Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Roudné loupilo v Klatovech, ostatních se držela smůla

 
čtvrtek, 27. dubna 2017, 17:54

Dvaadvacáté vystoupení divize A moc lichotivých výsledků z pohledu jihočeských zástupců nepřineslo. Čížová se marně snažila prolomit obranný val třetího Motorletu Praha a musela přijmout první domácí porážku. O nepřízni rozhodčího Štefana raději nemluvit... Ani v Klatovech to neměli Roudenští jednoduché. Oba trenéři Malše byli sudím vykázáni z lavičky. Tři body ale putovaly k Malši. Proměňování šancí trápilo v záchranářském souboji hráče krumlovského Slavoje a smůlu po nastřelené ruce si vybral Jankov, neboť Doubravka vstřelila z penalty jediný gól zápasu.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 22. KOLE DIVIZE A

Sokol Čížová – FK Motorlet Praha 0:1 (0:1)           

Gól: 5. Měska. Rozhodčí: Štefan – Machýček, Navrátilová. Delegát: Sádovský. ŽK: 4:3 (Nečas, Novák, Janda, Jirouš – Lukič, Měska, Kučera). Diváků: 100.

Čížová: Satrapa – Pohnán (82. Zikmund), Novák, Rozhoň, Held – Zahrádka, Dvořák, Polodna, Nečas. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: celý tým.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Po celý zápas jsme měli převahu, ve druhé půli dokonce drtivou a zasloužili jsme si vyrovnat. Trefili jsme břevno, měli řadu standardek a bylo tam několik závarů před hostující brankou. Ale nebylo nám přáno. Kluci odevzdali maximum, bojovali až do konce, nemůžu jim nic vytknout. Motorlet má dobrou obranu, inkasuje jen minimálně, a byl šťastnější. Náš náskok na Motorlet se sice snížil na čtyři body, ale nevěřím tomu, že by do konce soutěže už neztratil.“


FC Rokycany – FK Slavoj Č. Krumlov 3:2 (2:1)    

Góly: 1. Cibula, 41. Černý, 71. Končal – 32. Carda, 70. Novák. Rozhodčí: Šulcová - Šťastný, Krupa. Delegát: Martinec. ŽK: 2:2 (Procházka, Černý – Svoboda, Dudák). Diváků: 121.

Č. Krumlov: Votýpka – Kabele, Dudák, Svoboda, Mravec – Persán, Novák, Wagner (67. Neckář), Tůma – Carda (83. Švec), Beránek. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: celý tým.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Vypracovali jsme si dostatek příležitostí, abychom rozhodli zápas ve svůj prospěch. Chybí nám hráč, který by dokázal naše šance zúročit. Na druhou stranu pak lacino inkasujeme a draze za to platíme. Když už jsme aspoň vyrovnali, tak si necháme dát vzápětí třetí gól. A když jsme třikrát inkasovali, měli jsme dát šest gólů. Šance na to byly. Škoda ztracených bodů. Za předvedený výkon musím pochválit celé mužstvo. Jedeme dál, budeme bojovat až do konce. Teď nás čeká těžký soupeř v podobě prvních K. Varů.“


SK Klatovy 1898 – Malše Roudné 1:2 (0:1)

Góly: 57. Lucák – 40. Píša, 73. Průcha. Rozhodčí: Nehasil – V. Štěrba, M. Štěrba. Delegát: Bláha. ŽK: 3:1 (Rybák, Dolanský, Kotrba – Markytán). Diváků: 120.

Roudné: Hřebejk – Kössl, M. Otepka, Průcha – Růžička (87. Kořínek), Tušer, O. Otepka (93. Vogl), Lerch, L. Vávra (67. Samek) – Píša, Markytán (90. Vodák). Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: celý tým.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Před čtrnácti dny vyloupil Klatovy Krumlov, takže bylo jasné, že se na další Jihočechy domácí pořádně připraví. To budilo respekt. Ale kluky musím pochválit, rvali se od začátku a všichni máme radost, že se nám konečně podařilo prolomit prokletí deseti venkovních zápasů bez výhry. Jsem moc rád, že se střelecky prosadil Píša, potřeboval to. Myslím, že by se tyhle vydřené body mohly a měly pozitivně projevit hlavně v koncovce i v dalších zápasech. Příští hrajeme v sobotu doma s Admirou již od 13.30 hodin.“


SK Senco Doubravka – SK Jankov 1:0 (1:0)

Gól: 45. (pen.) Peterka. Rozhodčí: Talpáš – Jati, Tvrdík. Delegát: Doubek. ŽK: 2:2 (Dvořák 2 – Bürger, Fajtl). ČK: 1:0 (Dvořák). Diváků: 150.

Jankov: Hejníček – Fajtl, Kroneisl, Popelka (50. Šebelka), Zajíc – Bürger, Maršán, Kollár, Rytíř (87. Jirkovský) – Voráček (68. Mužík) – Smékal (82. Maurer). Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: Kroneisl, Maršán.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Nebyl to pro nás ideální týden, po velikonočních svátcích to na nás padlo, nějaká viróza a hráči se na trénincích tak nějak střídali, někteří jen v pátek, Sedlic a Lošek vůbec nejeli, stejně jako Beránek s Pancířem nebyli schopni k utkání nastoupit, navíc v průběhu zápasu odstoupil pro zranění třísel i další stoper Popelka. Možná i to mohl být důvod, proč jsme neměli v závěru více sil na zvrat. Prali jsme se ale do samého konce, v některých momentech nám chybělo více kvality a zkušeností. Prohrát brankou z penalty v poslední vteřině první půle je možná kruté, ale jdeme dál, domácí jsme drželi poměrně zkrátka a jako první jsme si vytvořili vyloženou brankovou příležitost my. Tu jsme bohužel neproměnili a trochu nešťastně odehraná situace v našem vápně skončila nastřelenou rukou a zmíněnou penaltou. Doubravka potvrdila, že je kvalitním, velmi fotbalovým týmem a takový nás čeká i nyní doma, kdy přivítáme celek z Čížové hrající o čelo tabulky.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha - TJ Sušice 1:0 (0:0), 78. Hrabák, MFK Dobříš - FK Ostrov 5:2 (1:0), 57. a 78. Junek, 22. vlastní, 47. Talůžek, 64. Šrain - 52. Rašman, 82. Vrba, FK Admira Praha - FC Viktoria Mariánské Lázně 3:0 (0:0), 46. Kurek, 60. Mošna, 88. Jackl, TJ Tatran Sedlčany - 1.FC Karlovy Vary 2:4 (1:2), 33. Soldát, 84. Senft - 36., 42. a 68. (pen.) Dřížďal, 91. Krlička.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle