Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hluboká porazila pod světly Lišov. Výhru zařídil dvěma góly Funda

 
sobota, 6. listopadu 2021, 13:49

Hluboká nad Vltavou - Páteční předehrávka posledního podzimního kola I. A třídy, skupiny B, svedla proti sobě lídra tabulky Hlubokou a čtvrtý Lišov. V podzámčí se poprvé hrálo za umělého osvětlení, které bylo instalováno minulý podzim. Na čtyřech stožárech, které měří 18 metrů, jsou čtyři kusy světel. Intenzita osvětlení je 200 luxů.

V tabulce devítibodový rozdíl v prvním poločase nebyl na trávníku patrný, lišovští fotbalisté v této fázi zápasu v pohodě drželi s hlubockými hráči vyrovnanou hru a někdy je i převyšovali. Přes šance hostujících hráčů D. Koláčka ve 25. minutě a Kandla ve 37. minutě se skóre do 45. minuty neměnilo.

V závěrečných minutách prvního dějství svěřenci domácího trenéra Táborského přidali více na obrátkách a z tohoto tlaku následně padl první gól utkání do sítě Lišova, který zařídil exligista Jiří Funda.

Po poločasové přestávce převaha domácího týmu v podzámčí pokračovala a i přes ojedinělé ohrožující momenty před bránou domácího brankáře Daniela Konečného Hlubočtí hru kontrolovali, vytvořili si množství šancí a ukazovali se v jasné převaze po celý zbytek utkání, kterou potvrdili další trefou Jiřího Fundy v 81. minutě z pokutového kopu.

Nic na tom nezměnila ani kosmetická úprava stavu v předposlední minutě od kapitána Lišova Daniela Bouchala, který snížil na 2:1.

V utkání plné nervozity, množství faulů, velkých emocí, pěti žlutých karet, ale na druhou stranu i mnoha momentů pohledného fotbalu, Hluboká jasně potvrdila postavení lídra tabulky a překvapení v podzámčí nepřipustila, a to i přes počáteční sympatický výkon svěřenců lišovského trenéra Jiřího Benedy.

TJ Hluboká n. Vlt. – SK Lišov 2:1 (1:0)

Góly: 45. a 81. (pen.) Funda - 89. Bouchal. Rozhodčí: Pravda - Kocina, Bartoníčková. Delegát: Švarc. ŽK: 2:3 (M. Otepka, Krejčí – Pechoč, D. Koláček, Pechoč). Diváků: 125.

Hluboká: Konečný – Kössl, M. Otepka, Antoš – Rottenborn (88. Suchan), Blažek, Funda, Krejčí, Křiváček – Dědina, Kadlec (82. Stráský).

Lišov: Dejčmar – Shýbal, D. Koláček (87. Ježek), M. Šachl, Račák – J. Šachl (46. Mach), M. Koláček, Červenka, Pechoč - Bouchal, Kandl (77. Martinec).

Napsal(a) Petr Vlasák | Foto Petr Vlasák