Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

ŽIVĚ: Zliv je jasným favoritem, zbraní Nových Hradů bude početný kádr

 
pátek, 8. října 2021, 09:02

Do konce podzimní části okresního přeboru zbývá odehrát ještě pět kol a s kamerou tentokrát navštívíme zajímavý duel mezi Zliví a Novými Hrady. Domácí patří mezi týmy, které se na jaře budou chtít poprat o postup do krajské I. B třídy. Tomu odpovídá i postavení Zlivi v tabulce, která je druhá, když na úplné čelo tabulky ztrácí pouhé dva body. Její sobotní soupeř Nové Hrady má o dvanáct bodů méně a nachází na opačném pólu tabulky, konkrétně na dvanáctém místě.

Zliv má za sebou šňůru šesti vyhraných zápasů v řadě a tu bude chtít doma proti Novým Hradům prodloužit. Alespoň podle papírových předpokladů jsou fotbalisté Zlivi jasnými favority. „Nic jiného než výhru nebereme, to ale neznamená, že Nové Hrady podceníme. Pohybujeme se však na vítězné vlně a v tom bychom rádi pokračovali, to je jasné,“ přijímá roli favorizovaného týmu trenér Zlivi Michal Rybák.

Že se zápas s Novými Hrady bude vysílat živě na internetu, ve Zlivi vítají. „My se jednoznačně těšíme. Myslím, že je to dobrý nápad, když se zápasy vysílají. Můžou je tak zhlédnout i fanoušci, kteří se na hřiště nedostanou,“ kvituje projekt Rybák.

Jak už jsme zmínili, Zliv bude na jaře patřit mezi týmy, které si to rozdají o celkové prvenství a tedy o postup do krajské soutěže.  Nic na tom nemění ani srpnová porážka na hřišti hlavního konkurenta Borku. „Prohráli jsme 2:4, byl to ale na okresní přebor velice kvalitní zápas,“ vrací se Michal Rybák k srpnovému šlágru.

I po porážce na Borku je však dál optimistou. „Postup zůstává naším cílem. Cesta k němu je v podstatě jednoduchá, když všechno vyhrajeme, budeme první,“ směje se kouč Zlivi.

Nové Hrady se dopředu nevzdávají

Karty jsou v sobotu odpoledne rozdány zdánlivě jasně, Nové Hrady ale rozhodně do Zlivi nepřijedou v roli obětního beránka. Novohradský fotbalový klub se může pochlubit tím, že vůdčími osobnostmi mužstva jsou právě mladí hráči. Ne všude je toto samozřejmostí. V mnoha jiných klubech na podobné úrovni naopak žehrají, že právě mladší ročníky je těžké k fotbalu přitáhnout.

To ovšem není příklad Nových Hradů a právě na mladíky bude ve Zlivi spoléhat jednatel TJ Nové Hrady Tomáš Dorotovič. „Pro nás je každý soupeř v roli favorita a i ve Zlivi můžeme jedině překvapit. K utkání pojedeme se šestnácti hráči, což bude zřejmě naše hlavní zbraň. Mezi nimi bude hodně běhavých dorostenců, kteří by mohli některé starší hráče Zlivi ulítat,“ přemítá před sobotním utkáním zástupce Nových Hradů.

Dorotovič však připouští, že hráči zřejmě budou v přítomnosti kamer poněkud nervózní. „Bojí se, že uvidí sami sebe, jak hrají,“ směje se novohradský činovník a pokračuje: „Ale těší se. Tedy přesněji řečeno, těší se příznivci Nových Hradů, kterým jsem řekl, že zápas uvidí na internetu,“ doplňuje. Na druhou stranu právě skutečnost, že se zápas bude vysílat živě, by mohla být podle Tomáše Dorotoviče pro mnohé hráče Nových Hradů motivací a kouč Martin Silmbrod by tentokrát nemusel mít jindy obvyklé potíže se sestavou.

Novohradští by rádi do konce podzimu své postavení v tabulce vylepšili a chtěli by se posunout alespoň do jejího středu. „Chceme dělat radost našim fandům, kteří naše domácí zápasy navštěvují v hojném počtu, a především doma chceme vyhrávat. Z venkovních zápasů by nám stačil i bod,“ prozrazuje plány na zbývajících pět kol Tomáš Dorotovič.       

 

Napsal(a) Michal Havelka