Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov nepřipustil drama a odvezl ze Sezimova Ústí povinné body

 
pondělí, 11. října 2021, 15:56

Sezimovo Ústí - Jankov zvládl roli favorita na hřišti předposledního Sokolu Sezimovo Ústí. V podprůměrném utkání vstřelil tři branky, dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci a několikrát ztroskotal na gólmanu Vanýskovi. Do tabulky krajského přeboru přidal tři body a poskočil na jedenácté místo.

V hodně mizerném úvodu zápasu bylo na dlouhou dobu nejzajímavějším momentem nezaviněné zranění hostujícího Honnera, který musel pro těžký výron v kotníku střídat už po třinácti minutách hry. Vážnější vzruch nastal až ve 21. minutě po střele Hladíka z voleje, ale odvážnému pokusu chyběla přesnost.

Jankovští se rozjížděli hodně pozvolna, ale po půlhodině hry převzali otěže zápasu pod svoji taktovku. Kollárovu střelu směřující pod břevno stačil Vanýsek ještě vytáhnout na rohový kop. Ve 38. minutě vymyslel před pokutovým územím šikovnou přihrávku Voráček, Martin Kollár si naběhl za záda domácích obránců a mezi nohami Vanýska vstřelil úvodní branku – 0:1.

O dvě minuty později chyboval v rozehrávce Brůžek, Benda předal míč Kollárovi, jenž se dostal do nadějné možnosti, ale Vanýsek jeho pokus levačkou vyrazil na roh. I přes značnou územní převahu Jankov do poločasu žádnou jinou branku nepřidal.

Úvodní pětiminutovka druhého poločasu patřila Sokolu, který si vytvořil i jednu šanci na vyrovnání. Po centru Podroužka měl gól na hlavě Říha, avšak míč poslal necelý metr nad Komárkovu branku. Od 50. minuty se zase hrálo podle not ve fialovém hrajícím hostům. Silnou pasáž nastartoval průnik Řehoře a nepřesné zakončení Kroneisla. O minutu později se do zakončení dostal Lošek, míč se otřel o tyč. V 53. minutě si zopakovali gólovou akci Voráček s Kollárem, jen v opačném gardu. Kollár z pravé strany namazal na vápno Lukáši Voráčkovi, jenž dokázal ne příliš prudkou střelou překonat Vanýska – 0:2.

V 55. minutě po Kollárově nákopu sklepl Kroneisl míč Bendovi, který svou velkou šanci promarnil. V 62. minutě přišel dobrý míč z pravé strany od Lovičky, zakončující Kroneisl nepropálil Vanýska, který se blýskl skvělým zákrokem. Domácí gólman se činil za další dvě minuty, když jeho protějšek Komárek dlouhým výkopem vyslal do úniku Sypala, ale ten si na Vanýskovi vylámal zuby. Sypal dobře chytajícího Vanýska nepřekonal ani v další příležitosti, kterou mu připravil střídající Mizera. Sám Mizera se mohl zapsat mezi střelce čtvrt hodiny před koncem, kdy ho přesným centrem našel Kollár, ale opět dobře zasáhl Vanýsek.

Sokol se předvedl v 78. minutě přízemní střelou Bartáčka, ale ta díky zásahu Komárka snížení neznamenala. Více zaváněl gólem útok Jankova o chvíli později. Kočer z levé strany našel v pokutovém území Voráčka, jehož střela skončila na břevně domácí branky. Finální skóre upravil v poslední minutě Pavel Mizera, jehož za domácí zadáky vysunul Lošek, Mizera obešel Vanýska a do prázdné branky pečetil jankovské vítězství – 0:3.

TJ Sokol Sezimovo Ústí – SK Jankov 0:3 (0:1)

Branky: 38. Kollár, 53. Voráček, 90. Mizera. Rozhodčí: Dunovský - Krčín, Kollmann. Delegát: Bicek. ŽK: 3:0 (Říha, Škarda J., Barteska). Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:7. Diváci: 60.

S. Ústí: Vanýsek – Škarda J., Pavelka, Brůžek, Sazma (46. Prokeš) – Škarda V., Podroužek, Říha, Trantýr (69. Bartáček), Hladík – Hoffmann.

SK Jankov: Komárek – Fajtl, Honner (13. Lovička), Lošek, Schönbauer – Řehoř, Voráček, Kroneisl (82. Beránek), Kollár, Sypal (79. Kočer) – Benda (58. Mizera).

Nejlepší hráči: Vanýsek – Lošek, Kollár.

Napsal(a) SK Jankov | Foto SK Jankov