Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 14. kole KP

 
středa, 3. listopadu 2021, 19:44

Jihočeský kraj – Předposlední kolo bylo úspěšné pro domácí celky. Hosté zvítězili pouze v jediném střetnutí. Béčko Táborska ukončilo úctyhodnou sérii neporazitelnosti Dražic. Smůlu si vybralo předposlední S. Ústí, které prohrálo v Milevsku vlastním gólem 0:1. Poslední Blatná podlehla Jankovu těsně 2:3 a o první body v sezoně se pokusí v domácí derniéře s Protivínem.

Výsledky 14. kola krajského přeboru


FK Protivín – FK Tatran Prachatice 1:1 (1:1)

Góly: 31. Zb. Vorel - 32. Kasík. Rozhodčí: Žurek - Panský, Mach. Delegát: Holub. ŽK: 3:2 (Bečvář, Dan, Zb. Vorel – Sova, Makoš). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – Hála (55. Buko Leroy), Štěpka, Barbotkin - Zach, Dan (83. Kvasnička), Hrachovec, Říha, Bečvář, Zb. Vorel – J. Vorel. Trenér Říha.

Prachatice: Hopfinger – Jar. Rauscher, Kupka (46. Sova), Pravda, Makoš - Hornát, Hušek, Pecka, M. Sedláček – Babka (74. Kovář), Kasík. Trenér Raušer.

Nejlepší hráči: Hanus, Zb. Vorel, Barbotkin - Makoš, Kasík.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Ve 31. minutě jsme díky Zbyňkovi Vorlovi šli do vedení, který chytrou střelou z 20 metrů zaskočil hostujícího brankáře. Bohužel hned po rozehrávce jsme nechali za obranou zcela volného Kasíka, který vyrovnal a stanovil konečný výsledek. První poločas byl herně vyrovnaný, ale větší příležitosti ke vstřelení branky jsme měli my. Jenom díky naší nekvalitě ve finální fázi jsme nevstřelili více branek. Ve druhém poločase byli lepší hosté od Libína, kteří si územní převahou vytvořili dostatek standardních situací, ze kterých byli nebezpeční a mohli vítězství strhnout na svoji stranu. Naštěstí Mára Hanus měl opět svůj den a vše vyřešil. Celkově slušný zápas, který skončil spravedlivou dělbou bodů.“

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Zápas dvou rozdílných poločasů, kdy v prvním byli nebezpečnější domácí a ve druhém zase my, skončil spravedlivou remízou. Škoda, že jsme nenavázali na efektivitu zápasu s Jankovem, protože pokud bychom byli ve druhé půli efektivnější, odvezli bychom si o dva body více. Jinak se hrál korektní fotbal vcelku dobré úrovně, ke kterému přispěla obě mužstva tím, že chtěla hrát fotbal.“


FK Olešník – SK SIKO Čimelice 6:2 (1:2)

Góly: 55. a 57. Toth, 66. a 76. Lafata, 21. Szó, 80. Vojta - 15. Smetana, 36. Hegenbart. Rozhodčí: Hrkal - Albert, Brom. Delegát: Brož. Bez karet. Diváků: 150.

Olešník: Miřátský - Miklík, Nohava, Kalášek, Vojta – Beko (77. Rys), Lafata, Szó, Řehoř (84. M. Studnička), Štěch – Toth (62. Šíma). Trenér Chlumecký.

Čimelice: Javorský – Nosek, Pšenička, Listopad, Smetana – Káš, Nekl (68. Dubský) – Šťástka, Říha (61. Mezera), Petřík (44. Hák) - Hegenbart. Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: Nohava – Káš, Hegenbart.

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Věděli jsme, že Čimelice venku nemají žádné oslnivé výsledky. Hráče jsem na to upozornil a někteří to nejspíše pochopili jinak. V prvním poločase nám chyběl pohyb, nasazení a bez toho se fotbal hrát nedá. Po našich dvou standardkách jsme dvakrát inkasovali. V šatně jsme si řekli, že pokud nezačneme běhat, tak se Čimelice samy neporazí. Druhý poločas zápasu už vypadal úplně jinak a my jsme dali pět branek ke spokojenosti nás všech, včetně diváků. Zápas jsme po zlepšeném výkonu z druhé půle zaslouženě vyhráli. Velmi dobře ho odřídila trojice rozhodčích. Teď už se musíme připravit na Třeboň.“

