Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov odehrál proti rezervě Táborska poločas snů a naplno bodoval

 
pondělí, 18. října 2021, 18:50

Jankov - Fotbalisté Jankova odehráli v duelu 12. kola krajského přeboru proti Táborsku B výborný první poločas a díky třem gólům v prvních pětadvaceti minutách vyhráli 3:0.

"První poločas byl z naší strany určitě ten nejlepší, který jsme v probíhající sezóně mohli od zelenobílých vidět," souhlasí vedoucí mužstva SK Jankov Petr Maxa. Za prvních pětadvacet minut nastřílel Jankov svému soupeři tři branky a zbytek zápasu v klidu dohrál k tříbodovému zisku. Hosté úvod zápasu nezachytili a i přes zlepšený výkon ve druhé části zápasu jim skórovat v Precis aréně nebylo dopřáno. Jankovští po druhé výhře v řadě bez inkasované branky v tabulce stoupají vzhůru.

Hned ve 2. minutě narýsoval krásnou přihrávku mezi hostující zadáky Kroneisl a zakončujícího Sypala připravil od brzké branky včasným vyběhnutím gólman Lukeš. Přesto Táborsko záhy inkasovalo. V 9. minutě po zisku míče na útočné polovině zakombinoval Voráček s Kollárem a na konci úspěšné akce byl zakončující hroťák Petr Klíma – 1:0.

Aktivita byla nadále na domácích kopačkách a další radost přišla ve 22. minutě. Marek Kroneisl od postranní čáry zakroutil ze standardní situace míč tak geniálně, že ten nikým netečován skončil na zadní tyči až v síti – 2:0. Za další tři minuty vykopl míč Komárek, Klíma vyhrál první hlavu, Kollár druhou, za obranu si zaběhl Antonín Sypal a pro hosty to vypadalo hrozivě – 3:0. Ve 32. minutě se pokusil o snížení lišáckou střelou z uctivé vzdálenosti Škrleta, ale Komárka nepřekvapil. O pár minut později se musel činit Lukeš. Po pěkné a rychlé akci Voráčka s Klímou měl dobrou palebnou pozici Lovička, leč gólman Táborska jeho střelu nohou vyrazil.

Jestliže za první poločas zaslouží domácí fotbalisté podtrženou jedničku, za tu druhou už nikoliv. Slušně řečeno, Jankovští zvolili herní režim zvaný „údržba“. Na druhou stranu nelze opomenout dobrý výkon hostujících mladíků. Ti v žádném případě zbraně nesložili a i za nepříznivého stavu se snažili vrátit hostující tým do hry.

V 53. minutě po rohu Činčary hlavičkoval z dobré pozice nad branku Zeman. O chvilku později podnikli útočný výpad Kollár s Kočerem, jenž šikovně přeloboval Lukeše, avšak gólovou radost mu zhatil Fišer, jenž míč směřující do opuštěné branky na poslední chvíli odkopl do bezpečí. V 59. minutě se do největší šance Táborska dostal Škrleta, ale svůj velmi dobrý výkon gólem nekorunoval, protože jeho sólo Komárek zneškodnil.

Více aktivity jednoznačně vykazovali hosté a ve slušné podívané je nepřibrzdilo ani školácké vyloučení zkušeného Radka Voneše, jenž zcela zbytečně mimo hru atakoval Bendu a na pokyn asistenta rozhodčího obdržel červenou kartu. Z následného přímého kopu Kollár zamířil zhruba metr vedle. V závěru mohli do otevřenější obrany přidat další góly domácí. V 83. minutě si po Mizerově
sklepnutí navedl balón do střelecké pozice Voráček, mířil pěkně k tyči, ale Lukeš konečky prstů vyrazil na rohový kop. V 90. minutě vyslal dlouhým nákopem Mizera do šance Kočera, jemuž samotné zakončení nevyšlo dle vlastních představ a Lukeš si díky tomu připsal další povedený zákrok. Výhru Jankova lze označit za zcela zaslouženou.


SK Jankov – FC MAS Táborsko “B” 3:0 (3:0)

Branky:
9. Klíma, 22. Kroneisl, 25. Sypal. ŽK 3:1 (Beránek, Kollár, Fajtl – Brabec). ČK 0:1 (66. Voneš). Rozhodčí: Peterka Marek – Klátil Michal, Kollmann Jaroslav. Delegát: Třeštík Petr. Diváků: 108.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:8

SK Jankov: Komárek – Řehoř, Fajtl, Lošek, Beránek – Sypal, Kroneisl (62.
Benda), Voráček, Kollár, Lovička (46. Kočer) – Klíma (77. Mizera)

FC MAS Táborsko “B”: Lukeš – Kabeš (82. Koblasa), Mácha, Fišer, Voneš – Ott,
Jansa, Brabec, Činčura – Škrleta, Zeman (74. Marcolla).

Nejlepší hráči: Fajtl – Škrleta 
Napsal(a) SK Jankov | Foto SK Jankov