Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor Tábor porazil lídra tabulky Hlubokou

 
úterý, 19. října 2021, 15:25

Tábor - V desátém kole 1. A třídy byl k vidění zajímavý duel dvou soupeřů z horních pater tabulky. Meteor přivítal na svém hřišti v Čekanicích lídra tabulky z Hluboké, který měa šňůru sedmi výher za sebou. Meteor se ale na soupeře dokázal nahecovat a díky kvalitnímu týmovému výkonu zvítězil 2:0.

Od prvních minut diváci mohli sledovat rychlý zápas, kterému nechyběly ani souboje. Obě družstva se snažily hrát hlavně fotbal, což přispělo i úrovni zápasu, jenž byl velice kvalitní.

V úvodu utkání měli lehce navrch domácí, kteří se dostali do první vážnější šance v 10. minutě, kdy střelu Kollárika vyrazil dobrým zákrokem hostující brankář Konečný. Poté zazlobila také Hluboká, ale únik ze strany zlikvidoval včasným výběhem a následně dobrým zákrokem Šedivý.

První branka byla k vidění ve 25. minutě, když se do míče opřel z hranice vápna opět Kollárik, který svoji střelu otřel o obránce a míč skončil až v bráně - 1:0.

Poté se hosté trochu zkonsolidovali, začali se dostávat více do hry a když ve 30. minutě odstoupil ze hry kvůli zranění zkušený harcovník Fiala, tak to pro domácí nevěštilo nic dobrého, nicméně Fialu dobře zastoupil Pípal, který se vrátil do domácí sestavy po dvouzápasové absenci.

Hluboká ale měla ve zbývajícím čase první půle pouze přímý kop Fundy ze 38. minuty, který Šedivý vyrazil a následná přihrávka byla do ofsajdu. Do šaten šli tedy v lepším rozpoložení domácí.

Úvod druhého poločasu se opět vydařil lépe domácím, kteří již po deseti minutách zvýšili svůj náskok na rozdíl dvou branek a opět zásluhou Kollárika, který po přistrčení od Širokého obešel brankáře a zakončil do prázdné brány - 2:0.

Po tomto gólu se Meteor trochu zatáhl, zpevnil obrannou fázi a začal hrát na protiútoky. Hluboká se dostala do velké šance až v 70. minutě, jenomže Stráský nedokázal zakončit centr ze strany mezi tyče. V 80. minutě se hostům podařilo vsítit branku, ale před zakončením byl pískán útočný faul na Pípala.

Zbytek zápasu už si Meteor dokázal pohlídat a doma tak znovu zvítězil s čistým kontem.

Příští kolo se táborský tým vydá do Ševětína, kde se bude pokoušet vydolovat další tři body a Hluboká přivítá na svém hřišti Slavii ČB.  

 

FK Meteor Tábor - TJ Hluboká nad Vltavou 2:0 (1:0)

Góly: 25. Kössl (vl.), 55. Kollárik.

Meteor: Šedivý - Štrincl, Pecka, Hořejší - Sedláček, Fiala (29. Pípal Jan), Mrzena (80 Gantogtokh), Loffler (70. Mrázek) - Široký - Kollárik, Lachout (90. Benedikt).

                                                                                                                                     

 

Napsal(a) Vojtěch Kollárik