Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 13. kole KP

 
středa, 27. října 2021, 18:22

Jihočeský kraj – V tabulce střelců si výrazně polepšil týnský Vladimír Dobal. Dvěma góly Milevsku překonal dvoucifernou hranici a přiblížil se na dostřel krumlovskému Davidu Růžičkovi (s 13 góly), který proti poslední Blatní střelecky pauzíroval. Mimořádně se urodily tři hattricky. Olešník zahodil další penaltu. Posílané béčko Táborska zvrátilo zápas s Protivínem pěti zásahy po přestávce.

Výsledky 13. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B - FK Protivín 6:3 (1:2)

Góly: 51. a 73. Havrda, 22. Mácha, 60. De Almeida, 64. Kubovský, 76. Škrleta - 5. a 65. J. Vorel, 13. Zb. Vorel. Rozhodčí: Klátil - Krčín, Albert. Delegát: Dvořák. ŽK: 2:2 (Činčura, Jansa – Štěpka, Dan). Diváků: 84.

Táborsko B: Lukeš - Almeida, Fišer, Mácha, Lazarchyk - Vozihnoj, Jansa (78. Brabec), Drozd (46. Kubovský), Činčura (46. Ott) – Škrleta (77. Zeman), Havrda (82. Marcolla). Trenéři Jelen a Vesecký.

Protivín: Hanus – Dan (81. Buko), Hála, Štěpka, Zach - Hrachovec, Říha (66. Hrynevich), Bečvář, Zb. Vorel, Nedvěd (87. Barbotkin) – J. Vorel. Trenér Říha.

Nejlepší hráči: Almeida, Havrda – J. Vorel.

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): Opět jsme měli velmi špatný vstup do zápasu a ve 13. minutě jsme prohrávali 0:2. Naštěstí se nám podařilo dát do poločasu kontaktní gól. Do druhé půle jsme změnili rozestavení, začali hrát aktivněji a postupně se začali prosazovat. Skóre utkání se zastavilo na divokých 6:3. To jsme ještě spoustu šancí zahodili. Pochválit mohu tým pouze za druhý poločas.“

Miroslav Říha (trenér Protivína):Proti posílenému domácímu týmu jsme měli o motivaci postaráno a podařilo se nám do zápasu výborně vstoupit. Po úvodní čtvrthodince jsme vedli o dva góly po gólech bratrů Vorlů. Domácím se ve 22. minutě podařilo po rohovém kopu snížit, přesto se v našem podání jednalo o nejlepší poločas v této sezóně. Ve druhém poločase se již projevila kvalita, kondice a hlavně efektivita domácích a zápas otočili a po zásluze vyhráli. I přes šest obdržených branek a vysokou porážku si obě mužstva zaslouží pochvalu za předvedený fotbal, který se musel divákům líbit.“


SK Rudolfov - FK Olešník 1:1 (0:0)

Góly: 55. Říha - 76. Toth. Rozhodčí: Jevčák - Němec, Lepič. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:2 (Miklík, Beko). Diváků: 100. Hostující Toth nedal penaltu.

Rudolfov: Keřka – Dvořák, Novotný, Hajný, Prokeš – Kocina, Peiger (44. Tušl), Kovačič, Říha, Janák – Sládek. Trenér Nárovec.

Olešník: Miřátský - Miklík, Nohava, Rožboud, Vojta - Beko, Řehoř, Szó, Lafata, Toth – Dudek. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: Keřka, Sládek, celý tým – Vojta.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova):Myslím, že jsme s Olešníkem neodehráli špatný zápas. Úvodních 25 minut to bylo celkem vyrovnané, ale pak se projevila kvalita a zkušenost na straně soupeře, který nás začal přehrávat. My jsme navíc zbytečně zalezli a nechávali tak hostům prostor pro kombinaci a zakončení. V těchto momentech nás několikrát podržel výbornými zákroky brankář Keřka. Druhý poločas už měl z naší strany výrazně vyšší kvalitu. Zlepšili jsme pohyb, byli jsme aktivní a po krásné akci dvojice Říha – Sládek v 55. minutě vstřelil novopečený otec a navrátilec do sestavy David Říha vedoucí branku. V 70. minutě opět prokázal výbornou formu brankář Keřka, který zlikvidoval penaltu hostujícímu Tothovi. Bohužel o pár minut později Olešník našel skulinu v naší obraně a vyrovnal na 1:1. Zápas byl otevřený až do konce, ale nikomu se již další branku dát nepodařilo. Musím uznat, že Olešník byl po celý zápas herně lepší, ale vzhledem k jeho průběhu je z mého pohledu remíza spravedlivá.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): Díky předešlým výsledkům Rudolfova na domácí půdě jsme věděli, že to bude nejspíše o jedné brance. To se během zápasu potvrdilo. Domácí hráli ze zabezpečené obrany na brejky. My byli více na balónu. Škoda, že nebyl lepší terén, poněvadž to celkové kvalitě zápasu určitě uškodilo. Myslím si, že remíza je spravedlivá.“


TJ Blatná - FK Slavoj Č. Krumlov 0:7 (0:4)

Góly: 25., 32. a 60. Vaněk, 4. a 70. Tůma, 42. a 72. Švec. Rozhodčí: Ondřej - Polák, Panský. Delegát: Přibyl. ŽK: 1:1 (Kůst – Tůma). Diváků: 150.

Blatná: Peroutka – F. Hrádek (38. Antoš), Hlaváč, Bláha (39. Sedláček), Peleška - Šimůnek, Prokopec, Kůst (77. Chlanda), Král - Říha, A. Hrádek. Trenér Voříšek.

Č. Krumlov: Trnka - Švec, Kabele, Kuna - Strapek, Tůma (83. Šára), Gelnar (61. Svoboda), Novák, Vávra - Růžička, Vaněk (71. Poláček). Trenér Domin.

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „V zápase trpaslíka s obrem jen největší optimista předpokládal nějaké překvapení. Fotbalová kvalita a výkonnostní rozdíl byl evidentní. Vývoj utkání navíc ovlivnil gól hostů již ve třetí minutě. Díky velké absenci (dlouhodobě zranění, pracovní povinnosti) se na hřišti v závěru objevili kromě Peroutky v bráně další tři gólmani. To však nesnižuje kvalitu favorita. Na druhé straně se nedá upřít snaha blatenských, kteří na place bojovali.“

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): Zápasy proti papírově slabším týmům bývají ošemetné především z důvodu možného podcenění, ale v našem případě to neplatilo. Pomohl nám rychlý vedoucí gól Tůmy už ve čtvrté minutě, po němž jsme hru zcela jednoznačně ovládli a Blatné jsme za celý zápas dovolili pouze tři standardky. Výrazně jsme si vylepšili skóre, ale musím říct, že kromě sedmi gólů jsme ještě celou řadu příležitostí zahodili. Jsem také rád, že se střelecky prosadila naše letní posila Patrik Vaněk, který zaznamenal hattrick.“


Sokol Sezimovo Ústí - TJ Dražice 2:5 (1:3)

Góly: 18. Škrábek, 80. J. Škarda – 30. a 69. Mareš, 32. M. Stuchlík, 41. Studenovský, 89. J. Štecher. Rozhodčí: Albert - Přibyl, Klátil. Delegát: Skalák. ŽK: 2:1 (V. Škarda, Podroužek – M. Stuchlík). Diváků: 90.

S. Ústí: Sedloň - Škrábek, Trantýr, J. Škarda, Sazma (60. Vilímek) – V. Škarda (71. Prokeš), Říha, Brůžek, Koníř, Hoffmann - Irsa (32. Kafka, 40. Podroužek). Trenér Barteska.

Dražice: Baka – D. Štecher, Hojdar, Veselý, Novotný (78. Holub) – Studenovský, Šimák (73. Běhoun), J. Štecher, Turek – Mareš, M. Stuchlík (87. Horka). Trenéři Hořejší a Kodad.

Nejlepší hráč: J. Škarda – celý tým.

Ladislav Šebek (předseda Sokol S. Ústí): „Dnešní zápas co se týče bojovnosti a nasazení nebyl špatný, ale chybí nám bohužel kvalita na balonu a daleko větší přesnost našich přihrávek. Dražice se předvedly v dobrém světle a je vidět, že mají fotbalovou kvalitu.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): Na Sokole jsme chtěli potvrdit naši zlepšenou střeleckou produktivitu, ale první čtvrthodinu jsme byli bezzubí, i když se převážně hrálo na polovině domácích. Ty nás naopak potrestali z ojedinělého protiútoku Škrábkem. Poté jsme se probudili a během jedenácti minut třikrát skórovali Mareš, M. Stuchlík, Studenovský. Domácí se v druhé části hry už nezvedli, a když jsme přidali v polovině čtvrtý gól Marešem, bylo rozhodnuto. Ke konci došlo už jen ke korigování výsledku, za domácí Škarda a za nás J. Štecher.“


FK Olympie Týn n/Vlt. - FC ZVVZ Milevsko 2:0 (1:0)

Góly: 19. a 54. Dobal. Rozhodčí: Dunovský - Izugrafov, Kaštánek. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:1 (Dobal – Marvan). Diváků: 100.

Týn: Vachuta – Boček, Vařil (88. Šálený), Dumbrovský, Meidl – Stoklasa, Dobal, T. Maxa, Hudeček – Štos, Dvořák (69. Mezera). Trenér Mareš.

Milevsko: Dvořák – Kálal, Vakoč, Marvan, Málek – Souček (57. Bártík), Süsmelich (57. Přibyl), Barda, Kortan (81. P. Novotný) – Hadáček (88. Pich), Kutil (75. Velek). Trenér Petr.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo.

Václav Mareš (trenér Týna):Chtěli jsme napravit nepovedené utkání z minulého týdne a jsem rád, že se nám to podařilo. Až na prvních 15 minut, kdy jsme byli opět nekoncentrovaní, nemám hráčům co vytknout. Zápasu jsem se ale obával, protože nám chyběli dva klíčoví hráči Mravec a Maxa, ale nakonec jsme utkání zvládli i díky dvěma gólům Vladimíra Dobala. Milevsko nebylo jednoduchým soupeřem, má mladý běhavý tým, ale na náš bojovný výkon to tentokrát nestačilo.“

Martin Petr (trenér Milevska): Do zápasu jsme vstoupili dobře, v prvních dvaceti minutách jsme si vytvořili díky standardním situacím tři šance. Bohužel ani jedna se nám nepovedla proměnit a soupeř z prvního rohu hned skóroval. To nás otupilo a do konce půle se hra odehrávala mezi vápny. V druhé půli jsme chtěli výsledek otočit, ale domácí dali druhý gól a my i přes nějaký opticky tlak jsme gól nedali. Prohra nás mrzí. Ale domácím gratuluji ke třem bodům. Fotbal se hraje na góly, my žádný nedali, domácí ano.“


FK Tatran Prachatice - SK Jankov 7:2 (6:1)

Góly: 9., 13. a 29. Babka, 19. M. Sedláček, 21. Makoš, 39. Pecka, 63. Mizera (vlastní) - 38. (pen.) Schönbauer, 76. Benda. Rozhodčí: Mach - Brom, Žurek. Delegát: Brož. Bez karet. Diváků: 100.

Prachatice: Hopfinger – Jar. Rauscher (73. D. Sedláček), Kupka, Pravda, Makoš - Hornát, Kasík (66. Kovář), Pecka, M. Sedláček - Babka, Iliev (63. Luňáček). Trenér Raušer.

Jankov: Šturma – Řehoř (46. Jirkovský), Lošek, Fajtl, Schönbauer – Sypal, Kollár (46. Mizera), Kroneisl, Voráček, Lovička (46. Kočer) – Klíma (54. Benda). Trenér Kadlec.

Nejlepší hráči: Pravda, Babka, Makoš – nikdo.

Josef Raušer (trenér Prachatic): Do zápasu jsme šli oslabeni o nemocné Sovu a Huška a s obavami jak se vyrovnáme s prohrou s Českým Krumlovem. Prvních 10 minut jsme se nemohli dostat do tempa a Jankov nás držel na naší polovině. Poté však přišla kouzelná půlhodinka, kdy jsme vstřelili pět krásných branek a bylo po zápase. Utkání se pak už jen dohrávalo, každopádně výše skóre neodpovídá zcela průběhu utkání. V poli se hrálo vyrovnané utkání a výsledku rozhodla naše mimořádná efektivita.“

Petr Kadlec (trenér Jankova):Do utkání jsme vstoupili dobře, ale nedokázali jsme se dostat k nějakému zajímavému zakončení. Naopak domácí nám dali školu v efektivitě, když jejich první čtyři střely skončily v naší síti. V tu chvíli bylo jasné, že zápas bude o tom, na jakém čísle se skóre zastaví. Velká hráčská kvalita domácích směrem dopředu v kombinaci naivního bránění celého týmu, pro nás přinesla krutý, ale zasloužený výsledek.“


TJ Jiskra Třeboň - TJ Osek 2:0 (2:0)

Góly: 20. (pen.) a 30. Hromádka. Rozhodčí: Peterka - Polák, Brom. Delegát: Třeštík. ŽK: 2:5 (Bartl, Bartoš – Šrámek 2, Kubiš, Čapek, J. Říský). Diváků: 125.

Třeboň: J. Skála – Bartl, Zavadil, Cimerhanzl, Bartoš – Matoušek (82. Týnavský), Collin, Kubata, Radosta (89. Pancíř) – Hromádka, Tůma (43. Franěk). Trenér P. Skála.

Osek: Křížek – Brabec (15. Rybák), Krejčí, Kubiš, Němeček – Čapek, Hoch, J. Říský, Šrámek, Sigmund – D. Říský. Mužstvo vedl asistent Malý.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo.

Petr Skála (trenér Třeboně): „Porazili jsme velice silný Osek, a to je příjemné. Osek má ve svém středu výborné fotbalisty v čele s brankářem Zdeňkem Křížkem. Před týdnem jsme v Milevsku nehráli dobře, to teď jsme hráli hlavně v prvním poločase mnohem lépe. Druhá půle už se hrála pod taktovkou Oseku, ale dobře jsme bránili. Nyní nás čekají dva těžké zápasy. Nejprve hrajeme v Rudolfově, který hraje velmi dobře, a pak doma s Olešníkem v čele s výborným Davidem Lafatou. Můžeme jedině získat.“

Ohlas Oseka doplníme.


FK Junior Strakonice - SK SIKO Čimelice 4:2 (2:0)

Góly: 13., 18. (pen.) a 59. Krejčí, 87. Zahrádka - 53. Š. Říha, 72. Rozhoň (vlastní). Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Kollmann. Delegát: Hruška. ŽK: 2:4 (Nosek, Krýsl – Káš, Petřík, Smetana, Nekl). Diváků: 92.

Strakonice: Lízal – Šimek, Žáček (30. Říha), Rozhoň, Zahrádka – Nosek (85. Míčka), Benedikt, Chalupa, Zoubek (63. Máška) – Krejčí – Krýsl. Trenér Cimrhanzl.

Čimelice: Javorský – Pšenička, Listopad, Bednařík, Hegenbart – Káš, Nekl – Smetana, Říha (66. Mezera), Hák (30. Šťástka, 81. Nosek) – Petřík. Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: Krejčí - Listopad, Káš.

Jiří Cibulka (vedoucí týmu Strakonic):Tento domácí zápas se nám vydařil bodově i výsledkově, ale herně už to bylo horší. Trenéři Cimrhanzl a Čakrt oproti minulému zápasu udělali 3 změny v sestavě a poté museli udělat ještě jednu, když ve 30 minutě se zranil kapitán Žáček. Po první „pouťové“ desetiminutovce jsme v dalších minutách zlepšili hru a dali z toho dva góly. Druhý poločas začali opět lépe hosté a také jejich snaha vyústila snížením. My jsme odpověděli již za pět minut, ale uklidnění přinesl až gól na 4:2.“

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „V poli jsme podle mě neodehráli úplně špatné utkání. Ale góly, které jsme schopní inkasovat, už ani nevím, jak mám komentovat. Na gól se strašně nadřeme a pak hrozně lacino inkasujeme. Hlavně mě mrzí, že je to ze situací, které se opakují, bavíme se o nich před zápasem, ale pak je to pořád dokola. Oceňuju, že jsme se i přes dvougólová manka vždycky vrátili do hry a kluci to nezabalili.“


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama