Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 10. kole KP

 
středa, 6. října 2021, 21:09

Jihočeský kraj – V jubilejním desátém kole krajského přeboru byly mimořádně úspěšní hosté. Na své konto získali čtyři výhry a jednu bezgólovou remízu. Doma splnil povinnost vedoucí tandem Olešník s Č. Krumlovem, který hostil soupeře z chvostu tabulky. Strakonice udolaly Prachatice v derby dvou okresních měst gólem z trestného kopu v poslední minutě. V ostatních zápasech byly o mnoho spokojenější hostující celky. Byť to po prvních poločasech nevypadalo, Osek si odvezl jasnou výhru z Milevska (5:0) a Týn z derby v Jankově (5:1). K vidění byly dvě zahozené penalty ze strany domácích, více mrzela ta v podání čimelického Petříka.

Kompletní výsledky 10. kola krajského přeboru


FK Protivín – Jiskra Třeboň 0:1 (0:1)

Góly: 33. Bartoš. Rozhodčí: Brom - Albert, Mach. Delegát: Němeček. ŽK: 5:1 (Bečvář, Dan, Hrachovec, J. Vorel, Zb. Vorel – Průcha). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – Barbotkin (79. Říha), Vojta (30. Dan), Zb. Vorel, Zach (58. Nedvěd) – Kvasnička (46. Hrynevich), Bečvář, Štěpka (71. Urban), Jiskra, J. Vorel -  Hrachovec. Trenér M. Říha.

Třeboň: J. Skála - Bartl, Zavadil, Cimerhanzl, Bartoš - Radosta, Collin, Kubata, Týnavský (89. Matoušek) - Průcha, Franěk (69. Hromádka). Trenér P. Skála.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „První poločas se nám vůbec nepovedl, soupeř byl odvážnější a přesnější a výstavním gólem z 25 metrů šel po zásluze do vedení. Ve druhé půli jsme udělali několik změn, které oživily naši hru, vypracovali jsme si několik standardek, ale bohužel jsme z nich nic nevytěžili a jelikož nám vázla kombinace, ze hry jsme se k ničemu nedostali. A i když soupeř nedotáhl některou ze svých šancí, po zásluze vyhrál.“

Petr Skála (trenér Třeboně): „Vyhráli jsme nádherným gólem Bartoše z prvního poločasu. Trefil se krásně zdálky. Protivín je na tom podobně jako my a předtím dvakrát vyhrál, takže za tři body jsem opravdu rád. Kromě vstřeleného gólu jsme měli i další šance a skoro k ničemu jsme soupeře nepustili. Až v závěru zápasu Protivín těžil z velkého množství standardních situací a dostali jsme se pod tlak. Nakonec jsme to zvládli a hráčům musím poděkovat za bojovnost. Po delší době jsme vyhráli venku, navíc bez obdržené branky a o to víc mě to těší. Teď by to chtělo potvrdit v nedělním domácím utkání s Dražicemi. Je to další náš soused z vyrovnaného středu tabulky.“


TJ Dražice – SK Rudolfov 0:0

Rozhodčí: Žemlička - Lepič, Jevčák. Delegát: Vrzal. Bez karet. Diváků: 100.

Dražice: Baka – Pinc (81. Šimák), Studenovský (72. Mareš), Veselý, Novotný - D. Štecher, L. Stuchlík (79. Běhoun), J. Štecher, Turek (59. Bareš) – Hojdar, M. Stuchlík. Trenéři Hořejší a Kodad.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hajný, Prokeš – Kocina, Kovačič, Bláha (68. Keřka), Vejvar (90. Tušl), Janák – Sládek. Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: Baka - Hajný, Kovačič, celý tým.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „V dalším domácím zápase jsme chtěli vyhrát a dotáhnout se bodově na Rudolfov v tabulce. První poločas to byl boj převážně mezi velkými vápny bez nějakých vyložených gólovek. V druhé části jsme se snažili pro vítězství udělat maximum, ale bohužel nás opět zklamala koncovka, když ani z nejvyloženějších šancí jsme nedokázali skórovat. A když soupeř na tom byl podobně, tak z toho nemohlo být nic jiného než zasloužená bezgólová remíza, což je pro nás zklamání.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Na úvod musím říct, že se získaným bodem a navíc bez obdržené branky jsem spokojený. Od pátku jsme horkotěžko dávali dohromady sestavu, protože k dlouhodobě zraněným hráčům přibyl po minulém zápase Peiger a v týdnu ještě onemocněl Rampa. Do Dražic jsme tak nakonec odjeli pouze se 13 hráči. K dovršení všeho se ve 2. poločase při souboji zranil mladý Bláha, který skončil se zlomeným prstem na noze v nemocnici a bude chybět do konce sezony. První poločas byl vyrovnaný, obě mužstva si vypracovala po jedné větší příležitosti. Druhý poločas už jsme se spoléhali více na obranu, domácí měli územní převahu, zahrávali velké množství standardek, ale jedinou vyloženou šanci měli až po nastřeleném břevnu, kdy si s následnou dorážkou poradil brankář Teringl. My jsme naproti tomu nedokázali dotáhnout několik slibných situací, a tak zápas skončil z mého pohledu spravedlivou remízou.“


SK SIKO Čimelice – FC MAS Táborsko B 0:1 (0:1)

Góly: 12. Čapek. Rozhodčí: Votava - Kaštánek, Kollmann. Delegát: Kučera. ŽK: 3:1 (Mezera 2, Smetana – Jansa). ČK: 1:0 (81. Mezera). Diváků: 100. Domácí Petřík neproměnil penaltu.

Čimelice: Nosek – Rambous, Listopad, Pšenička, Hegenbart – Smetana, Káš (84. Hák), Maršík, Šťástka (63. Mezera) – Petřík, Říha. Trenér Smrčina.

Táborsko B: Zadražil - Lazarchyk, Fišer, Mácha, Voneš - Vozihnoj, Jansa, Miranda (87. Činčura), Kabeš (63. Ott) – Škrleta (73. Brabec), Čapek (90. Marcolla). Trenéři Jelen a Vesecký.

Nejlepší hráči: Nosek, Rambous – celý tým.

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Na hostech bylo vidět, že trénují podstatně častěji než my. Jsou silní s míčem, což předváděli po celý zápas. Myslím ale, že jsme nesehráli úplně špatné utkání a během 90 minut se střídaly pasáže, v nichž každý z týmů byl v poli aktivnější. My jsme inkasovali zbytečně po nepřesné přihrávce a naopak nevyužijeme výhodu penalty. Byl to zápas, který nebyl až na posledních deset minut bohatý na velké šance, ale naše tutovky Petříka nebo Káše jsme nevyužili. Naopak po zbytečném vyloučení jsme hráli vabank a soupeř měl v poslední desetiminutovce šance přidat druhý gól.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Do zápasu jsme vstoupili lépe, vytvořili jsme si nějaké šance a jednu z nich jsme po špatném odkopu domácího brankáře potrestali gólem. Za pár minut nás naopak podržel náš brankář Zadražil, když chytil penaltu. Druhou půli jsme si pohlídali, byli jsme lepší na míči a hubenou výhru  bezpečně uhlídali. Musím ocenit i soupeře, který se po celý zápas snažil hrát fotbal.“


FK Olešník – TJ Blatná 7:0 (2:0)

Góly: 25., 56. a 79. Lafata, 77. a 80. Toth, 21. Štěch, 62. Miklík. Rozhodčí: Panský - Němec, Krčín. Delegát: Tupý. ŽK: 1:2 (Heller – Hlaváč, Kůst). Diváků: 80. Domácí Maruška neproměnil penaltu.

Olešník: Miřátský – Rožboud (73. Rys), Kalášek, Miklík – Šíma (46. Beko), Lafata, Heller, Štěch, Maruška (39. K. Pícha) - Toth, Dudek. Trenér Chlumecký.

Blatná: Peroutka – F. Hrádek, Hlaváč, Sedláček (39. Bláha), Peleška (46. A. Hrádek) - Král, Vanduch, Kůst (85. Antoš), Říha (36. Jiřinec) - Prokopec, Šimůnek. Trenér Voříšek.

Nejlepší hráči: Lafata - Hlaváč, Vanduch.

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „S respektem k soupeři, jednoznačná a povinná výhra. V zápase jsme si vyzkoušeli jiné rozestavení. S prvním poločasem jsem nebyl úplně spokojený, nechtělo se nám běhat, druhý už byl lepší. Kluky musím pochválit za tento týden, ale už je třeba myslet na Osek.“

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Pouze v úvodu jsme drželi s favoritem krok, Král svoji velkou šanci zahodil, na druhé straně brankář Peroutka vytáhl jeden ze svých výborných zákroků. Ve 20. minutě už výborně kombinačně hrající domácí udeřili. Po naší ztrátě a pomalém návratu zpět na levé straně otevřel Olešník skóre. Za pět minut udeřil soupeř znova a zase zleva. Ve 28. minutě zneškodnil penaltu Maruškovi Peroutka. Po solidně odehraném poločasu přišla mezi 78. a 80. minutě a naprostém odevzdání třígólová smršť. Takže výsledkem je pro nás takový sarajevský atentát…“


FK Slavoj Č. Krumlov – Sokol Sezimovo Ústí 4:0 (1:0)

Góly: 31. a 59. Tůma, 87. Poláček, 90. Růžička. Rozhodčí: Žurek - Dunovský, Klátil. Delegát: Albrecht. ŽK: 0:1 (Bartáček). Diváků: 125.

Č. Krumlov: Š. Beránek – Švec, Kabele, Kuna – Strapek, Svoboda (24. Paráček), Novák, Tůma, Vávra – Růžička, Vaněk (82. Poláček). Trenér Domin.

S. Ústí: Vanýsek – Škrábek (39. Procházka), Prokeš, Trantýr, J. Škarda – V. Škarda, Říha (74. Bartáček), Podroužek, Hladík - Irsa, Hoffmann. Trenér Barteska.

Nejlepší hráči: Vávra, Tůma – Vanýsek.

Jiří Černý (asistent trenéra Č. Krumlova): „Domácí zápasy jsou jako přes kopírák. Dostaneme soupeře pod tlak a pak do plných se snažíme prosadit. Soupeř statečně vzdoroval, ale do půle inkasoval. Druhá půle byla ještě výraznější a přidali jsme další branky. Hosté se snažili přes brejky, avšak obrana jim moc šancí nedala. Hráčem zápasu byli Vávra a střelec dvou branek Tůma.“

Jakub Škarda (kapitán Sokola S. Ústí): „Domácí byli od začátku zápasu lepším týmem. My jsme byli zalezlí, chtěli dobře bránit a vyrážet do brejků. Asi čtyřikrát nebo pětkrát jsme se k nim dostali a dva z nich byly poměrně nebezpečné a mohly skončit gólem, ale netrefili jsme branku. Po poločase byl výsledek 1:0, ale ve druhé půli přidal soupeř druhý gól a zbylé dva jsme dostali až v závěru. Máme teď před sebou zápasy s Jankovem a v Protivíně a rádi bychom z nich něco získali.“


FK Junior Strakonice - Tatran Prachatice 3:2 (0:0)

Góly: 53. Krejčí, 80. Zelenka, 90. Rozhoň - 68. Babka, 87. (pen.) Pecka. Rozhodčí: Němec - Panský, Kaštánek. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Nosek, Linhart – Sova, Pícha). Diváků: 108.

Strakonice: Lízal – Šimek, Žáček, Rozhoň, Říha (85. Linhart) – Nosek, Benedikt, Zelenka (90. Míčka), Funda – Krýsl (84. Zahrádka) - Krejčí (90. Doležal). Trenér Cimrhanzl.

Prachatice: Pícha – Jar. Rauscher (65. Babka), Kupka, Pravda, Hušek - Jakub Rauscher, Hornát, Makoš, Sova (58. Pecka), M. Sedláček – Iliev (71. Kasík). Trenér Raušer.

Nejlepší hráči: Krýsl - Hornát, Iliev.

Jiří Cibulka (vedoucí týmu Strakonic): „Do poločasu stojí za zmínku jen tři šance. U domácích zahrozil z trestného kopu Rozhoň, za hosty dvakrát zahrozil M. Sedláček. Druhý poločas byl na brankové příležitosti mnohem bohatší. Po devíti minutách nás poslal do vedení Krejčí, hosté vyrovnali střídajícím Babkou, který využil zmatku v našem vápně. Utkání gradovalo v závěru. Po trestném kopu Rozhoně dal Zelenka na 2:1. Když už jsme pomýšleli, že vítězství udržíme, došlo v našem vápně k faulu a nařízenou penaltu hosté proměnili na 2:2. Jenže v 89. minutě hosté faulovali před vápnem a Rozhoň z trestného kopu trefil přesně a určil tak konečný výsledek 3:2.“

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Domácí na nás zvolili velmi defenzivní taktiku, kdy hráli v hlubokém bloku a spoléhali na standardní situace a rychlé brejky. V první půli jsme měli zápas vcelku pod kontrolou, ale dvě velké šance jsme nevyužili, což bylo pro vývoj zápasu klíčové. Ve druhé půli jsme bohužel udělali tři hrubé individuální chyby, které domácí potrestali a ač jsme dvakrát skóre dorovnali, třetí chyba nás stála definitivně všechny body. Je to velká škoda, protože zápas jsme si prohráli sami a ještě jsme přišli o dva klíčové hráče kvůli zranění a dvacet minut jsme museli dohrávat o deseti.“  


SK Jankov – FK Olympie Týn n/Vlt. 1:5 (1:3)

Góly: 4. (pen.) Schönbauer - 10. a 21. Štos, 53. a 86. Dobal, 25. T. Maxa. Rozhodčí: Vican - Polák, Přibyl. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:3 (Voráček - Mravec, T. Maxa, Dumbrovský). Diváků: 148.

Jankov: Komárek – Fajtl, Honner, Lošek, Beránek – Sypal, Voráček, Kroneisl (46. Řehoř), Kollár, Schönbauer (65. Kočer) – Mizera (56. Benda). Trenér Kadlec.

Týn: Kubík – Boček, Vařil, L. Maxa (84. Dvořák), Mravec – Stoklasa (81. Meidl), Dobal, T. Maxa, Hudeček, Dumbrovský – Štos (76. Mezera). Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: nikdo – Kubík, Dobal.

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Hned v úvodu utkání jsme se dostali do vedení, po kterém následovala obrovská šance, kterou jsme neproměnili. S vědomím toho, že v tomto duchu bude pravděpodobně probíhat celé utkání, jsme polevili na koncentraci, hosté po naší dětské chybě srovnali a misky vah se začali převažovat na stranu hostů, kteří utkání zaslouženě ovládli.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Do zápasu jsme vstoupily špatně, protože již ve 3. minutě jsme inkasovali branku z penalty po zbytečném faulu Mravce. Hráče to nepoložilo, ale naopak semklo a byli jsme to my, kdo převzal iniciativu utkání. Během 20. minut se nám podařilo zápas otočit dvěma brankami Štose a jednou T. Maxy. Do druhého poločasu jsme vstoupili vlažně, domácí nakopávali dlouhé balony za naši obranu a nám to dělalo problémy. Tlaku Jankova jsme odolali i zásluhou brankaře Milana Kubíka. Místo snížení si Štos s Dobalem vychutnali domácí zadáky a zvýšili na 4:1. Ve zbytku utkání měli domácí převahu, ale porážku již nezmírnili. Naopak, po rychlém brejku přidal Dobal pátou branku. Potřebovali jsme už bodovat naplno, proto si této výhry cením o to více.“


FC ZVVZ Milevsko – TJ Osek 0:5 (0:1)

Góly: 12. D. Říský, 54. Hoch, 58. Brabec, 75. J. Říský, 89. Maroušek. Rozhodčí: Albert - Žemlička, Lepič. Delegát: Eibl. ŽK: 0:3 (Kubiš, Krejčí, J. Říský). Diváků: 92.

Milevsko: P. Dvořák – Kálal, Barda, Pich (76. Velek), Marvan – Málek, Souček (83. Přibyl), Süsmelich (60. P. Novotný), Kortan – Kutil (60. M. Dvořák), Hadáček. Trenér Strnad.

Osek: Křížek - Brabec, Krejčí, Kubiš, Němeček – Čapek (78. Kinkor), Hoch, Šrámek, Sigmund – J. Říský, D. Říský (71. Maroušek). Trenér Mráz.

Nejlepší hráči: Marvan - Hoch, Kubiš, celý tým.

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „První poločas byl z naší strany hodně dobrý. Dle mého jsme mohli mít i výhodu pokutového kopu, ale nestalo se tak. Prohrávali jsme po střele k tyči 0:1. Ale druhé dějství na hřišti ukázalo zkušenost a vyzrálost hostů proti našim mladíkům a výsledek je, jaký je. Více asi nemá cenu hodnotit. Naše dvě tyče a šance ukázaly naší potenci.“

Josef Mráz (trenér Oseka): „I když Milevsko poslední tři kola prohrálo, tak v těchto zápasech špatně nehrálo. Dokazovalo to i v prvním poločase, kdy mělo míč častěji na kopačkách a poměrně dobře kombinovalo. Velmi dobře zahrávalo standardní situace, ale na ty jsme byli připraveni. My jsme dobře bránili a podnikali rychlé protiútoky, v nich nám ale scházela finální přihrávka. Do vedení jsme se dostali po pěkném uvolnění a střele D. Říského. O přestávce jsme si řekli, co je třeba zlepšit a povedlo se to na výbornou. Vstřelili jsme další čtyři branky a vzadu uhráli nulu. I když je výsledek jasný, domácí až do obdržení třetího gólu nehráli špatně.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák