Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice odčinila domácí porážku a zabodovala v Netolicích

 
úterý, 12. října 2021, 17:07

Po domácí prohře s Roudným zavítali Kapličtí na hřiště posledních Netolic, kde chtěli domácí bodovou ztrátu nahradit. Na body ale pomýšleli i Netoličtí. Hostující trenér Ginzel musel před zápasem řešit rébus, kdo nahradí v útoku Gutheise s Pálem, kteří minulé utkání nedohráli kvůli zranění. Do sestavy se po nemoci vrátil Pastier a s ním v útočné dvojici nastoupil kapitán béčka, zkušený Petr Janura. V brance Netolic se objevil disciplinární komisí omilostněný Lukáš Varyš.

Spartakovci měli doslova snový nástup do zápasu. Už ve čtyřicáté vteřině se totiž ujali vedení. Domácí měli vhazování na své útočné polovině, míč vybojoval Faltus pro Aibla, následovala přihrávka na střed hřiště na Januru, který přesným pasem oslovil Erika Pastiera, který se dokázal dostat na balón přes bránícího Urbana, pronikl do vápna a přízemní střelou dokázal překonat Lukáše Varyše – 0:1. Kaplický dorostenec se tak dočkal prvního gólu mezi dospělými v mistrovském utkání.

Vstřelený gól hosty povzbudil, a i v dalším průběhu byli Spartakovci nebezpečnějším týmem. V páté minutě se k provedení přímého kopu postavil kapitán Gondek, střelu k pravé tyči si Lukáš Varyš pohlídal. Ve třinácté minutě se pak hosté dostali do přečíslení, které však ztroskotalo na nepovedené finální přihrávce. O několik minut později Faltus našel Januru, který se dokázal uvolnit, střela po zemi skončila v rukavicích připraveného gólmana.

Z protiútoku se do prvního vážnější ohrožení soupeřovy svatyně dostali i domácí. Zpoza šestnáctky ke střele napřáhl Daniel Andres, tečovaná rána skončila nad břevnem. Ve 21. minutě podržel svůj tým brankář Varyš. Štrbačka na pravé straně vybojoval zdánlivě ztracený míč na Plojharovi, posunul jej Divokému, který zpětnou přihrávkou našel ve vápně nepokrytého Januru, umístěnou střelu k pravé tyči dokázal brankář Netolic vytáhnout na rohový kop.

Obraz hry se neměnil, aktivnějším týmem byli stále hosté. Ve 25. minutě se za vápnem dostal k odraženému míči Faltus, táhlá tvrdá rána skončila těsně nad břevnem netolické svatyně. Po půlhodině hry byl u odraženého míče dříve opět kaplický hráč, přízemní tvrdou ránu vyslal Kuchař, Varyš míč za svá záda nepropustil. Domácí se připomněli až čtyři minuty před pauzou. Po zisku míče si našel prostor k zakončení Lukáš, ale jeho zakončení postrádalo přesnost.

A jak první poločas začal, tak i skončil, tedy gólem v domácí brance. Kapitán Gondek před vápnem vybojoval míč, posunul jej Janurovi a pokračoval směrem k netolické bráně, Janura mu přihrál ideálně do gólové pozice, Gondek ovšem mířil pouze do vyběhnutého Varyše, ale Robert Daniel pohotovou dorážkou pod břevno navýšil vedení hostů – 0:2.

I úvod druhého dějství přinesl gól, tentokráte z něj však větší radost měli Netoličtí příznivci. Po rohovém kopu z levé strany se na přední tyči Schneider na centrovaný balón nedostal přes hradbu těl, míč propadl k Filipu Rokůskovi, který míč poslal do branky – 1:2. Vstřelený gól domácí povzbudil a chvíli na to pálil zpoza vápna zkušený Baloušek, Schneider střelu vyrazil.

S přibývajícími minutami se ale zápas vracel do kolejí vyjetých v prvním poločase. Napomohla tomu situace ze šedesáté minuty. Střídající Vávra našel přesným pasem na polovině hřiště Januru, ten uhrál balón proti Urbanovi, dokázal se kolem něj obtočit a přesným pasem vyslal nastartovaného Erika Pastiera, který se dokázal dostat na balón a v tváří tvář gólmanovi nezaváhal – 1:3.

V 69. minutě mohl korunovat povedený návrat do sestavy áčka Petr Janura. Na pravé straně vybojoval míč Daniel, zatáhl jej do vápna, centrem hledal na zadní tyči právě Januru, který ve skluzu na míč dosáhl, ale mezi tři tyče jej nasměrovat nedokázal. Čtvrthodinu před koncem střílel netolický Jakub Varyš nad bránu Spartaku. Chvíli na to mohli hosté postupovat z poloviny hřiště dva na osamoceného gólmana Lukáše Varyše, ale nepřesná nahrávka je o tuto možnost připravila.

Ve zbývajících minutách se již žádná vážnější příležitost neurodila. Po minulém domácím nezdaru dokázali spartakovci zcela po zásluze odvézt všechny tři body ze hřiště posledního celku tabulky.

1. FC Netolice – TJ Spartak Kaplice 1:3 (0:2)

Branky: 46. Rokůsek – 1. a 60. Pastier, 45. Daniel. Rozhodčí: Landík – Pravda, Heinzl. ŽK: 2:4 (Plojhar, Rokůsek – Divoký, Faltus, J. Smolen, Vaniš). Diváků: 75.

Netolice: L. Varyš – Malík, Urban, Lukáš, Plojhar - Skála (81. Vlášek), Baloušek, Andres, Rokůsek (73. Pivoňka) - J. Varyš, Fux. Trenér R. Varyš.

Kaplice: Schneider – Aibl, Janoušek, Kuchař, Gondek (57. T. Vávra) - Štrbačka (65. Vaniš), Faltus, Divoký, Daniel - Janura (81. J. Smolen), Pastier (77. F. Štěpánek). Trenér Ginzel.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Jan Klein