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „První poločas jsme hráli podle toho, jak jsme si řekli před zápasem. Z bloku a na brejky. To se nám dvakrát povedlo a dostali jsme se do vedení. Druhou půli jsme ale dvakrát nechytili náběh a Olešník se dostal do vedení. Po celý zápas domácí dobře kombinovali a byli v dobrém pohybu. Za stavu 3:2 jsme trefili po rohu spojnici, ale hned z brejku jsme dostali na 4:2 a bylo pro nás po zápase. Trochu mě zaráží, že už několikátý zápas za sebou opakujeme stejné chyby a nebráníme důsledně ve vlastním vápně.“


TJ Osek – FK Olympie Týn n/Vlt. 3:2 (0:1)

Góly: 52. a 55. J. Říský, 76. Hosnedl - 38. Štos, 84. Meidl. Rozhodčí: Němec - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:3 (Dobal, Dvořák, Dumbrovský). Diváků: 100.

Osek: Chaluš - Rybák, Krejčí, Němeček, Maroušek – Hosnedl (89. Lávička), Šrámek, Hoch, J. Říský, Sigmund (87. Gondek) – D. Říský (90. Mrkvička). Mužstvo vedl asistent Malý.

Týn: Vachuta – Boček, Vařil, Dumbrovský, Meidl – Stoklasa, Dobal, T. Maxa (22. Dvořák), Hudeček – Štos, Mezera. Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: Jakub Říský – Meidl.

Roman Malý (asistent trenéra Oseka): „První poločas moc pohledný fotbal nepřinesl. Týn si nevytvořil žádnou vážnější šanci, ale využil našeho zaváhání při standardní situaci, když se dostal ve vápně pohodlně k propadlému míči a šel do vedení. U nás to na šance bylo podobný, David Říský trefil spojnici. Jinak toho ke koukání moc nebylo. Druhý poločas už přinesl na obou stranách více příležitostí. Během pěti minut nás Jakub Říský dostal do vedení a mohl přidat i třetí trefu, ale po samostatném úniku trefil tyč. Týn měl dvě obrovské šance, při první ze dvou metrů přestřelil prázdnou bránu a při druhé vykopl míč z brankové čáry Martin Krejčí. Nám se povedl další průnik za obranu a Sebastian Hosnedl nás poslal do vedení o dvě branky.  Jenže Týn pár minut před koncem snížil z další standardky a bylo to až do konce drama. Byla to pro nás ubojovaná výhra.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Neodehráli jsme vůbec špatné utkání, především v prvním poločase jsme byli domácím rovnocenným soupeřem, hráli jsme organizovaně v obraně a nepouštěli jsme domácí do žádné vyložené šance. Naopak jsme to byli my, kdo vstřelili první branku. Po centru Jana Meidla otevřel skóre Štos. Chtěli jsme i ve druhé půli být aktivní, ale bohužel nás srazily dvě slepené branky během deseti minut. To si myslím, že bylo rozhodující. Prohra nás mrzí, protože si myslím, že tentokrát byl Osek hratelný.“


TJ Dražice – FC MAS Táborsko B 0:1 (0:0)

Góly: 57. Jansa. Rozhodčí: Lepič - Dunovský, Jevčák. Delegát: Bicek. ŽK: 1:1 (Veselý – Kubovský). Diváků: 90.

Dražice: Baka – D. Štecher, Hojdar, Veselý, Bareš – Studenovský, Pinc (77. Novotný), J. Štecher (67. Šimák), Turek – Mareš (60. L. Stuchlík), M. Stuchlík. Trenéři Hořejší a Kodad.

Táborsko B: Lukeš - Lazarchyk, Fišer, Mácha, Kabeš (67. Pajer) – Činčura (70. Ott), Jansa, Miranda, Brabec (86. Koblasa) – Škrleta (75. Zeman), Kubovský (90. Marcolla). Trenéři Jelen a Vesecký.

Nejlepší hráči: celý tým - celý tým.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „Poslední domácí zápas se nám bohužel nepovedl výsledkově. Proti táborským mladíkům jsme hráli v první půli vyrovnanou partii a na obou stranách bylo k vidění několik pohledných akcí bez gólového zakončení. Nakonec o výsledku rozhodl rohový kop v druhé části hry, když po několika tečích nám tam propadl míč do sítě. Poté kluci bojovali o vyrovnání, ale zklamala nás koncovka. Zápasu by spíše slušela remíza, ale hostující mužstvo bylo o gól z rohu šťastnější. Našim fanouškům chceme poděkovat za přízeň celou podzimní sezónu a přejeme všem pevné zdraví a na jaře na viděnou.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Věděli jsme, že to bude v Dražicích těžký zápas plný osobních soubojů. A to se také potvrdilo. Ve vyrovnaném zápase jsme si vypracovali více gólových příležitostí. Gól padl v 60 minutě, kdy Miranda zahrál dobře roh a Jansa lehce tečoval na přední tyči. Jsme rádi, že naši kluci odehráli celý zápas jako dospělí, zodpovědně s nulou vzadu a nebáli se v osobních soubojích.“


Slavoj Č. Krumlov – Junior Strakonice 3:1 (1:0)

Góly: 20. Tůma, 63. Vaněk, 70. Vávra - 54. Máška. Rozhodčí: Votava - Izugrafov, Krčín. Delegát: Večerník. ŽK: 2:3 (Kuna, Tůma – Říha, Benedikt, Chalupa). Diváků: 150.

Č. Krumlov: Št. Beránek - Švec, Kabele, Kuna – Strapek, Svoboda, Novák, Vávra (89. Ryneš), Tůma (85. Gelnar) – Růžička (89. Poláček), Vaněk (72. V. Beránek). Trenér Domin.

Strakonice: Lízal – Říha, Šimek, Rozhoň, Zahrádka – Benedikt, Chalupa – Nosek (77. Zelenka), Krejčí (87. Míčka), Máška (82. Doležal) – Krýsl. Trenér Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: celý tým – Krýsl.

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Chválím kluky za trpělivost a za to, že dokážou překonat takto bránícího soupeře.“

Jiří Cibulka (vedoucí týmu Strakonic): „První poločas s lídrem tabulky a aspirantem na postup se hrál s optickou převahou domácích, byli lepší na míči, my hráli soustředěně a brankových příležitostí bylo poskrovnu. Ve 20. minutě to byli domácí a hned jejich první a zároveň poslední střela na branku v prvním poločase skončila v síti, když Tůma z poloviny hřiště překonal Lízala. Druhý poločas byl ve stejném módu, akorát domácím vyšly dvě pěkné kombinace, které skončily gólem a třetí na tyči. Ještě předtím jsme domácí zaskočili pěknou akcí Mášky a Krejčího.“


SK Rudolfov – Jiskra Třeboň 1:1 (0:1)

Góly: 89. (pen.) Novotný - 7. Radosta. Rozhodčí: Panský - Polák, Ondřej. Delegát: Haškovec. ŽK: 2:6 (Kocina, Říha – Hromádka 2, Schneider, Matoušek, Tůma, Kubata). ČK: 0:1 (80. Hromádka). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Tušl (63. Michal Kocina), Novotný, Hajný, Prokeš – Martin Kocina, Kovačič, Sládek, Říha, Janák – Šindelář. Trenér Nárovec.

Třeboň: J. Skála - Schneider (65. Týnavský), Zavadil, Cimerhanzl, Bartoš - Matoušek (83. Pancíř), Kubata, Collin, Radosta, Týnavský - Franěk (60. Tůma), Hromádka. Trenér P. Skála.

Nejlepší hráči: Hajný, Kocina, Šindelář – celý tým.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Zápas s minimem šancí na obou stranách moc krásy a fotbalové kvality nepobral. Bylo vidět, že se na nás Třeboň dobře připravila. Od začátku hrála agresivně, napadala naši rozehrávku, a navíc už v 7. minutě potrestala naše špatné bránění ve vlastní šestnáctce vedoucí brankou. My jsme se do zápasu dostali až kolem dvacáté minuty, ale nehráli jsme dobře, nedařily se nám ani standardní situace. Druhý poločas se odehrál převážně mezi šestnáctkami, přibylo soubojů a také žlutých karet. Vyrovnání nám zajistil minutu před koncem proměněnou penaltou kapitán Honza Novotný.“

Petr Skála (trenér Třeboně): „Před utkáním bychom byli spokojeni s bodem, ale po zápase si myslím, že jsme dva body ztratili. Pochválit bych chtěl celé mužstvu za předvedený výkon proti dobrému soupeři.“


SK Jankov - TJ Blatná 3:2 (2:1)

Góly: 14. Kroneisl, 43. Voráček, 51. Benda - 26. A. Hrádek, 54. Peleška. Rozhodčí: Kaštánek - Peterka, Votava. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:2 (Mizera - Hlaváč, Král). Diváků: 138.

Jankov: Šturma – Řehoř, Fajtl, Lošek, Schönbauer – Kočer, Kroneisl (53. Klíma), Voráček, Sypal (90. Jirkovský) – Kollár – Benda (67. Mizera). Trenér Kadlec.

Blatná: Chlanda – A. Hrádek, Hlaváč, J. Sedláček, Levý - Král, Šimůnek, Prokopec, Říha - Peleška, Antoš (65. Uldrich). Trenér Voříšek.

Nejlepší hráči: Lošek - Chlanda, Jakub Sedláček.

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Podařil se nám vstup do utkání, kdy jsme po čtvrt hodině hry vstřelili první branku. Přišly i další šance, které jsme ovšem nedokázali proměnit. To se nám stalo osudným, a když se poprvé v zápase dostali hosté s míčem do našeho vápna, tak hned inkasujeme. Do poločasu jsme si pak vedení vzali zpět. V úvodu druhého poločasu navyšujeme skóre o další branku, ale hosté se do hry vrací hned za další tři minuty. Od té chvíle z naší strany obava o výsledek. Naopak hosté hru zjednodušují na maximum a každý míč se snaží dostat do našeho pokutového území. Největší příležitost ke srovnání měli hosté z přímého kopu před naší šestnáctkou, z které se jim ale nepodařilo trefit branku. My jsme si naopak vylámali zuby na hostujícím brankáři, který patřil mezi nejlepší hráče hostů. Od týmu bych očekával mnohem lepší výkon, zejména druhý poločas byl z naší strany velmi nepovedený.“

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Ve složení, v jakém jsme cestovali do Jankova, jsme odehráli maximum a uhráli celkem solidní výsledek. Byť bez bodu, ale až do úplného závěru bylo utkání otevřené. Domácí sice měli více ze hry a brankových příležitostí, ale gólman Chlanda se vytáhl několika skvělými zákroky. Nepozorností při standardní situaci jsme Jankovským nechali ve 14. minutě otevřít skóre. Z podobné situace jsme Adamem Hrádkem srovnali. Poločasovou remízu jsme bohužel neuhlídali a ve 42. minutě inkasovali podruhé. Dvoubrankové vedení domácích pak už jen korigoval po Šimůnkově posunutí Peleška. Přes porážku musím hráče pochválit, stále je o co hrát a při tak velké absenci je to příslib do budoucna…“


FC ZVVZ Milevsko – Sokol Sezimovo Ústí 1:0 (0:0)

Góly: 53. Škrábek (vlastní). Rozhodčí: Vican - Přibyl, Polák. Delegát: Hruška. ŽK: 1:3 (Kortan – Hladík, J. Škarda, Říha). Diváků: 61.

Milevsko: Dvořák – Kálal, Vakoč, Hejl, Málek – Kortan (89. P. Novotný), Marvan, Bártík (90. Pich), Barda, Souček (69. Süsmelich) – Hadáček (77. Velek). Mužstvo vedl asistent Hadáček.

S. Ústí: Sedloň - Škrábek, Vilímek, Říha, Sazma – Hladík (87. Prokeš), Podroužek, J. Škarda, Koníř, V. Škarda – Hoffmann (82. Procházka). Trenér Barteska.

Nejlepší hráči: nehlášeno - Říha, Vilímek.

Ohlas Milevska doplníme.

Ladislav Šebek (předseda Sokola S. Ústí): „Utkání se hrálo na velmi těžkém terénu. Já mohu hodnotit pouze to, jak jsem to viděl z přenosu TV.com z důvodu nemoci. Bojovné utkáni, plné nepřesností, hlavně opět v naší finální fázi. My jsme svoje šance neproměnili, domácí také ne, ale za ně jsme to udělali bohužel my nešťastným vlastním gólem. Na naší straně musím pochválit oba naše stopery, kteří podali vynikající výkon.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama