Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Patrik Vaněk chce vyhrát s Krumlovem přebor a dát co nejvíc gólů

 
pátek, 29. října 2021, 11:15

Český Krumlov - Patriku Vaňkovi je teprve devatenáct let a od této sezony se mladý hráč, který dělal první fotbalové krůčky pod vedením svého otce v Lokomotivě České Budějovice, snaží prosadit v dospělém fotbale. Šanci dostal v Českém Krumlově, a zdá se, že ji chytil, jak se říká, za pačesy. V posledním utkání se třikrát trefil do sítě Blatné a Slavoj, i díky jeho brankám, vyhrál na půdě posledního celku tabulky 7:0. Patrika Vaňka jsme zvolili za Muže 14. kola.

Za muže hrajete teprve krátce. Byl zápas s Blatnou vaším nejvydařenějším v seniorské kategorii?
Určitě ano. Považuji ho zatím za svůj nejlepší zápas v mužské kategorii. Pár dobrých zápasů jsem odehrál i za B tým Dynama a za českobudějovickou Lokomotivu, ten s Blatnou je však nejpovedenější.

Dal jste tři góly. Z kterého jste měl největší radost?
Největší radost jsem měl jednoznačně z prvního vstřeleného gólu, jelikož to byl zároveň i první gól za Krumlov. Padl po pěkné akci, kdy Matěj Švec zatáhl balón z pravé strany, dal to výborně pod sebe na penaltu a mně stačilo uklidit míč do brány.

Můžete přiblížit vaši dosavadní fotbalovou kariéru?
S fotbalem jsem začínal v českobudějovické Lokomotivě pod vedením svého taťky, který mě vedl až do dorostu. Ještě jako dorostenec jsem odešel zahrát si divizi do Roudného, kde mě vedl trenér Vlček. Ten mi v kariéře hodně pomohl. V Roudném se mi dařilo a tak přišla nabídka z Dynama České Budějovice. V Dynamu jsem byl až do mužského věku a zapojil jsem se zde do přípravy B mužstva. Herní vytížení v Dynamu ovšem nebylo takové, jaké jsem si představoval, takže jsem hledal nový klub. No, a ozval se Český Krumlov a také pan Lafata z Olešníku.

A proč právě Českému Krumlovu jste dal přednost?
Český Krumlov jsem zvolil z důvodu, že hraje na špici kraje a má nejvyšší cíle.

Jak vás v Českém Krumlově přijali a jak se vám hraje po boku takového střelce, jakým je David Růžička?
Kluci z týmu mě přijali výborně. Jsou to všichni velmi dobří fotbalisté, od kterých se mám stále co učit. "Růža" je nejlepší střelec soutěže a jsem moc rád, že vedle něho mohu nastupovat a něco od něho odkoukat. Líbí se mi hlavně jeho klid v koncovce.

Jste teprve na začátku kariéry. Čeho byste v ní chtěl dosáhnout?
Vyhrát Ligu mistrů (smích). Ne, reálný cíl mám vyhrát s Krumlovem krajský přebor a nastřílet co nejvíc gólů. Dál se uvidí.

Na tréninky a zápasy dojíždíte z krajského města?
Ano, dojíždím z Budějovic. Spousta spoluhráčů je z Českých Budějovic, takže se v dopravě střídáme. Není to problém.

Jak to jde skloubit se školou?
Studuji čtvrtý ročník Gymnázia Česká se sportovní přípravou. Vše zvládám dobře, neboť škola je ke sportu přizpůsobena a vychází nám ve všem vstříc. Letos mě čeká maturita a pak snad vysoká škola.

Ideální sestava 13. kola krajského přeboru

David Keřka (Rudolfov)

Alves de Almeida Stephano (Táborsko B), Jiří Pravda (Prachatice), Lukáš Vojta (Olešník)

Vojtěch Studenovský (Dražice), Vladimír Dobal (Týn nad Vltavou), David Říha (Rudolfov)

Karej Krejčí (Strakonice)

Patrik Vaněk (Český Krumlov), Matyáš Babka (Prachatice), Leoš Hromádka (Třeboň)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle