Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V utkání dvou rozdílných poločasů dala Kaplice o gól víc a z Plané si odvezla tři body

 
pondělí, 25. října 2021, 20:13

Planá - Po dvou výhrách v řadě zavítali Kapličtí v dalším kole oblastní I A třídy do Plané. Utkali se tabulkový sousedé. Osmá Planá a sedmá Kaplice.

Hostující trenér Ginzel znovu musel měnit sestavu. Z minulé vítězné jedenáctky proti rezervě Prachatic vypadli Štrbačka a Faltus. A tak se znovu v základní sestavě objevil nestárnoucí Petr Janura a toho doplnil další zkušený hráč z rezervy Spartaku Tomáš Vávra.

Jako první zahrozili domácí, po kombinaci střílel zpoza vápna Kořínek, mířil však nad bránu. Gólově udeřilo záhy na druhé straně. Plánského kapitána Tomáše Pintéra obral o balón napadající Robert Daniel, díky tomu mohl postupovat sám na branku a v koncovce proti gólmanu Jakubu Hotovému nezaváhal – 0:1. Vedoucí gól hostů udal ráz celému prvnímu poločasu.

V sedmé minutě zakončoval z dobré pozice Pastier, ale branku minul. Domácí obrana byla v prvním dějství hodně propustná a Kapličtí toho využívali. V deváté minutě Janura přesnou kolmicí oslovil rozběhnutého Pastiera, který pronikl do šestnáctky, přízemní ránu Jakub Hotový kryl. Pak se ke slovu dostali zase Plánští. V šestnácté minutě se po rohovém kopu dostal ve vápně k odraženému míči Carda, mířil však jen nad bránu Spartaku. Vzápětí si hostující gólman Schneider pohlídal přízemní střelu Plojhara.

Možná klíčový moment zápasu se udál v osmnácté minutě střetnutí. Na kolmou přihrávku si mezi obránce naběhl Šteyer, ocitl se sám před gólmanem, ale vyběhnutého Schneidera překonat nedokázal. Prakticky okamžitě se naopak do rychlého kontru dostali Spartakovci. Kapitán Divoký vyvezl míč středem hřiště, posunul jej na Petra Januru, který se dokázal ve vápně uvolnit a střelou k bližší tyči navýšil vedení hostů – 0:2.

Krásný fotbalový moment byl k vidění ve 26. minutě střetnutí. Daniel přihrál míč Pastierovi, který si před vápnem našel prostor ke střele, vyslal povedenou ránu, ale Jakub Hotový neméně povedeným zákrokem míč vyškrábnul na tyč. Po půlhodině hry se o slovo přihlásili po delším čase domácí. Po akci z pravé strany se tlačil do zakončení jeden z útočících hráčů, ale míč do brány nedotlačil, když míč do bezpečí uklidil Aibl. Ve 39. minutě pokoušel střelecké štěstí hostující Kuchař, ale branku Plané minul. Vzápětí si hosté připravili další gólovou příležitost. Střídající Štěpánek posunul míč doleva nabíhajícímu Vanišovi, který přesnou přihrávkou našel před brankou zcela volného Daniela, ten však v tutové pozici dobře vyběhnutého Jakuba Hotového neprostřelil.

Pak měli domácí výhodu přímého kopu. K balónu se postavil Tomáš Pintér, křížný pokus dokázal Schneider vytěsnit na rohový kop. Poslední příležitost měli Spartakovci. Další rychlý výpad do nezkonsolidované obrany, Štěpánek vysunul Pastiera, ale křížný pokus postrádal přesnost. Přesto do kabin odcházeli s dvoubrankovým náskokem fotbalisté hostující Kaplice.

Poločasová přestávka přinesla změnu rozložení sil. Domácí ve snaze smazat manko začali být silnější na míči a tlačili se více do zakončení. Hned v první minutě mířil mimo Šteyer. Stejný hráč se ke střele dostal i o dvě minuty později, střelou z levé strany však rozvlnil pouze boční síť.

Na pozoru se však museli mít i domácí. V 53. minutě vybojoval na pravé straně míč Daniel, po straně balón zatáhl, posunul jej Štěpánkovi, střelu po zemi si ale Jakub Hotový pohlídal. V 59. minutě přišel trestný kop pro hosty. Z větší vzdálenosti se do balónu opřel Kuchař, při jeho bombě se domácí gólman prolétl vzduchem, a i díky jeho jemnému zákroku míč skončil mimo tři tyče.

Uběhly jen čtyři minuty a gólu se dočkali domácí. Nejprve po centru z levé strany Vávra při obranné hlavičce poslal míč do břevna vlastní svatyně. Akce však pokračovala, následoval centr z druhé, tedy levé strany, ten sice dokázali hosté odvrátit, míče se však za vápnem zmocnil Dominik Kořínek, a i když si na jeho povedenou střelu Schneider sáhnul, tak změně skóre zabránit nedokázal – 1:2. Kontaktní branka domácí povzbudila, ti se i v dalších minutách tlačili do zakončení, ale obrana v čele s gólmanem Schneiderem odolávala. Nejednou také Kapličtí zakončující domácí hráče dokázali zablokovat.

Deset minut před koncem hlavičkoval po rohovém kopu Carda nad branku Spartaku. Chvíli na to se po centru z levé strany za míčem natahoval Šteyer, ale nedosáhl. Na druhé straně mohli Kapličtí přidat gólovou pečeť. Plánští chtěli vyrovnat, v závěru se do šestnáctky Spartaku při standardních situacích tlačil i gólman Jakub Hotový, ale hosté si zisk tří bodů již vzít nenechali.

K vidění byl zajímavý zápas dvou odlišných poločasů. Po tom prvním mohli mít hosté i výraznější vedení než jen dvougólové. Po změně stran naopak převzali iniciativu domácí, ale prosadili se v koncovce pouze jednou, a tak tři body putovaly do Kaplice.

SK Planá – TJ Spartak Kaplice 1:2 (0:2)

Branky: 63. Kořínek – 2. Daniel, 18. Janura. ŽK 3:2 (O. Hotový, Kitzler, Kořínek – Janura, Divoký). Rozhodčí: Valeš – R. Šťastný, Seidl. Diváků: 80.

Planá: J. Hotový – O. Hotový, T. Pintér, Vrážek, Plojhar, Tibitanzl (72. Kitzler), Motyka, Kořínek (89. Martínek), Pešek (61. Lexa), Šteyer, Carda.

Kaplice: Schneider – Aibl, Čutka (30. F. Štěpánek – 89. Gutheis), T. Vávra, Kuchař, Daniel, Janoušek, Divoký, Vaniš, Janura, Pastier.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama