Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenice si třetí výhrou v řadě s Vacovem pojistily čelní postavení

 
středa, 6. října 2021, 19:24

Lhenice - V bojovném utkání šlo o souboj po sedmém kole v tabulce prvních domácích Lhenic a druhého hostujícího Vacova. Lheničtí v případě výhry by čelní postavení obhájili, v opačném by je na první tabulkové příčce vystřídali Vacovští. Domácí plným bodovým ziskem první místo potvrdili, ač se stále potýkají pro zranění s velkou absencí hráčů a ke stabilizaci jejich sestavy zatím proto nedochází, hosté se prohrou ve velice vyrovnaném popředí tabulky posunuli až na šesté místo…

Vacovští vstoupili do utkání nabuzeni a jeho úvod se odvíjel za jejich herní převahy, v níž získali výhodu rohového kopu bez vážnějšího ohrožení branky domácích. Poté se hra vyrovnala, oboustranně se přelévala, aby v dalším hracím čase to byli domácí, co získávali herně navrch a jejich útočná zakončení byla nebezpečnější a častější.

Nejblíže k dosažení branky byli ve 13.minutě, kdy po rozehraném trestném kopu při závaru před gólmanem Láchou balón skluzem z malého vápna mezi tyče nedopravili, poté v 17.minutě z Trojanova centru zase P. Prenner před brankou „placírkou“ do sítě nezamířil a v následně týž hráč v obdobném postavení, tentokrát po centru Dom. Kiše, branku „přehlavičkoval“.

Dalších několik minut zase patřilo Vacovským, kdy nejprve ve 24. minutě domácí odvrátili od nich hrozící nebezpečí jejich brance, ale ve 27. minutě již gól inkasovali, který však pro „ofsajd“ nebyl uznán. Následně zase útočnou aktivitu převzal domácí tým. Mahák vyslal k zakončení Mrkvičku, s jeho málo razantní střelou si Lácha poradil. Běžela 33.minutě a lhenický J. Prenner rozehrál „trestňák“ dlouhým míčem za obranu na nabíhajícího Maháka, který jej hlavou usměrnil do sítě a poslal domácí do vedení – 1:0.

Hned po obdrženém gólu Vacovští odpověděli nebezpečným centrovaným stříleným balónem před gólmana Plojhara, co jej stačil „vyboxovat“ do bezpečí. Ve 38. minutě po narážečce domácích P. Prennera s Mahákem se míč dostal k nepokrytému Schönovi u levé tyče, ten ale branku Láchy zblízka přestřelil. Ve 39.minutě při presinku získal míč Beran a při samostatném průniku přes dva protihráče přesnou střelou navýšil lhenické vedení na 2:0. A tak domácí šli do přestávky s dvougólovým vedením.

Hostí sahali po vyrovnání

Druhé dějství zahájili Lheničtí již ve 47. minutě velkou gólovou šancí Burdy, který místo přihrávky spoluhráči ještě v lepším postavení zvolil střelu, avšak ta se mezi tyče nevešla. V 58. minutě zase na druhé straně měli po rohovém kopu možnost ke snížení brankového stavu Vacovští, koncovka hlavou neobsazeného jejich hráče ale mířila přímo doprostřed branky, a tak Plojhar ji bezpečně chytil. V 66. minutě se z úniku do velké šance znovu dostal Burda, střelou v zakončení trefil gólmana hostí a ani následná spoluhráčova dorážka rovněž v síti neskončila.

Neproměněné „gólovky“ mohly Lhenické mrzet, neboť tým hostí zdaleka nic nevzdával, zvyšoval ofenzivní úsilí, ohrožoval lhenickou branku a za to byl v 83.minutě odměněn Bujokovým gólem, při kterém z pravého křídelního prostoru centrovaný či střílený míč zapadl přes Plojhara do sítě k zadní tyči – 2:1.

Vidina možnosti vyrovnání Vacovské vyburcovala v blížícím se závěru a v závěru samém k velkému tlaku, v němž domácí při pozorné důsledné obraně odvraceli jejich útočné snahy. Přesto v 85.minutě jen se štěstím přežili vacovskou gólovou „super tutovku“ útočného dua, kdy po nahrávce druhý z něho až nepochopitelně z malého vápna již odkrytou branku přepálil! Vyrovnání nenastalo! Lheničtí i přes dvouminutové prodloužení hracího času tlaku odolali a dovedli zápas k těsnému vítězství.

SK Lhenice – SK Vacov 2:1 (2:0)

Góly: 33. Mahák, 40. Beran – 84. A. Bujok. Rozhodčí: Trkovský – Neumann, Datsenko. DFA: Přibyl. ŽK: 2:0. Diváků: 72.

Lhenice: Plojhar - Dom. Kiš, J. Prenner, Dav. Kiš, Trojan – Schön (85. Šindelář), P. Prenner Beran, Mrkvička (62. Jirkovský) – Mahák (90. Lukšovský), Burda (75. Pokorný).

Vacov: Lácha – Sova, Červenka (67. Jírovec), Král, Ketzer, Bujok, Moutelík, Zitta, Makas, Procházka, Valta (46. Bubík, 77. Mls).

Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein