Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tahák divize neměl vítěze. Lom poprvé neskóroval, gól nedaly ani Přeštice

 
neděle, 10. října 2021, 18:24

Fotbalisté Lomu mají za sebou těžké dva zápasy s hlavními rivaly v boji o prvenství v divizi. Po porážce v Českých Budějovicích s Dynamem B hostili doma s Přešticemi a rozešli se smírně 0:0. Z šesti možných bodů tak Sokol vydoloval ze dvou důležitých utkání jen jeden.

Trenér Marek Císař však rozhodně nemá důvod mít poraženeckou náladu a situaci hodnotí střízlivě. „S bodem musíme být spokojeni, protože šlo o vyrovnaný zápas s minimem střel směřovaných na bránu. Bylo to bojovné utkání a remízu považuji za spravedlivou,“ zhodnotil sobotní duel s Přešticemi trenér Lomu Marek Císař.

Jedinou šanci, ze které mohl padnout gól, si na konci prvního poločasu vypracovali domácí. David Neužil hlavičkoval po přetaženém centru na zadní tyč z malého vápna, bránu však netrefil. „Měl těžkou pozici, přesto se to ale dalo zakončit lépe,“ okomentoval jedinou brankovou příležitost Císař.

Stínem tvrdě hraného zápasu byla zranění na obou stranách. Do druhého poločasu už nenastoupil kvůli zranění přeštický Šmídl a pár minut před koncem odnesli zdravotníci na nosítkách domácího Martina Kučeru. „Bohužel nejsem schopen nyní říct, jak to s ním vypadá. Martin je v tuto chvíli na vyšetření v nemocnici a víc budeme vědět později,“ krčil kouč Lomu bezprostředně po utkání rameny.

Těsně před závěrečným hvizdem byl ještě vyloučen po druhé žluté kartě hostující Filip Vacovský. Slibnou standardku ale nerozehráli Lomští dobře.

Příští víkend čeká fotbalisty Lomu další těžký soupeř z čela tabulky. Sokol jede do Katovic, které doma ještě neztratily ani jeden bod. „Musíme se na ně dobře připravit a znovu podat kvalitní výkon, abychom si mohli nějaké body z Katovic odvézt,“ říká před příštím utkáním Marek Císař.

Sokol Lom – FK Robstav Přeštice 0:0

Rozhodčí: Drábek - Dujsík, Kvaček. ŽK: 3:4 (J. Chotovinský, Slavík, J. Rabiňák – Vacovský 2, Suchý, Beránek). ČK: 0:1 (94. Vacovský). Diváků: 290.

Lom: Matoušek – Janů, Slavík, J. Chotovinský, J. Rabiňák – Novák, Pfeifer, Kučera (87. Bosnyak), Grobár (46. Tsolakis) – Musiol, Neužil (46. Krušatins).

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař