Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šestá výhra v ročníku posunula FC MAS Táborsko na šestou příčku tabulky

 
pondělí, 25. října 2021, 17:58

Tábor – Po dvou porážkách v Jihlavě a doma s Líšní musel A tým FC MAS Táborsko opět doma s Prostějovem zabrat, resp. potřeboval vyhrát, aby získal pro zbylé čtyři podzimní duely více klidu. Tento záměr se podařil díky výhře 1:0, kterou na konci první čtvrtiny zápasu zařídil Boula. Díky tomuto vítězství, šestému v ročníku, se Táborsko posunulo na šestou příčku tabulky, dva tři body od barážových pozic a jedenáct bodů od sestupových vod.

Táborsko v utkání vsadilo na herní systém 4-2-3-1, v základní sestavě byli hned tři útočníci. Gólů v prostějovské síti mohlo skončit v prvním dějství více, ale například Tijani zahodil svou obrovskou šanci hned v 5. minutě.

Utkání nepřineslo tolik fotbalové krásy, jak by si diváci přáli, účel tentokráte více než jindy světil prostředky. Táborsko výhru poctivě „ubojovalo“.

Ve druhém poločase zesílil tlak hostů z Hané, ale žádný jejich útok neskončil brankovým úspěchem. Spolehlivý výkon totiž podal domácí brankář Zadražil.

Táborsko má v tabulce už 19 bodů a o ty další se pojede „poprat“ v pátek 29. října do Ústí nad Labem, kde ho čeká zápas pod umělým osvětlením.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka. „Někdy se ve fotbale říká, že utrpíte vítězství, protože nehrajete moc dobře, ale body vám to přinese. To se dá říct o našem zápase s Prostějovem. Byli jsme v situaci po dvou prohrách, nechtěli jsme zůstat sedět na šestnácti bodech. Věděli jsme, jak moc je tento duel důležitý, bylo pro nás důležité vrátit se na body, přiblížit se k dvacetibodové hranici. Zvolili jsme výměnu brankářů, udělali jsme dalších několik změn, zvariovali jsme herní systém. K výhře nás dovedl fakt, že jsme dobře bránili, jinak jsme kazili hodně míčů, byli jsme zbytečně nervózní, soupeř byl v kombinaci výraznějším týmem. I přesto jsme byli v prvním poločase na šance lepší. Druhý poločas byl z tohoto pohledu vyrovnaný, dvakrát nás podržel Zadražil. Dokráčeli jsme ke třem bodům. Máme v hlavách, jak vypadal loňský podzim, od té představy se chceme co nejvíce vzdálit. Čekají nás na podzim ještě čtyři utkání a naším přáním je, aby naše přezimování bylo s co největším odstupem od sestupových příček. Tahle vidina nás žene dopředu.“

FC MAS Táborsko - 1. SK Prostějov 1:0 (1:0)

Branka: 23. Boula. Rozhodčí: Krejsa – Arnošt, Machač. ŽK: 69. Kopečný, 90+1. Boula – 22. Kopřiva, 28. Schuster, 90+1. Schaffartzik. ČK: 90+2. Schaffartzik (po druhé žluté kartě). Diváci: 503.

Táborsko: Zadražil – Kopečný, Rydval, Navrátil, Tusjak – Icha (89. Havrda), Holiš – Čapek (73. Vozihnoj), Boula, Provazník (65. Rafa) – Tijani (73. Plachý).

Prostějov: Mucha – Stříž (62. Vichta), Schuster (C), Schaffartzik, Zapletal – Jiráček, Koudelka, Kopřiva (81. Bialek), Urbanec, Žák – Vlachovský (46. Kušej).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková
 


 
Reklama