Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Lídři Roudné a Hluboká venku nezaváhali. T. Sviny atakovaly „desítku“

 
neděle, 3. října 2021, 18:27

Jihočeský kraj – Trhosvinenský Spartak rozdrtil předposlední Velešín 9:1, pětkrát se prosadil útočník Josef Kurali, a výrazně si vylepšil skóre. Do příštího šlágru v Roudném půjde z druhého místa. Nedaří se Vodňanům, které nezvládly závěr domácího zápasu proti Semicím a opět prohrály. Skupině B pevně vládne Hluboká. Ve Veselí nachystala Lokomotivě první porážku v poměru 0:4. Poslední Nemanice podlehly v derby Čtyřem Dvorům a v městském souboji se radovala u Malého jezu Slavie nad Lokomotivou. Ševětín si přivezl první výhru v sezoně z Dačic.

SKUPINA A

Nová Ves prohrála s nováčkem z Mirovic na jeho trávníku a z lídra soutěže se stala mužstvem středu tabulky, tak je vyrovnaná tato soutěž. Na výhře Mirovických se nejvíce zasloužil expříbramský Matěj Štochl dvěma trefami. Do čela tabulky se vyhoupla Malše Roudné, která vybojovala všechny body v Kaplici. Výborně hrají momentálně i Trhové Sviny a jejich kanonýr Josef Kurali o sobě nechává v posledních odehraných zápasech hodně vědět. Tentokrát z devíti zaznamenaných gólových střel se osobně podílel na pěti z nich. Další tři zaznamenal Jiří Macák.

Nasazenou výkonnost si od počátku soutěže udržují i Semice, které o gól vyhrály ve Vodňanech. V horní polovině tabulky se také drží Planá u Českých Budějovic, které po kvalitním výkonu svých řad zcela jasně přehrála Netolice. N pětigólové výhře se dvakrát po dvou brankách podíleli Dominik Kořínek a Julius Szabó. Zdá se, že i Vimperk je po slabším rozjezdu z nejhoršího venku. Porazil bezpečně Čkyni, o utkání rozhodl vlastně až v přesilové hře, když všechny góly padaly až ve druhém poločasu po vyloučení Jana Rataje tři minuty před závěrem první půle. Na dvou gólech se podílel kapitán mužstva Jakub Pospíchal. Blaník Strunkovice nad Blanicí po dobrém výkonu porazil prachatickou rezervu.

SKUPINA B

Hluboká nad Vltavou si udržela pozici lídra soutěže. Vyhrála čtyřgólovým rozdílem ve Veselí nad Lužnicí. Hlubočtí borci v posledních třech zápasech zaznamenali 15 gólů, aniž by jediný obdrželi. Dvěma trefami k výhře přispěl Jiří Funda. Po kruté domácí prohře právě s Hlubokou se na pozici těsně pod vrcholem tabulky drží Bernartice, po venkovní těsné výhře v Ševětíně v minulém kole a nyní po vítězném derby okresních mužstev s Kovářovem zase nastartovali svou gólovou aktivitu. Hlavně tento zápas byl zajímavý tím, že ani hosté nemají zcela prázdnou marodku a nastupovali podobně jako domácí do utkání značně oslabeni. Tato skupina je podobně výsledkově vyrovnaná jako ta první.

Čtyři Dvory vyhrály v Nemanicích a poslaly je na dno tabulky. Chýnov bodoval v Nové Včelnici a je v horní části tabulky čtvrtý právě za Čtyřdorskými. Vysokou laťku výkonnosti drží Čekanický Meteor, ten se výhrou s Lišovem drží mezi nejlepšími týmy soutěže. V zápasech mužstev ze spodní poloviny tabulky vyhrála Slavia ČB v derby se suchovrbenskou Lokomotivou o gól.

Dačice pak po prohrané první půli, skóre utkání srovnali. Hosté ze Ševětína ale o gól odskočili a domácí již neměli sil výsledek zápasu srovnat. Dvěma góly domácích se prezentoval Jan Beneš, za hosty pak dvakrát skóroval i Filip Ardamica.


VÝSLEDKY 8. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Šumavan Vimperk – SK Čkyně 3:0 (0:0)
Branky:
53. a 64. Pospíchal, 90. Chvosta.
Rozhodčí: Pravda – Landík, Petričák. DFA: Skalák. ŽK: 2:4 (Pospíchal, Rod – Rataj 2, Červený, Fiedler). ČK: 0:1 (42. Rataj). Diváků: 333.

FK Vodňany – FC AL-KO Semice 1:2 (1:0)
Branky:
32. Píša – 82. Zborník, 90. Pav. Keclík.
Rozhodčí: Herzog – K. Kříž st., Juráň. ŽK: 3:4 (Hudák, Chalupský, Lad. Benedikt – Buchtele, Hronek, Antony, Zborník). Diváků: 80.

