Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vodňany ukončily pětizápasovou šňůru bez výhry v Nové Vsi

 
úterý, 12. října 2021, 18:03

Nová Ves - Zápas 9. kola I. A třídy svedl týmy z prostředku tabulky. Zatímco domácí Nová Ves chtěla zapomenout na minulý zápas v Mirovicích, hosté z Vodňan zase na prohraný domácí zápas se Semicemi a sérii bez vítězství.

Utkání bylo svižné, obě mužstva chtěla vyhrát. Domácí začali velmi dobře a byli dlouho lepším týmem. Vodňany ale postupně získaly více ze hry a hlavně byly z mála šancí více produktivní.

Ale hned na začátku utkání se dostal po centru Vogla k míči novoveský Graman a svou střelu uklidil do sítě za brankáře Váverku - 1:0. V 19. minutě měl na kopačkách zvýšení skóre Pech, který ale dvěma střelami zblízka vodňanského gólmana nepřekonal. V tuhle chvíli by to bylo o dvě branky a domácím by se hrálo o mnoho klidněji, i když byli lepším týmem.

Po úniku Vodňanských ve 30. minutě a centru přišla střela Kukly na zadní tyč, kterou si ale nešťastně tečoval do vlastní brány Trejbal - 1:1. Od této chvíle již byli hosté lepší, zatímco domácím se přestalo v obraně dařit. To potvrdil další gól z 35. minuty, který byl zřejmě také tečovaný a za bezmocného Bartizala jej uklidil Píša - 1:2. Hroznou desetiminutovku pro Novou Ves zakončil třetím a opět tečovaným gólem z přímého kopu Volmut - 1:3. Domácí od pohromy a dalšího gólu po přímém kopu Lorence zachránilo břevno.

Do druhého poločasu nastoupili Novoveští s cílem otočit průběh zápasu a hned od začátku byla jejich snaha vidět. Jenže v tu dobu se již hrálo vyrovnané utkání a Vodňanští nechtěli o svůj náskok přijít. Šance se střídaly na obou stranách, ale další a rozhodující gól dali hosté v 70. minutě, kdy si míč po autu převzal Bína, prošel s ním až k velkému vápnu a střelou do růžku novoveské brány nedal Bartizalovi šanci zasáhnout - 1:4.

Domácí se nechtěli s tímto stavem smířit a stále se hnali ke vstřelení branky. To se jim povedlo v 76. minutě Tomášem Novákem, který zamířil z první přesně k tyči - 2:4. Novoveští hráči to ještě nevzdávali a chtěli snížit na rozdíl jednoho gólu, aby si vynutili závěrečný tlak a získali z utkání alespoň bod za remízu.

To se jim ale nepodařilo a v 88. minutě ještě jednou lovili míč ze své sítě. Míč převzal na půlce hřiště vodňanský Lorenc a prošel s ním přes tři obránce, když potom střelou k tyči zakončil účet utkání na konečných 2:5. To už byl na hřišti střídající trenér Vodňan Jaromír Plocek, který byl na začátku celé akce.

Utkání dobré úrovně, v němž se domácí snažili, nehráli špatně, totéž lze říci i o týmu Vodňan, který ale své velké šance dokonale využil ke skórování a zaslouženě zvítězil.

TJ Nová Ves – FK Vodňany 2:5 (1:3)

Branky: 4. Graman, 76. T. Novák – 30. Kukla, 35. Píša, 41. Volmut, 70. Bína, 88. Lorenc. Rozhodčí: Náprava – Talíř, Kollárik. DFA: M. Urban. ŽK: 3:2 (Graman, Vogl, Boháč – Píša, O. Benedikt). Diváků: 65.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Petr Lexa