Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté Písku otočili duel se Slavií v posledních deseti minutách

 
sobota, 23. října 2021, 07:00

S domácím publikem se fotbalisté Písku rozloučili tím nejlepším způsobem. Porazili béčko pražské Slavie, ačkoliv to na plný bodový zisk už příliš nevypadalo. Ještě deset minut před koncem totiž domácí o gól prohrávali. Pak se ale trefil Koreš a pět minut po něm Voráček a písecký stadion propukl v jásot.

„Bylo by dobré dát rychle gól, protože Slavia pak bude muset začít útočit, a tím by se pro nás mohl otevřít prostor pro rychlé kontry, což by nám vyhovovalo,“ říkal v předzápasovém rozhovoru písecký střelec Štěpán Koreš.

Jenže se stal pravý opak. Jako první skórovala už v 11. minutě Slavia, když si Adam Toula naběhl do vápna na přihrávku a obloučkem překonal z úhlu Satrapu. Písek se pak hnal za vyrovnáním, ale do poločasu už se mu vyrovnávací branku vstřelit nepovedlo.

Největší příležitost měl tři minuty před pauzou Běloušek po rohovém kopu Kalouska, gólman Kinský ale proti jeho zakončení z malého vápna vytasil perfektní zákrok. Gól však mohla předtím dát po rohu i Slavia. Při domácích ale stálo obrovské štěstí, když jeden ze slávistů míč před odkrytou bránou ve skluzu těsně minul.

Do druhého poločasu posílil trenér domácích Nousek útok, když na hřiště poslal útočníka Františka Beleje a Václava Hrachovce. Gólové šance si ve druhé půli vypracovaly oba týmy, ale přesně mířil až v osmdesáté minutě Štěpán Koreš, k němuž doputoval míč po centru zprava, a Kinskému v bráně Slavie nedal šanci.

O pět minut později to Písečtí zopakovali znovu. Po téměř totožné akci a centru zprava se ve vápně dostal k míči Martin Voráček a střelou na vzdálenější tyč dramatické utkání rozhodl. Na jeho gól už Slavia odpověď nenalezla a Písek se tak radoval z výhry 2:1.

„Na hru Slavie jsme byli připraveni, věděli jsme, co od ní můžeme očekávat, přesto nám v některých fázích dělalo problém vypořádat se s její agresivitou, rychlostí a dravostí. Komplikací byl pro nás i vedoucí gól Slavie. Náš tým je však dobře nastavený a věřili jsme, že když budeme dál hrát svoji hru a budeme trpěliví, výsledek se dostaví. Jsme rádi, že to takhle dopadlo. Zaslouží si to i diváci, kteří nás po celé utkání vytrvale povzbuzovali,“ zhodnotil duel trenér Milan Nousek.

Poslední podzimní duel sehraje Písek na hřišti posledního Rakovníku už ve čtvrtek 28. října od 10.15 hod.

FC Písek - SK Slavia Praha 2:1 (0:1)

Góly: 80. Koreš, 85. Voráček – 11. Toula. Rozhodčí: Langmajer - Šálková, Hessová. ŽK: 7:6 (18. Volf, 32. Běloušek, 39. Mařík, 63. Schramhauser, 64. Voráček, 71. Kulík, 82. Koreš – 22. Šmíd, 30. Matys, 39. Douděra, 43. Zeronik, 54. Bárta, 70. Kopáček). Diváků: 636.

FC Písek: Satrapa – Mařík (73. Petr), Běloušek, Kulík, Kotrba – Kalousek, Volf (46. Belej), Schramhauser, Pineau (46. Hrachovec) – Koreš, Voráček.  

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle