Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V mlze ztratili dva body. Rakovník – Písek 2:2

 
čtvrtek, 28. října 2021, 17:23

Rakovník - Fotbalisté Písku se s podzimní části sezony rozloučili remízou na hřišti posledního Rakovníku. „Ztratili jsme dva body,“ okomentoval to písecký trenér Milan Nousek. V divokém prvním poločase Středočeši dvakrát vedli zásluhou cizinců Traoreho a Nwachukwy, hosté dotahovali Kalouskem a Belejem. Ve druhém poločase měli Jihočeši jednoznačně navrch, v soustředěné obraně Rakovníku však nenašli ani jednu skulinu.

Písek prohrával od 17. minuty po individuální chybě a následné tečované střele do protipohybu brankáře Satrapy. Hosté odpověděli už za dvě minuty po standardce zahrávané Markem Kalouskem.

Jenže za pět minut už Rakovník opět vedl, když domácím vyšla brejková situace. „Řekněme si, že to bylo z ofsajdu, i domácí byli tohoto názoru,“ tvrdí Nousek. Málo platné, rozhodčí postavení mimo hru neviděli a domácí tým tak vedl 2:1.

Ještě do přestávky ovšem skóre srovnal na 2:2 hlavou František Belej. „Viděli jsme, že Rakovník převážně brání, a tak jsem hráče nabádal, aby byli trpěliví a hráli rychle s míčem. Chtěli jsme jeho obranu rozhýbat, abychom se dostali do gólového zakončení,“ popsal dění v kabině kouč.

Tyto záměry ale hostům ve druhé půli nevyšly, byť si Písečtí šance vytvořili. Domácí bránili svědomitě, a navíc bez chyb, takže utkání skončilo tak, jak skončil první poločas. Celý zápas odehrál v obraně domácích exsparťan a sportovní ředitel Rakovníka Jiří Novotný (51).

SK Rakovník – FC Písek 2:2 (2:2)

Góly: 17. Traore, 24. Nwachukwa - 19. Kalousek, 35. Belej. Rozhodčí: Kubec - Kožár, Štrincl. ŽK: 2:1 (Duchoň, Junior – Koreš). Diváků: 135.

Písek: Satrapa – Hrachovec, Běloušek (88. Stejskal), Kulík, Kotrba – Kalousek, Schramhauser, Volf, Voráček (62. Pineau) – Koreš, Belej (73. Petr).    

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle