Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Netolice zůstávají poslední, devět gólů v síti Nemanic

 
neděle, 10. října 2021, 10:10

Jihočeský kraj – Semice jasně přehrály Strunkovice a do neděle se posunuly na první příčku skupiny A, ale šlágr kola u Malše ovládly Trhové Sviny a vítězstvím 5:1 se posunuly do čela. Po delší době se radovaly z bodového zisku Vodňany, které zvítězily v Nové Vsi. Místo vyrovnané partie v Suchém Vrbném proběhla kanonáda Lokomotivy proti posledním Nemanicím, která se zastavila na stavu 9:1! Čtyřikrát skóroval 18letý Jakub Martinec. Po dvou porážkách zabral Kovářov, Dačice byly snadným soustem. Čtyři Dvory potvrdily dobrou formu, Bernartice udolaly trefou Filipa Krále tři minuty před koncem a vystřídaly je na druhém místě.

SKUPINA A

Nová Ves překvapivě prohrála na svém hřišti se zatím nevýraznými Vodňany.  V pohodě hrající Semice zdolaly bezpečně Strunkovice nad Blanicí, když dva góly zaznamenal Marek Valach a jsou v tabulce po sobotních zápasech na prvním místě. Prachatická rezerva vyhrála nejtěsnějším rozdílem nad Planou, jediný gól zaznamenal na konci první půlhodiny zápasu Jan Linhart.

Výhra na podzim výborně hrajícího nováčka z Mirovic snad už ani není překvapením. Ve Čkyni vyhráli o dva góly a jejich expříbramský kanonýr Matěj Štochl zaznamenal další dvě trefy. Za domácí korigoval výsledek ve třetí minutě nastaveného času Martin Chalupa. Poslední Netolice nestačili na Kaplici a na domácím trávníku jí podlehly. Za hosty zaznamenal dva gól Erik Pastier. V nedělních zápasech došlo určitě v jednom případě k velkému překvapení.

Favorit z Roudného inkasoval od Trhových Svinů na domácím trávníku „bůra“. Přispělo k tomu určitě i vyloučení Daniela Vogla v 66. minutě hry. V přesilovce totiž zaznamenali hosté tři góly a bezpečně rozhodli o své pro zasvěcené asi překvapivé výhře. Dva góly vsítil střídající Marek Chromčák. Předposlední Velešín přenechal všechny body soupeři z Vimperka. Po jednogólovém vedení v první půli přidali hosté ve druhé půli další tři branky. Z toho poslední dva v poslední desetiminutovce v průběhu pěti minut a zaslouženě vyhráli.

SKUPINA B

Kovářov zcela jasně přehrál Dačice i ve značně poskládané sestavě z hráčů rezervy. Tři góly vsítil kanonýr Michal Brůžek, dvakrát skóroval Rak. Druhé v tabulce Bernartice nešťastně prohrály se Čtyřmi Dvory na jejich trávníku. Hosté drželi celý zápas bezgólovou plichtu, avšak čtyři minuty před koncem inkasovali jediný gól od Filipa Krále, smolně prohráli a klesli v tabulce o dvě pozice. Lokomotiva ČB si otevřela na svém stadionu střelnici a smetla devíti góly nemanické borce, kteří jsou v tabulce na posledním místě. Čtyři góly vítězů zaznamenal osmnáctiletý Jakub Martinec, dva připojil Tomáš Choutka.

Ševětín neuspěl v domácím prostředí a s dalším týmem horní poloviny tabulky Lokomotivou Veselí nad Lužnicí prohrál po bezbrankovém poločasu. Nejprve si dal po hodině hry vlastňáka Lukáš Chovanec a výsledek jistil čtvrt hodinky před závěrem zápasu hostující Matěj Ježek. Lišov o gól přehrál Slavii České Budějovice, po vyhrané první půli domácí odskočili do třígólového náskoku, za hosty pak přišly dvě korekce výsledku. Vyrovnání skóre zápasu se jim přes velkou snahu již nepodařilo.

Chýnov nakonec otočil výsledek s Meteorem Tábor, když po první půli prohrával o gól zásluhou Vojtěch Sedláčka. Domácí nakonec vyhráli o dva góly výsledek jistil gólem ve třetí minutě nastaveného času Daniel Havlík. Hluboká nad Vltavou měla hodně práce s předposlední Novou Včelnicí, které to na jaře zatím moc nekope. Vyhráli však bezpečně, když hosté skóre korigovali dvěma trefami v rozmezí šesti minut v poslední desetiminutovce zápasu.


VÝSLEDKY 9. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Nová Ves – FK Vodňany 2:5 (1:3)
Branky:
4. Graman, 76. Tom. Novák – 30. Kukla, 35. Píša, 41. Volmut, 70. Bína, 88. Lorenc.
Rozhodčí: Náprava – Talíř, Kollárik. DFA: M. Urban. ŽK: 3:2 (Graman, Vogl, Boháč – Píša, Ond. Benedikt). Diváků: 65.

FC AL-KO Semice – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 4:0 (3:0)
Branky:
29. a 39. Marek Valach, 11. Šourek, 67. Pav. Keclík.
Rozhodčí: Mir. Pečenka – K. Kříž ml., Ryneš. ŽK: 1:1 (Marek Valach – Brych). Diváků: 70.

FK Tatran Prachatice B – SK Planá 1:0 (1:0)
Branky:
30. Linhart.
Rozhodčí: Cigáň – Rom. Mráz, Handšuh. Hráno bez karet. Diváků: 50.

SK Čkyně – SK Mirovice 1:3 (0:1)
Branky:
83. Chalupa – 43. a 71. Matěj Štochl, 57. Císař.
Rozhodčí: Jarolím – Průchová, K. Kříž st. ŽK: 2:2 (Mir. Miklas, Sýkora – Peterka, Císař). Diváků: 80.

1. FC Netolice – TJ Spartak Kaplice 1:3 (0:2)
Branky:
46. Rokůsek – 1 a 60. Pastier, 45. Rob. Daniel.
Rozhodčí: Landík – Pravda, Heinzl. ŽK: 2:4 (Plojhar, Rokůsek – Divoký, Faltus, Smolen, Vaniš). Diváků: 75.

TJ Malše Roudné – TJ Spartak Trhové Sviny  1:5 (0:2)
Branky: 64. Cepák – 74. a 79. Chromčák, 8. Kurali, 30. Ond. Hruška, 74. Šemro.
Rozhodčí: Vítek – Nedvěd, Bartůněk. DFA: Třeštík. ŽK: 6:2 (Vogl 2, Vikt. Kadlec, Neckář, Malý, Navrátil – Ond. Kolář, Tomek). ČK: 1:0 (66. Vogl). Diváků: 220.

FC Velešín – TJ Šumavan Vimperk  0:4 (0:1)
Branky: 9. Frček, 72. Vondrášek, 83. Málek, 88. Chvosta.
Rozhodčí: Náprava – Radek Šťastný, Cigáň. DFA: Tupý. ŽK: 3:2 (Šálek, Zimek, Pomije – Milan Sedláček, Vintr). Diváků: 65.


SKUPINA B

TJ ZD Kovářov – TJ Centropen Dačice 6:0 (4:0)
Branky:
29.(pen.), 39. a 57. Mich. Brůžek, 5. a 81. Rak, 41. Luk. Sedlák.
Rozhodčí: Tauber – Rom. Novák, Jiří Klimeš. ŽK: 2:1 (Rak, Vlna – Matěj Votava). Diváků: 80.

SK Čtyři Dvory – TJ Sokol Bernartice 1:0 (0:0)
Branky:
86. Filip Král.
Rozhodčí: Písek – Herzog, Juráň. ŽK: 3:3 (Hofmann, Čepička - trenér, Vajo – Pat. Brož, Pražma, Fedák). Diváků: 40.

TJ Lokomotiva České Budějovice – SK Nemanice 9:1 (4:1)
Branky:
1., 13., 66. a 72. Martinec, 63. a 87. Choutka, 2. Ond. Hladík, 42. (pen.) Kamiš, 88. Hrabica – 14. Václav Čapek.
Rozhodčí: Kovařík – Valeš, Barva. DFA: Jan Dvořák. ŽK: 0:1 (Mir. Novotný). Diváků: 100.

SK Ševětín – TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 0:2 (0:0)
Branky:
60. Chovanec (vlast.), 76. Ježek.
Rozhodčí: Mir. Vican ml. – Šimek, Svoboda. ŽK: 2:4 (Chovanec, Syrovátka – Pat. Fukal 2, Doležal, Hejl). ČK: 0:1 (70. Pat. Fukal). Diváků: 80.

SK Lišov – SK Slavia České Budějovice 3:2 (2:0)
Branky:
29. a 55. Bouchal, 42. Shýbal – 65. Slípka, 81. Bohůněk.
Rozhodčí: Valeš – Boček, Krejník. ŽK: 2:2 (Pechoč, Shýbal – Slípka, Hosnedl). Diváků: 120.

FC Chýnov – FK Meteor Tábor  3:1 (0:1)
Branky: 57. Dav. Král, 84. Rytíř, 90+3. Dan. Havlík – 15. Voj. Sedláček.
Rozhodčí: Ct. Novotný – Kocina, Bartoníčková. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 4:4 (Doubrava, Štrouf, Dan. Havlík, Jan Hruška – Löffler, Lachout, Kollárik, Dav. Fiala). Diváků: 115.

TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Nová Včelnice  5:4 (3:2)
Branky: 20. a 24. Jiří Funda, 59. a 64. Martin Škoda, 40. Pav. Hájek – 38. a 43. Tuček, 79. Matějka, 85. Lub. Šlapanský.
Rozhodčí: Brych – Leiš, Muzika. DFA: Hruška. ŽK: 2:5 (Jiří Funda, Křiváček – Horák, Hornát, Tuček, Dav. Jaroš, Pivko). Diváků: 80.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle