník dotáhl do přestávky dvoubrankovou ztrátu z úvodní půlhodiny.  V 11. minutě unikl po levém křídle Radosta, pronikl až do vápna a z úhlu obstřelil brankáře Miřatského. Ve 28. minutě se situace opakovala jako přes kopírák. Ke střele ze stejné parkety se dostal Týnavský a propálil gólmana. Na ukazateli svítil stav 2:0 a s Olešníkem to vypadalo bledě... Jenže vítěz posledního dohraného ročníku zmobilizoval všechny síly a ukázal svou kvalitu. Během tří minut bleskově srovnal! Nejprve Miklík dorážkou po Šímově pokusu snížil a následně Lafatovu střelu z velké dálky Skála vyrazil, ale po Štěchově přihrávce dorážel zblízka Toth, který zaznamenal gól v šestém utkání po sobě. Ve 32. minutě byl stav 2:2. Na začátku druhé půle přežil Olešník obrovskou šanci domácích, pak už si vytvořil převahu, několik šancí, ale na změnu skóre už nedošlo.

„Poslední zápas podzimu na domácí půdě měl být tříbodový, ale pravda byla jiná. Sice jsme udrželi domácí neporazitelnost, ale ztráta dvou bodů mrzí,“ poznamenal vedoucí strakonického týmu Jiří Cibulka. Do zápasu vstoupili Strakoničtí opět vlažně a hosté je hned druhým útokem potrestali v 8. minutě, když Sypal po nedůrazu ve vápně prostřelil vše, co mu stálo v cestě. V 19. minutě se Junioru podařilo odpovědět, když z ničeho nic se k odraženému balonu dostal Krýsl za hranicí vápna a krásnou střelou k tyči vyrovnal. Domácí zahrozili dvěma brejky Noska, ale mířil mimo. Hostující Beneda z malého vápna trefil dobře postaveného Lízala. Do druhého poločasu domácí vstoupili mnohem aktivněji a rodily se i příležitosti ke skórování, ale nebylo jim přáno. Neujal se volej Krejčího, únik Mášky, jehož střelu bravurně chytil Šturma, a ani v závěru utažená Zoubkova střela, která šla těsně vedle.

Výsledky 15. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B - FC ZVVZ Milevsko 1:2 (0:0)

Góly: 73. (pen.) Tijani - 80. Kortan, 87. Málek.

Rozhodčí: Hrkal - Polák, Přibyl. Delegát: Grobár. ŽK: 1:2 (Činčura – Málek, Hejl). Diváků: 56.


FK Olympie Týn n/Vlt. - SK Rudolfov 3:2 (0:1)

Góly: 57. T. Maxa, 60. Štos, 88. Vachuta - 36. Sládek, 81. Janák.

Rozhodčí: Ondřej - Mach, Panský. Delegát: Holub. ŽK: 3:3 (L. Maxa, Dvořák, Hudeček – Šindelář, Pouzar – na střídačce), Říha). ČK: 0:1 (75. Kocina). Diváků: 150.


SK SIKO Čimelice - FK Slavoj Č. Krumlov 0:5 (0:3)

Góly: 25. a 90. Strapek, 19. (pen.) Kuna, 37. Vávra, 72. Růžička.

Rozhodčí: Krčín - Němec, Landík. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:1 (Káš 2, Listopad – Růžička). ČK: 1:0 (33. Káš). Diváků: 100.


TJ Blatná - FK Protivín 2:4 (1:2)

Góly: 19. Peleška, 76. Uldrich - 26. a 51. Zb. Vorel, 30. a 49. Říha.

Rozhodčí: Izugrafov - Dunovský, Klátil. Delegát: Skalák. ŽK: 2:1 (Kůst, Čadek – J. Vorel). Diváků: 200.


Sokol Sezimovo Ústí - TJ Osek 0:5 (0:4)

Góly: 2. Hoch, 17. J. Říský, 24. Hosnedl, 35. Kubiš, 51. D. Říský.

Rozhodčí: Votava - Přibyl, Panský. Delegát: Brož. ŽK: 1:1 (J. Škarda – Šrámek). Diváků: 80.


FK Tatran Prachatice - TJ Dražice 1:0 (0:0)

Góly: 57. Makoš.

Rozhodčí: Žemlička - Lepič, Albert. Delegát: Dvořák. ŽK: 4:2 (Kovář, Pravda, Hornát, Kasík – L. Stuchlík, Turek). Diváků: 100.


TJ Jiskra Třeboň - FK Olešník 2:2 (2:2)

Góly: 11. Radosta, 28. Týnavský - 29. Miklík, 32. Toth.

Rozhodčí: Brom - Němec, Vican. Delegát: Haškovec. ŽK: 2:2 (Bicenc, J. Skála – Lafata, Šíma). Diváků: 200.


 FK Junior Strakonice - SK Jankov 1:1 (1:1)

Góly: 19. Krýsl - 8. Sypal.

Rozhodčí: Polák - Žurek, Votava. Delegát: Brož. ŽK: 0:2 (Lošek, Mizera). Diváků: 92.


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák