Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Absolut prožívá snový vstup do soutěže, v úterý bude na ČT Sport!

 
pondělí, 18. října 2021, 20:29

Futsalový klub Absolut Černý Dub prožívá vydařený vstup do 2. Futsal ligy západ. V dosavadních 4 odehraných kolech si připsal 3 výhry a 1 remízu a s 10 nasbíranými body je na 2. místě za doposud stoprocentní Krupkou, vedle níž zůstává jediným neporaženým týmem! Suverénní vstup „nováčka“ do soutěže neunikl pozornosti médií a v úterý tak bude manažer Absolutu, Radim Staněk, jedním z hostů Studia Futsal na ČT Sport!

V 1. kole této sezony se Absolut představil 24. září 2021 ve Sportovní hale v Českých Budějovicích stále coby „nováček“ (loňskou, pro Absolut, premiérovou sezonu ve 2. lize ukončila po 3 odehraných kolech pandemie – pozn. redakce) Boce Chotěboř, celku z Vysočiny. Ačkoli na tabuli svítilo poločasové skóre 3:5, mj. zásluhou čtyřbrankového Paseckého slavil historicky první druholigovou výhru v poměru 7:6 Absolut.

O týden později zajížděli jihočeští futsalisté do Plzně, na palubovku tamního Jeriga, kde domácím oplatili loňskou porážku a odkud si po výsledku 1:5 (1:1) odvezli zpět do Českých Budějovic historicky první venkovní 3 body. V rámci 3. kola čekala Absolut cesta do dalekého Turnova. Tu však na sobě černodubští nedali znát a domácí Dalmach deklasovali 0:7. Před výkonem hostí smekl pro svazový web i předseda TJ FC Dalmach Aleš Krejčík: „Hráči Absolutu nás přehráli ve všech herních činnostech. Nikdo nás na domácí palubovce už dlouho takto nepřehrál jako právě hráči Černého Dubu.“

První ztráta tak přišla až v pátečním domácím utkání proti pražským Wizards. Proti velice kvalitnímu a futsalovému soupeři se v utkání hraném v duchu fair-play zrodila spravedlivá remíza 4:4, kterou režíroval hattrickem Kadlec. Absolut se tak momentálně nachází v průběžné tabulce na 2. místě. Spolu s lídrem soutěže, Bocou Juniors Krupka, zůstává jediným týmem, který ještě nepoznal hořkost porážky. S pouhými 11 inkasovanými brankami se navíc pyšní nejlepší obranou soutěže.

Vydařený vstup do soutěže neunikl pozornosti médií. Manažer Absolutu Radim Staněk byl pozván do futsalového večera na ČT Sport, který se koná již toto úterý se začátkem od 19:00 hod na HbbTV a webu ČT Sport. Vedle Radima Staňka budou dále hosty moderátora Jana Pěrušky Tomáš Neumann, trenér české futsalové reprezentace a Daniel Kolman, generální manažer SFČ

Tisková zpráva | Foto Jerigo Plzeň
 


 

Reklamní sdělení

Reklama