Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Opustil nás Václav Stulík, duše dříteňského fotbalu

 
čtvrtek, 7. října 2021, 21:49

Sportovní veřejnost vstřebává smutnou zprávu. Patriot fotbalu v Dřítni a srdcař Václav Stulík ve čtvrtek ráno zemřel. Bylo mu 72 let. Nemocné srdíčko náročnou operaci nevydrželo…

Asi málokdo by na fotbalovém Českobudějovicku neznal Vaška Stulíka… Vždy platil za férového chlapa, který co řekl, mělo nejen svou váhu, ale hlavně to platilo.

Fotbalem v Dřítni žil každý den, celý svůj život. Patřil do dříteňské generace hráčů, která v sedmdesátých letech minulého století zažila zlatou éru místního oddílu a slavila historické úspěchy.

V období 1973 – 1980 hrála TJ Dříteň bez přestávky v krajském přeboru. Na žebříčku soutěží zaznamenala strmý vzestup. Z nejnižší okresní soutěže postupovala každý rok až do I. A třídy, kde se zdržela dvě sezony a zamířila do krajského přeboru.

V ročníku 1975/76 dokonce Dříteň po podzimu přebor vedla a nakonec skončila pátá. Za dva roky si ještě o příčku polepšila a připsala si tak nejlepší umístění v historii. V té době byla po Dynamu ČB a Škodě ČB třetím nejlepším oddílem na Českobudějovicku! Václav Stulík byl na postu záložníka nepostradatelnou součástí úspěšného týmu.

Když pověsil kopačky na hřebík, vrhl se na trenérskou kariéru. V Dřítni postupně vedl všechna mládežnická družstva, k tomu přibral i muže. Vrcholem byla účast v A třídě.

Od roku 1970 se stal správcem útulného areálu v Dřítni a jeho vizitkou byl parádně střižený pažit jako kobereček. Řadu let provozoval hospůdku na hřišti. Posledních osm sezon zastával funkci předsedu klubu. Byl letitým členem krajské STK.

„Českobudějovický fotbal v něm ztrácí výraznou osobnost, bývalého výborného hráče a později obětavého trenéra, poctivého funkcionáře a hlavně skvělého člověka,“ prohlásil předseda OFS České Budějovice Libor Šolc.

Od řady kamarádů, osobností i klubů přicházejí reakce na sociálních sítích, které dokládají, jakého respektu a oblibě se Václav Stulík ve fotbalovém prostředí těšil.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Milan Šíma