SK Planá – 1. FC Netolice 6:1 (2:0)
Branky:
42. a 88. Kořínek, 46. a 54. Szabó, 5. Šreyer, 69. (pen.) Rom. Lengyel – 82. Jak. Varyš.
Rozhodčí: Cigáň – Jarolím, Svoboda. ŽK: 2:2 (Pešek, Šteyer – Jak. Varyš, Malík). Diváků: 110.

TJ Spartak Trhové Sviny – FC Velešín 9:1 (5:0)
Branky:
3., 42., 44., 57. a 74. Kurali, 11., 68. a 87. Jiří Macák, 41. Ond. Kolář – 53. (pen.) Stan. Šálek.
Rozhodčí: Boček – Mir. Vican ml., Rous. ŽK: 1:1 (Jak. Zatloukal – Přibyl). Diváků: 55.

SK Mirovice – TJ Nová Ves 4:2 (3:0)
Branky: 35. a 41. Matěj Štochl, 37. Jak. Převrátil, 50. Císař – 65. Sam. Havel, 76. Tom. Novák.
Rozhodčí: Kocina – Kovařík, Machová. ŽK: 3:5 (Kocourek, Ševr, Matěj Štochl – Graman 2. Markes, Pech, Vogl). ČK: 0:1 (83. Graman). Diváků: 150.

TJ Spartak Kaplice – TJ Malše Roudné 1:3 (0:1)
Branky: 46. Gutheis – 36. Kadlec, 50. Neckář, 75. Vogl.
Rozhodčí: K. Kříž st. – K. Kříž ml., Ct. Novotný. DFA: Hruška. ŽK: 0:2 (Vogl, Malý). Diváků: 225.

TJ Blaník Strunkovice na Blanicí – FK Tatran Prachatice B  3:0 (3:0)
Branky: 1. Koloušek, 34. Brom, 37. Rom. Žurek.
Rozhodčí: Crkva – Písek, Dimitrov. DFA: Třeštík. ŽK: 2:0 (Ostádal, Mart. Dvořák). Diváků: 100.


SKUPINA B

SK Nemanice – SK Čtyři Dvory 0:3 (0:2)
Branky:
14. Tom. Dubský, 45. Řepa, 82. Janeček.
Rozhodčí: Talíř – Jarolím, Barva. DFA: Bicek. ŽK: 5:4 (Čapek, Křiváček, Jak. Novotný, Strnad, Jind. Lukáš – Hofman, Hajný, Janeček, Matušek). Diváků: 78.

TJ Nová Včelnice – FC Chýnov 0:1 (0:1)
Branky:
25. Mládek.
Rozhodčí: Dimitrov – Valeš, Blažek. DFA: Haškovec. ŽK: 2:1 (Malý, Vajda – Petrů ). Diváků: 50.

TJ Sokol Bernartice – TJ ZD Kovářov 3:1 (2:1)
Branky:
11. Dav. Novák, 21. Jakub Novák, 60. Rakovan – 28. Lukáš Sedlák.
Rozhodčí: Rom. Mráz – Mir. Pečenka, Klimeš. DFA: Eibl. ŽK: 2:3 (Rakovan, Pěchota – Svojše, Luk. Faukner, Růzha). Diváků: 100.

FK Meteor Tábor – SK Lišov 2:0 (0:0)
Branky:
69. Fil. Široký, 73. Kolář.
Rozhodčí: Šimek – Náprava, Prinz. ŽK: 3:4 (Štumfol, Mrzena, Kollárik – Bouchal, Kándl, Dan. Koláček, Burda). Diváků: 110.

TJ Centropen Dačice – SK Ševětín 2:3 (1:2)
Branky:
24. a 56. Jan Beneš – 44. a 73. Ardamica, 42. Petr Novotný.
Rozhodčí: Nedvěd – Kovařík, Saidl. ŽK: 1:5 (Křivánek – Petr Novotný, Rakušan, Vejvoda, Malec, Jak. Suchan). Diváků: 40.

SK Slavia České Budějovice – TJ Lokomotiva České Budějovice 2:1 (2:1)
Branky:
11. Petr Kindermann, 40. Bravenec – 4. Choutka.
Rozhodčí: Radek Šťastný – Talíř, Hučík. DFA: Brož. ŽK: 2:2 (Bohůněk, Slípka – Leština, Nechuta). ČK: 1:0 (71. Pavel Janků - trenér). Diváků: 120.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – TJ Hluboká nad Vltavou 0:4 (0:2)
Branky:
7. a 76. (pen.) Jiří Funda, 37. Matěj Otepka, 65. Kryšt. Kadlec.
Rozhodčí: Průchová – Petr Šťastný, Křížovský. DFA: Jan Dvořák.  ŽK: 4:5 (Ježek, Jan Kadlec, Čížek, Pat. Hájek – Stráský, Matěj Otepka, Pav. Hájek, Jiří Funda, Kokeš). Diváků: 82.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák